اعلام وضعیت اضطراری در جهان در رابطه با ابولا/ مرگ حدود ۱۷۰۰ نفر در کنگو
نزدیک به ۱۷۰۰ نفر در کنگو بر اثر شیوع بیماری ابولا جان دادهاند.
به گزارش ایلنا به نقل از ایندیپندنت، سازمان بهداشت جهانی، شیوع بیماری مرگبار ابولا در جمهوری دمکراتیک کنگو را «وضعی اضطراری در بهداشت عمومی و مایهی نگرانی بینالمللی» اعلام کرد.
بعد از شیوع ویروس ابولا در بزرگترین شهر شرق کنگو که همین هفته رخ داد، گروهی از کارشناسان روز چهارشنبه جلسهای تشکیل دادند تا اعلام وضعیت اضطراری بینالمللی برای شیوع ابولا را بررسی کنند.
این کمیته قبلا در سه مورد از اعلام وضعیت اضطراری بینالمللی - که اغلب توجه و کمک بینالمللی بیشتری جلب میکند- خودداری کرده بود.
این هفته کشیشی که با اتوبوس به شهر گوما آمده بود مبتلا به ابولا تشخیص داده شد. این شهر بیش از 2 میلیون نفر جمعیت دارد و از کانونهای مهم منطقهای در شمال کنگو در مرز رواندا است که دارای فرودگاه بینالمللی هم هست.
مقامات کنگو میگویند این کشیش برای مخفی کردن هویت خود از چند نام جعلی استفاده کرده بود تا خود را به شهر برساند. سازمان بهداشت جهانی سه شنبه اعلام کرد این مرد جان خود را از دست داده است و بهیاران در تکاپوی آن هستند تا دهها نفری را که با او در تماس بودهاند، از جمله همسفران او در اتوبوس را ردگیری کنند.
تدروس ادهانوم گبریاسوس، رییس سازمان بهداشت جهانی، پیشتر گفته بود که گسترش ابولا به گوما میتواند «قاعدهی بازی را عوض کند».
"گبریاسوس" در بیانیهی اعلام وضع اضطراری گفت: «زمان آن فرا رسیده که جهانیان به تلاشهای ما توجه کنند و ما هم تلاش خود را دوچندان کنیم».
در این بیانیه همچنین آمده است: «برای پایان دادن به سرایت بیماری و ایجاد سامانهی بهداشتی بهتر باید متحد با جمهوری دمکراتیک کنگو همکاری کنیم. طی یک سال و در دشوارترین شرایط، کارهای خارقالعادهای انجام شده. این همه را مدیون امدادگران هستیم، نه فقط در سازمان بهداشت جهانی در دولت، نهادهای همکار و جوامع محلی، که بار بزرگی بر دوش گرفتهاند».
اما دکتر اولی یونگا، وزیر بهداشت کنگو، تاکید میکند که وضعیت «بحران امدادرسانی به وجود نیامده است».
موسا سانگارا، رییس بخش مقابله با ایبولا در گروه "چشمانداز جهانی کنگو" در بیانیهای که برای ایندپندنت فرستاد به نمایندگی از گروه خود از اعلام وضعیت اضطراری استقبال کرد، «زیرا این وضع در شرایطی حساس و هنگام شدت گرفتن بحران اعلام شده است و باعث آزاد شدن منابع مالی لازم برای امدادرسانی میدانی در گرماگرم دو نبرد میشود: نبرد با ابولا و جنگ پایانناپذیر در شمالشرقی کنگو».
سانگار افزود: «ابولا بیماری سخت و وحشتناکی است و تاکنون جان هزاران نفر و از جمله صدها کودک را گرفته است. حدود ۳۰ درصد مبتلایان به ابولا در کنگو، کودکان هستند».
این در حالی است که این هفته یکی از دیپلماتهای بلندپایهی ایالات متحده در ژنو گفت که کشورش «در ماههای آینده» برای مقابله با شیوع ابولا «کمکهای بیشتری خواهد کرد». همچنین سفیر اتحادیهی اروپا نیز میگوید این اتحادیه امکان افزایش کمکهای خود را بررسی خواهد کرد.
"مارک کاسایر"، کاردار ایالات متحده، نیز دوشنبه در همایش سازمان ملل در باره ایبولا گفت که ایالات متحده از کشورهای عضو سازمان ملل میخواهد که کمکهایشان برای مقابله با این بیماری را افزایش دهند، زیرا سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با ایبولا دچار کمبود اعتبار است.
نزدیک به ۱۷۰۰ نفر در کنگو بر اثر شیوع این بیماری جان دادهاند.