سرپرست آموزش و پرورش:
آموزش و پرورش باید مهمترین محور تحقق عدالت اجتماعی باشد
سرپرست آموزش و پرورش گفت: پربازدهترین سرمایه گذاری، سرمایه گذاری در آموزش و پرورش است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، "تجلیل از برگزیدگان منتخب کشوری پرسش مهر 19" با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول ریاست جمهوری، سید جواد حسینی سرپرست آموزش و پرورش و برخی از معاونان آموزش و پرورش صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزارش شد.
سیدجواد حسینی در این مراسم بیان داشت: یکی از کلیدی ترین نکات و پرسشها توسط رییس جمهور در نوزدهمین کنگره پرسش مهر مطرح شد که ۴ سوال مهم در آن بود؛ اول اینکه رییس جمهور از دانش آموزان پرسیدند پارسال چه مهارتهایی را در تعلیم و تربیت آموختید، دوم اینکه کدام مربی و معلم بیشتر در مهارت آموزی به شما کمک کرده است؟ یا به نظر شما کدام مهارت بیشتر برای شما مفید خواهد بود؟ این پرسشها با استقبال بسیار زیاد دانش آموزان و والدین آنها مواجه شد به طوری که حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ دانش آموز و معلم که ۳ هزار اثر خود را در قالبها نمایشی، آوایی، هنرهای تجسمی و دستی، رسانه ها و فضای مجازی، ادبی و پژوهشی برای ما ارسال کردند.
وی ادامه داد: پربازدهترین سرمایه گذاری، سرمایه گذاری در آموزش و پرورش است و در برخی کشورها میزان سرمایه گذاری در آموزش و پرورش نسبت به سایر کشورها بیشتر بوده است اما پس از آن انتقاداتی حتی در سطح جهانی در دهه ۷۰ به تعلیم و تربیت وارد شد که تعلیم و تربیت چقدر توانسته خلاقیت، نقد انتقادی و پرسشگری را رشد دهد یا اینکه نظام تعلیم و تربیت چقدر توانسته به سمت تقویت مهارت محوری به جای حافظه محوری برود؟ و اینکه آموزش و پرورش باید مهم ترین محور تحقق عدالت اجتماعی و تحرک آموزشی باشد و چقدر توانسته در این خصوص موفق عمل کند؟ سوال رییس جمهور از دانش آموزان دقیقا این انتقادها را نشانه گرفته تا دانش آموزان درباره آن تحقیق و تفکر کنند.
حسینی بیان کرد: چند سیاست عمده آموزش و پرورش در مهارتهای پرسشگری و انتقاد گری، زندگی و تفکر خلاق، حل مساله کل نظام در دستور کار است که برنامه درسی را براساس آن تغییر میدهیم و بارویکرد خلاقیت و پرسشگری تدوین می شود.
سرپرست آموزش و پرورش درباره طرح خوداتکایی شبانه گفت:۴ برنامه در دستور کار طرح خوداتکایی شبانه با هدف تقویت روحیه کار و آشنایی با حرفهها در ۱۶ استان انجام خواهد شد. ضمن اینکه در سال تحصیلی ۹۷ _ ۹۸ حدود ۲۲ درصد دانشآموزان تحت پوشش ایران مهارت قرار گرفتند. همچنین در طرح ملی نوجوان و جوان خوارزمی در متوسطه اول بیش از ۲ میلیون ۲۰۰ دانش تحت پوشش مهارت فنی،عملی و آزمایشگاهی قرار گرفتند.
او با اشاره به آموزش فروش به دانش آموزان گفت: طرح رویدادهای کارآفرینی، ایده یابی، فروش محصول و بازارچه کسب و کار با قدرت پیگیری به طور جد دنبال میشود.
سرپرست آموزش و پرورش در پایان اظهار داشت: تلاش داریم که با تکمیل و کیفیت بخشی فعالیت ها، نظام جامع فنی و حرفه ای و کارافرینی را با افزایش ضریب تاثیرگذاری کیفی در آموزش و پرورش در سال آینده اجرا کنیم و هدف ما این است که دانش آموزان پس از فراغت از متوسطه دوم طرح داشتن حداقل یک مهارت را یاد گرفته باشند.شورای عالی آموزش تربیتی، فنی و مهارتی تشکیل شده است، امیدواریم با حمایت تمام دستگاه ها در جهت مهارت آموزش آموزش های عملی، خلاقیت ها، مهارت های فردی و اجتماعی و عملیاتی حرکت و دانش دانشآموزان را در کنار دانش آموزی به کنش آموزی تبدیل کنیم.