خبرگزاری کار ایران

مخالفت‌های شدید در راه‌اندازی سامانه کمیسیون ماده ۷

مخالفت‌های شدید در راه‌اندازی سامانه کمیسیون ماده ۷
کد خبر : ۷۹۵۰۹۷

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری گفت: در راه‌اندازی سامانه کمیسیون ماده ۷ که مبنای آن حفظ و گسترش فضای سبز است مقاومت و سنگ‌اندازی بسیار زیادی صورت گرفت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، زهرا صدراعظم نوری در نشستی که به مناسبت روز خبرنگار و دومین سالگرد شورای پنجم تهران برگزار شد ضمن تبریک این روز به ارائه گزارشی از عملکرد کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری پرداخت و گفت: این کمیسیون یکی از کمیسیون‌های فعال شوراست که طی مرداد 97 تا مرداد 98 حدود 94 جلسه برگزار کرده و 11 موضوع اعم از طرح، لایحه، گزارش و مواردی از این دست را مورد بحث و بررسی قرار دا ده است.از این 110 موضوع 14 مورد طرح و 29 مورد لایحه بوده است.

صدراعظم نوری با بیان اینکه یکی از توافقات ما با اعضای این کمیسیون مطلع شدن از تمام موضوعاتی است که می‌خواهیم در صحن شورا مطرح شود تصریح کرد:‌ باید مسئولانه با موضوعات موجود در این حوزه برخورد کنیم و اطلاعات کافی داشته باشیم به همین دلیل تمامی طرح‌ها و لوایح اصلی و فرعی که به این کمیسیون می‌آید در دستور کار ما قرار می‌گیرد و حتما اعضا دیدگاه‌ ای خود را درباره آن مطرح می‌کنند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با بیان اینکه از ابتدای شورای پنجم بنای فعالیت‌ها بر شفاف‌سازی بوده تا در راستای شفافیت از هر گونه تخلف و رانتی جلوگیری شود اظهار داشت: در نتیجه تلاش کردیم تا هر آنچه امکان‌پذیر است را به صورت برخط و سامانه برنامه‌ریزی کنیم و برای آن اقداماتی انجام دهیم از این جهت چندین سامانه در قالب لایحه و طرح پیگیری و به تصویب رسید.

وی در ادامه با ذکر چند مورد مهمترین سامانه‌هایی که به سرانجام رسیده است به سامانه کمیسیون ماده 7 اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین سامانه‌هایی که با وجود مقاومت‌ها و سنگ‌اندازی‌های بسیار زیاد آن را به سرانجام رساندیم سامانه کمیسیون ماده 7 بود که بر مبنای حفظ و گسترش فضای سبز است.

صدراعظم نوری در ادامه تصریح کرد: طبق قانون تلاش کردیم سامانه‌ای طراحی و کلیه پلاک‌هایی که قصد نوسازی یا تخریب دارند از کمیسیون مناطق استعلام بگیرند و در مرحله پایانی کار نیز پرونده‌ها استعلام داشته باشند. این مساله کار ارزشمندی بود که به شدت با آن مخالفت شد حتی در مواردی مطرح شد یکی از علت‌های تاخیر در صدور پروانه همین کمیسوین ماده 7 است اما ما با مقاومت و پیگیری موفق شدیم این کار را به سرانجام برسیم و پرونده‌ها حتما از کمیسیون ماده 7 استعلام بگیرند.

وی در ادامه تصریح کرد: موضوع مهم دیگر سامانه بند 20 ماده 55 قانون شهرداری مربوط به صنایع و مشاغل شهرداری است که این سامانه نیز راه‌اندازی شد و اکنون کلیه‌ پرونده‌های بند 20 ماده 55 به صورت سامانه است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران به چهار سامانه در حوزه پسماند اشاره کرد و گفت: در حوزه پسماند 4 سامانه طراحی شد که کمک موثری در ایجاد شفافیت در وضعیت پسماند دارد یکی از سامانه‌ها سامانه ثبت توزین است که کد پسماند در این سامانه ثبت می‌شود. دیگری سامانه ثبت عملکرد پیمانکاران، سامانه مدیریت ناوگان خودرویی (AVL) و سامانه دیگر سامانه مدیریت کارگران بود.

صدراعظم نوری در ادامه تصریح کرد:‌ ما در حوزه خدمات شهری حدود 33 هزار و 100 نفر نیرو در حال فعالیت داریم که بخشی از آنها وجود خارجی نداشتند سامانه مدیریت کارگران باعث شد تمام کارگرانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند موظف به ثبت اطلاعات در آن شوند البته بخش‌هایی از این سامانه بارگذاری و بخش‌هایی هنوز کامل نشده است و از شهردار خواسته‌ام که باقی قسمت‌ها نیز حتما کامل شوند.

وی در ادامه به سامانه‌های در دست بررسی اشاره کرد و گفت:‌ سامانه دیگری که الان در دست است سامانه جامع فضای سبز شهر تهران است که می‌تواند فضای سبز پایتخت را از لحاظ متراژ نوع بیمه گیاهی، درختان و تجهیزاتی که در پارک‌ها و معابر وجود دارد مورد بررسی قرار دهد. در نتیجه وقتی پیمانکاری قرار است اقدامی انجام دهد میزان احجام تعداد فضای سبز، درختان و مواردی از این دست کاملا در دسترس است و بر مبنای آن فعالیت‌ها انجام می‌شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری افزود: سامانه دیگر مربوط به پایش شناسایی کلیه ساختمان‌های شهر تهران به لحاظ ایمنی در برابر خطر است در این زمینه طریح در شورا مطرح شد که هدف آن بیشتر ساختمان‌های بلند مرتبه بود و بیشتر در مورد حریق تاکید داشت اما وقتی در صحن شورا مطرح شد با این دید که نمی‌تواند تمام خواسته‌ها را تامین کند رای نیاورد در نتیجه ما آن را با بررسی مجدد توسعه داده و طرح تحت عنوان الزام شهرداری به ایجاد سامانه برخط پایش ایمنی ساختمان‌های شهر تهران در برابر خطر و نوع آتش سوزی را ارائه کردیم و امیدواریم بتوانیم با راه‌اندازی این سامانه‌ها گستره شفافیت را افزایش دهیم.

نوری در پاسخ به سوالی درباره بحث در کمیسیون ماده 7 تصریح کرد: در این ماده گسترش فضای سبز و باغات مطرح است. حدود 6 منطقه در تهران بیشترین فضای سبز را دارند که شامل مناطق یک تا 5 و 22 و بخشی از منطقه 21 است.

وی با بیان اینکه نوع سیاست در سنوات گذشته سبب شده که باغات به ارزش اقتصادی تبدیل شوند تصریح کرد: باغی که می‌تواند باعث پالایش هوا شود و فضای سبز سالمی رو ایجاد کند ترجیحا به مجتمع اداری و مسکونی تبدیل شد و در اینجا منافعی مطرح است که صاحبان آن منافع به راحتی از آن نمی‌گذرند، در نتیجه سنگ‌اندازی و مقاومت در برابر کارهای ما طبیعی است.

وی با بیان اینکه تلاش کردیم تا از نیروهای سالم و کارآمد در این حوزه استفاده کنیم تصریح کرد: اگر نیرویی کارآمد و سالم نباشند، حتی اگر بهترین و کارآمدترین نیز باشد با آن کار نمی کنم. امروز ۱۲ نیروی ما در ۲۲ منطقه کار می کنند که بهترین نیروهای ما در مناطق شمالی در حال فعالیت هستند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری افزود: نیروی سالم نمی گذارد پرونده ای که واقعا باغ است رای غیرباغ بگیرد.

 وی با بیان اینکه با افراد متخلف شروع به برخورد گسترده شده است، اظهار داشت: برخورد از بیرون شورا و شهرداری شروع شده و به خود شهرداری و شورا می‌رسد برخی سعی می‌کنند به هر طریق سنگ اندازی داشته باشند. اما من تا آخر می ایستم و عقب‌نشینی نخواهم کرد و از همه نیروهای سالم و صادق خود حمایت همه جانبه خواهم کرد.

صدراعظم نوری افزود: به نیروهای سالم تهمت عدم سلامت زده می شود، زیرا می خواهند جریان را تغییر دهند و نگذارند حفظ فضاهای سبز و باغات به سرانجام برسد.

وی تصریح کرد: تاکنون ۵۲۸ پرونده را در سامانه رسیدگی کردیم به گونه‌ای که تمام عوارض به صورت سیستمی محاسبه می شود و هیچ کس نمی تواند در آن دخل و تصرف کند.

رئیس کمیته سلامت محیط زیست و خدمات شهری با بیان اینکه با وجود تمام تلاش ها هنوز هم فشار و مشکلاتی وجود دارد، تصریح کرد: به تهدید عادت داریم

 وی درباره اینکه شما اکنون به عنوان بازنشسته در شورا فعالیت دارید، گفت: من یک دوره بازنشسته شدم کنتور را صفر کردیم و دوباره از نو شروع کردیم قانون بازنشستگی شامل مجلس و  شورا نمی شود.

او درباره افزایش 13 درصدی تماس‌ها در حوزه خدمات شهری به سامانه‌های 137 گفت: افزایش تماس نشانه افزایش مشکلات نیست بلکه اعتماد بیشتر شهروندان را می‌رساند بنابراین این 13 درصد ناشی از حسن اعتماد شهروندان به شهرداری است.

وی در پاسخ به سوالی درباره آلودگی صوتی شهر تهران گفت: شورا در مصوبه‌ای بحث آلودگی صوتی را مطرح کرده است آلودگی صوتی دست کمی از آلودگی هوا ندارد و می‌تواند سلامت مردم را به شدت به مخاطره بیاندازد. شورا مصوبه‌ای دارد که بخش‌های مختلف را ملزم می‌کند به مساله آلودگی هوا بپردازند وبرای آن کمیتةای تشکیل داده است که این کمیته سال‌ها بود برگزار نمی‌شد، اما در کمیسیون آن را پیگیری کردیم و اعضا در آن کمیته اکنون فعالیت دارند و جلسات به صورت مستمر تشکیل می‌شود در این کمیته تاکید داریم که معاونان در آن حضور فعال و مستمر داشته باشند و جلسات برگزار شود.

او با بیان اینکه از جمله موضوعاتی که در این کمیته مورد بررسی قرار می‌گیرد دیوارهای صوتی است تصریح کرد:‌ مساله دیوارهای صوتی به جد دنبال می‌شود و انشاالله می‌تواند تاثیر خود را بگذارد.

وی با بیان اینکه کاهش آلودگی صوتی در برنامه سوم توسعه شهری تهران مطرح و شهرداری ملزم به ایجاد برنامه‌ای برای آن است به آ‌لودگی ناشی از ساخت‌وسازهای عمرانی در مواقع گودبرداری نیز اشاره کرد و گفت: تمهیداتی را فراهم کردیم و مصوبه‌ای در این باره خواهیم داشت که در صحن شورا مطرح و به تصویب خواهد رسید.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری درباره ارزیابی خود از طرح کاهش آلودگی هوا که حدود یک و ماه و نیم از اجرای ان می‌گذرد گفت: بر اساس جمع‌بندی‌ها و مطالعاتی که توسط اساتید دانشگاه انجام گرفت و همچنین بررسی‌های میدانی جمع‌بندی بر این است که این طرح جواب داده و موفقیت‌آمیز بوده است. هدف از این طرح مدیریت ترافیک در محدوده‌های مرکزی بود که در این مناطق شاهد کاهش ترافیک و به تبع آن کاهش آلودگی هوا هستیم اما تمام مشکلات به تنهایی از طریق این طرح رفع نخواهد شد. این طرح به اهداف خود دست یافته و عدالت نسبی ایجاد شده هر کسی که متقاضی است می‌تواند هزینه بدهد و وارد طرح شود. سهمیه خاصی برای عده‌ای خاص در نظر  گرفته نشده و نفی عدالت برای عده‌ای دیگر مطرح نیست.

صدراعظم نوری در ادامه درباره ساختمان‌های ناایمن موجود در شهر تهران گفت: بحث ساختمان‌های ناایمن متوقف نشده اگر در مورد آن صحبتی نمی‌شود دلیل بر توقف آن نیست تاکنون 22 هزار ساختمان ناایمن در سطح شهر تهران شناسایی شده است که 430 مورد از آنها بسیار پرخطر است. متاسفانه این 430 مورد ساختمان‌های آموزشی، درمانی، مسکونی، اداری و تجاری را شامل می‌شود که 243 مورد آ‌ن به مراجع قضایی منعکس و برای 50 مورد اقدامات ایمنی انجام شده و در سطح قابل ایمن شدند.

وی در ادامه افزود: ساختمان‌های ناایمن توسط دادستانی پلمپ می‌شوند و تاکنون 10 مورد پاساژ بسیار ناایمن پلمپ شده‌اند و تا زمانی که اقدامات ایمنی لازم برای آنها انجام نشود اجازه بهره‌برداری داده نمی‌شود.

صدراعظم نوری در ادامه درباره مالکیت 62 باغ معروف گفت: شهرداری تهران را موظف کردیم شناسنامه باغات و اراضی مشجر را تهیه کند و تاکنون شش هزار مورد شناسایی شده است.

وی در ادامه افزود: می‌توانیم مالکیت 62 باغ را اعلام کنیم. بخش اندکی از این باغ‌ها مربوط به نهادها و یا دستگاه‌های دولتی است و بخش اعظمی مربوط به اشخاص است.

صدراعظم نوری درباره خروج پادگان‌ها از محیط شهر تهران و پادگان 06 گفت: پادگان 06 در توافقات قبلی که در کمیسیون ماده 100 انجام شده بود برای حدود یک میلیون و 100هزار متر مربع از آن بارگذاری به تصویب رسیده بود اما با پیگیری‌های ما مشخص شد که بارگذاری به شدت کاهش یافته و اگر بتوانیم در پادگان 06 توافق خود با ارتش را قطعی کنیم فضایی را باز می‌کنیم که تعاملات با ارتش و سایر دستگاه‌های نظامی را بیتشر و سایر پادگان‌های نظامی را نیز آزاد و به عرصه عمومی تبدیل کنیم.

وی درباره بحث پسماند در شهر تهران گفت:‌در این مورد سرمایه‌گذاری شده و ظرفیت‌هایی موجودی است که به دنبال به ثمر رسیدن آن هستیم تا با تغییر مدیریت در این حوزه که خود متخصص در زمینه محیط زیست هستند در حوزه فرآیند پسماند از تولید تا انتها تحول ایجاد شود و آنچه را که می‌شود در این حوزه به انرژی تبدیل کرد با اقدامات مختلف و مدیریت دکتر علیپور بتوانیم به سرانجام برسانیم.

وی درباره پلاک‌ گذاری موتورسیلکت ها که در روزهای اخیر مطرح شده است گفت: اگر موتورسیکلت‌ها کاربراتوری باشند مجوزی برای آنها صادر نخواهد شد. موتورسیکلت های کابراتوری و چند زمانه در حدود هشت برابر خودروها آلودگی دارند و دولت این کار را انجام نمی‌دهد.

وی اظهار داشت: از آنجا که ازن یک آلاینده ثانویه است یک مجموعه‌ای از موضوعات می‌تاند باعث ایجاد آن شوند اینکه حرس چمن به چه میزان بر تولید ازن می‌تواند موثر باشد باید مورد بررسی قرار گیرد اما آنچه مهم است توجه به این نکته است که اقداماتی که مدیریت شهری انجام می‌دهد پشتوانه علمی داشته باشد.

او افزود: اینکه به صورت علمی بررسی کنیم و عمل ما به صورت تجربی باشد برای کلانشهری مثل تهران پذیرفته نیست به شهرداری تاکید داریم که اقدامات باید پیوست داشته باشد و تجربی انجام نشود و بر اساس مطالعات انجام گیرد یکی از این تاکیدات به مطالعه نوع گونه‌هایی است که در سطح تهران باید کاشت شود همچنین میزان منابع آبی که در اختیار داریم و کشت گونه‌های گیاهی بر مبنای آن نیز باید مدنظر قرار گیرد این موضوعات قرار است تا پایان سال به انجام برسد.

صدراعظم نوری در پایان خاطرنشان کرد:‌ امیدواریم ارتباط بین دانشگاه و دستگاه‌های مدیریتی تنگاتنگ باشد و از شهردار تهران انتظار دارم از ظرفیت‌های علمی استفاده کند و آن را پشتوانه تصمیات خود قرار دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز