خبرگزاری کار ایران

معاون سرپرست آموزش و پرورش در گفت‌وگو با ایلنا:

عدم پرداخت حق مسکن فرهنگیان خارج از کشور به دلیل کمبود منابع مالی/معلمان با حقوق ارزی را به ۲۸۰ نفر کاهش دادیم

عدم پرداخت حق مسکن فرهنگیان خارج از کشور به دلیل کمبود منابع مالی/معلمان با حقوق ارزی را به ۲۸۰ نفر کاهش دادیم
کد خبر : ۷۷۶۳۷۸

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور گفت: با توجه به چارچوب‌های حاکمیتی و تاکیدی که مقام معظم رهبری بر فعالیت مدارس خارج از کشور دارند، نباید هیچ مدرسه‌ای در خارج از کشور تعطیل شود.

غلامرضا کریمی (رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور و معاون سرپرست آموزش و پرورش) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به آخرین وضعیت پرداخت معوقات فرهنگیان گفت: پول و ارز مربوط به معوقات فرهنگیان به اندازه سه ماه اختصاص پیدا کرده، اما به برخی از کشورها واریز شده و به برخی از کشورها هنوز واریز نشده است. به هر حال ما با ۵۴ کشور خارجی در ارتباط هستیم و رویه ارسال معوقات به شکل مشابه و یکسانی نیست.

وی ادامه داد: به تعبیر دیگر باید گفت؛ واریز معوقات معلمان خارج از کشور روند ثابتی ندارد که بگوییم به طور مثال واریز برای همه انجام شده است و هر کشوری رویه خاص خودش را دارد. البته همه معوقات به حساب وزارت خارجه واریز شده که این مبالغ به معلمان مدارس برخی از کشورها که حساب مستقیم دارند، رسیده و به مابقی دیگر که حساب مستقیم ندارد، با اندکی تاخیر خواهد رسید.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور توضیح داد:‌ همانطور که گفته شد بودجه لازم برای سه ماه به حساب وزارت خارجه واریز شده و وزارت  خارجه نیز بنا به شرایط معوقات معلمان هر کشور را می‌ریزد. با برخی از کشورها مراوده مستقیم مالی نداریم، بنابراین معلمان آن کشورها باید منتظر باشند تا معوقات به شیوه‌های امن به دست آنها برسد.

کریمی درباره میزان مبلغ  اختصاص یافته برای این دسته از معلمان گفت: مبلغ ۴۸ میلیارد که از ابتدای سال تحصیلی ۹۷ـ۹۸ مانده بود، تبدیل به ارز شده و برای ارسال به تمامی ۵۴ کشوری که ما در آنجا مدرسه داریم به حساب وزارت خارجه واریز شده است.

او در خصوص مشکلات حق مسکن معلمان که مدت زیادی پرداخت نشده بود، گفت: متاسفانه در سال گذشته به دلیل کمبود منابع مالی نتوانستیم، حق مسکن را پرداخت کنیم و فقط فوق‌العاده ارزی  معلمان پرداخت شد. به هر حال معوقات و حق مسکن معلمان خارج از کشور جزو مطالبات آنهاست که باید پرداخت شود.

معاون سرپرست آموزش و پرورش درباره نتایج آخرین جلسه‌ای که وزیر سابق با سرپرست مدارس خارج از کشور داشت، گفت: سرپرستان مدارس خارج از کشور سالی یک بار به تهران می‌آیند و یک جمع‌بندی درباره کلیت مدارس خارج از کشور در جلسات ما صورت می‌گیرد. با حضور وزیر محترم سابق  در آن جلسه تصمیم بر این شد که به رغم تمام محدودیت‌هایی که وجود دارد، مدارس خارج از کشور تعطیل نشوند و با توجه به چارچوب‌های حاکمیتی و تاکیدی که مقام معظم رهبری بر فعالیت مدارس خارج از کشور دارند، نباید هیچ مدرسه‌ای در خارج از کشور تعطیل شود. ضمن اینکه ما باید نیروهای با حقوق ارزی را کاهش دهیم و سعی کنیم از نیروهای ریالی استفاده کنیم و چالش‌های ارزی را پشت سر بگذرانیم تا در سال‌های بعدی روال کار به صورت طبیعی بازگردد.

کریمی در پاسخ به این سوال که آیا در نظر گرفتن نیروهای با حقوق ریالی آمار متقاضیان این حرفه را با کاهش مواجه نکرده است؟ گفت:‌ خیر، زیرا اجباری در این زمینه وجود ندارد و کسانی که شرایطشان برای تدریس در خارج از کشور مناسب است، می‌توانند این تقاضا را داشته باشند.  به عنوان مثال  شخصی که همسرش فرصت مطالعاتی گرفته یا استاد دانشگاه و یا شخصی که همسرش تاجر است و می‌خواهد همراه او به خارج از کشور برود، می‌تواند برای ثبت‌نام اقدام کند. این افراد می‌توانند حقوق ریالی دریافت کنند، در غیر اینصورت کسی برای رفتن به خارج از کشور به این شیوه اقدام نخواهد کرد، زیرا با دریافت حقوق ریالی اصلا نمی‌توان هزینه‌ها را پوشش داد.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور درباره آخرین آمار ثبت‌نام معلمان اعزامی به خارج از کشور که تا پایان خرداد ماه فرصت داشته‌اند، گفت: طبق آخرین آمار ۲۰۰ نفر ثبت‌نام کرده‌اند، اما آمار دقیق‌تر باید از سوی سرپرستی مدارس خارج از کشور اعلام شود، زیرا همه ثبت‌نام کنندگان از طریق مرکز ما اقدام نمی‎کنند و بعضا به سرپرستی مدارس خارج از کشور مراجعه می‌کنند. اکنون این آمار در حال ارسال برای ماست تا کم کم آن را جمع‌بندی کنیم. من فکر می‌کنم در برخی از کشورها بیش از نیاز هم ثبت‌نام صورت گرفته، اما در برخی از کشورها که تجمع ایرانی‌ها کمتر بوده طبیعی است که ما مجبور می‌شویم، نیرو با حقوق ریالی اعزام کنیم تا کمک کنیم به هیچ وجه مدارس تعطیل نشوند.

معاون سرپرست آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که چه تعداد از نیروهای ارزی در سال ۹۷-۹۸ کاهش داشته‌اند، گفت: در دو سال گذشته حدود ۴۰۰ نیروی اعزامی ارزی داشتیم، اما در سال قبل این تعداد را به ۲۸۰ نفر کاهش دادیم و امسال هم تمام تلاشمان بر این است که نیروی کمتری اعزام شود تا بتوانیم هزینه‌ها را پوشش دهیم.

به گزارش ایلنا، بر اساس شیوه‌نامه اعزام معلمان ایرانی به خارج از کشور اعلام اسامی افراد به معنای موافقت با اشتغال آن‌ها نیست، بلکه پس از تطبیق نیاز مدرسه با شاخص ساماندهی و مدیریت نیروی انسانی مدارس ایران در خارج از کشور و بررسی درخواست سرپرستی/مدرسه در کمیته نیروی انسانی مرکز امور بین‌الملل، اسامی افرادی که با اشتغال آن‌ها در واحد آموزشی موافقت شده باشد، حداکثر تا اوایل شهریور ۹۸ به سرپرستی یا مدرسه اعلام خواهد شد.

فرهنگیان مقیم داوطلب اشتغال به کار با حقوق ریالی واریز در ایران باید دارای ویژگی‌های زیر باشند:

۱- نیروهای به تبعیت از همسر غیرفرهنگی اعم از اینکه همسران آن‌ها مأمور، کارگزار، نظامی، دانشجو یا شغل آزاد باشد.

۲- همکاران فرهنگی مقیم خارج از کشور و داوطلب خدمت در مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور

در شیوه‌نامه ابلاغی به سرپرستی و مدارس خارج از کشور تأکید شده است صرفاً درخواست متقاضیانی که دارای ویزا و مجوز اقامت در خارج از کشور هستند و متعهد می‌شوند از تاریخ اول مهر ۱۳۹۸ تا ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ با مدرسه در دوره تحصیلی و پایه و رشته‌ای که آموزشگاه نیاز دارد، همکاری کنند را دریافت و به مرکز امور بین‌الملل ارسال کنند.

طبق این شیوه‌نامه، به افراد متقاضی در صورت اشتغال صرفاً حقوق و مزایای ریالی داخل کشور از منطقه مبدأ پرداخت می‌شود و اولویت با افراد متقاضی خدمت در دوره ابتدایی است، هرچند تأکید شده است، افرادی که دارای گواهی ضمن خدمت دوره‌های دانش‌افزایی و کتاب تازه تألیف شده هستند، در اولویت باشند. همچنین به خاطر محدودیت‌های مالی در به‌کارگیری نیرو، فرهنگیان مقیم باید نسبت به نیروهای محلی در اولویت باشند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز