اشرف بروجردی مطرح کرد:
نگهداری اسناد ۸۰۰ ساله در کتابخانه ملی ایران
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: افتخار ما این است که از تاریخ محلی یکایک اقوام این سرزمین نگهداری میکنیم.
به گزارش، اشرف بروجردی در آیین افتتاحیه تاریخ محلی گیلان اظهار کرد: حضور یکایک اساتید، صاحبنظران و کسانی که در ساختن تاریخ ایران اسلامی و گیلان عزیز همت گماشتند را در این آیین مغتنم میشمارم.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ضمن ارج نهادن به تلاش و اهتمام تمامی نقشآفرینان در این عرصه، افزود: برای ما گیلان نه تنها به سبز و آبی بودن، دارا بودن محصولات، خطه مرزداری و تمام مفاخر آن با اهمیت بوده بلکه این استان به لحاظ تاریخی، ایستادگیها، مقاومتها و تلاشهای ارزشمندی که در تمامی رویدادها و رخدادها داشته از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی با اشاره به تیرماه سال ۱۳۶۰ و شهادت استاندارگیلان و معاون وی، تصریح کرد: تمامی این شهامتها و شهادتها موجب شد تا این خطه پایدار باقی بماند.
بروجردی در پاسخ به اظهارات غلامعلی جعفر زاده ایمن آبادی نماینده مجلس شورای اسلامی مبنی بر عدم سیاسی کاری و عدم نگرش سیاه و سفید تاریخ این سرزمین و تاثیر آن در نگهداری اسناد، گفت: ما هیچگاه سیاه و سفید نمیبینیم. اسناد تولید شده میتوانند برای آینده این سرزمین موثر باشند.
وی در ادامه به رسالت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اشاره و تصریح کرد: نام دیگر این سازمان «حافظه ملی ایرانیان» است که بر اساس آن حافظه تولید شده از دل اسناد اقصی نقاط کشور است.
وی افزود: آنچه که حافظه ملی ما را رقم میزند اسنادی است که از یکایک شهرها و قلمروهای این سرزمین از جمله گیلان، خوزستان، مازندران، بوشهر، یزد، غرب و شرق کشور و .... به دست آمده و لازم است در معرض دید و شنود مردم قرار گیرد.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران متذکر شد: این سازمان متعلق به مردم و باورهای آنان بوده و آنچه که در این مکان مورد صیانت و نگهداری قرار میگیرد برای نسل آینده خواهد بود چرا که تمام مردم در تولید این اندیشهها و باورها شریک هستند و بر این باور هستیم که دولتها میآیند و میروند اما آنچه که ماندگار بوده فرهنگ و تاریخ است.
بروجردی افزود: امیدواریم که تاریخ نگاران دارای سعهصدر بوده و حقیقت بین و حقیقتگو باشند و رخدادها را براساس رسالت اصلی خود که نگارش براساس واقعیت است، بنگارند.
وی با اعلام اینکه اهمیت تولید سند بر ماندگاری آن است، ادامه داد: باید گفت آنچه که در این میان دچار خدشه نمیشود اسنادی است که در برهه زمانی خاص تدوین میشوند. سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران حاصل تلاشها را نگهداری و به دست آینده منتقل میکند.
وی با طرح سوالی مبنی بر اینکه چرا توجه ما امروز بر تاریخ محلی بوده نه تاریخ ملی گفت: تاریخ ملی ما؛ دربرگیرنده تاریخ محلی یکایک اقوام و خورده فرهنگها بوده و لازم است اینها به هم مرتبط شوند.
به گفته بروجردی، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همانند یک بند تسبیح بوده که دانههای آن فرهنگهای محلی است که میتواند کنار هم قرار گیرد و در نهایت حافظه ملت را به وجود آورد و افتخار ما این است که بدون هیچگونه جهت گیری سیاسی و رویکرد خاصی تمام اینها را باهم داریم.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به وجود اسناد مربوط به ۷۰۰ الی ۸۰۰ سال گذشته در مجموعه اسناد این سازمان، اضافه کرد: این اسناد ترسیم گر تاریخ گذشته ما خواهند بود.
وی خاطرنشان کرد: نسل جوان ما باید به تاریخ این سرزمین احساس تعلق خاطر داشته باشد بدون شک ما به عنوان دولتمردان در این میان و در راستای بهره مندی از ظرفیتهای نسل جوان و استعدادهای آنان قصورهایی داشته ایم و لازم است تلاش کنیم تا باورهای نسل جوان در این سرزمین ظهور و بروز پیدا کند.
در ادامه این مراسم با حضور مسئولین حاضر اعم از اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، هانیه گرائیلی مدیر کل حوزه ریاست این سازمان، ژاله حساس خواه مدیر کتابخانه ملی استان گیلان، ارسلان زارع سرپرست استانداری گیلان و ... از سکه مزین به هفته گیلان و تمبر نمایشگاه تاریخ محلی گیلان رونمایی شد. ضمن آنکه نمایشگاه تاریخ محلی گیلان نیز افتتاح شد.