خبرگزاری کار ایران

معاون تجاری‌سازی معاونت علمی و فناوری در گفت‌وگو با ایلنا:

برنامه‌ریزی کوتاه مدت در حوزه داروهای تحریمی/ تولید داروهای وارداتی را شروع کرده‌ایم

برنامه‌ریزی کوتاه مدت در حوزه داروهای تحریمی/ تولید داروهای وارداتی را شروع کرده‌ایم
کد خبر : ۷۷۳۰۰۳

معاون تجاری سازی و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به پیشرفت شرکت‌‎های دانش‌بنیان با وجود تحریم‌ها گفت: در حوزه داروهای تحریمی یک برنامه کوتاه مدت در نظر گرفتیم و تولید داروهای وارداتی را شروع کردیم.

علی صالحی (معاون تجاری‌سازی و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری) درباره تاثیر تحریم‌ها بر فعالت شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: هیچ کس نمی‌تواند منکر مشکلات ایجاد شده به دلیل وجود تحریم‌ها باشد، ممکن است تحریم‌ها در برخی مواقع برای ما مشکلاتی را ایجاد کرده باشد. زمانی که نقل و انتقالات بانکی و بین‌المللی محدود شود، بالاخره شرکت‌های دانش‌بنیان نیز دچار مشکل خواهند شد.

وی ادامه داد: خیلی از شرکت‌های بزرگ دنیا، مواد اولیه‌شان را تولید نمی‌کنند و از جاهای دیگر آنها را به دست می‌آورند، بنابراین نیاز به یک ارتباط بین‌المللی در این گونه مواقع احساس می‌شود، ولی ما باید به این نتیجه برسیم که شرایط کنونی برای ما یک فرصت است. با توجه به فرصتی که به وجود آمده، رویکرد تمام سازمان‌های دولتی ما به سمت تولید داخل و شرکت‌های دانش بنیان آمده است و ما الان درگیر این قضیه هستیم، یعنی مرتبا از طرف سازمان‌های دولتی به شرکت‌های دانش‌بنیان اعلام نیاز می‌شود.

معاون تجاری‌سازی و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: من فرصت به وجود آمده را خیلی بزرگتر از آن مخاطراتی می‌دانم که به خاطر تحریم‌ها  ایجاد شده است. تحریم‌ها کمک کرده، یک مقدار آبدیده هم بشویم و بتوانیم مشکلات را حل کنیم. همانطور که می‌بینید؛ در بالاترین سطح کشور دیپلماسی‌های حوزه‌های متعدد در حال انجام است. از این رو ما نیز به عنوان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ماموریت دیپلماسی علمی، فناوری و نوآوری را داریم.

صالحی درباره حل مشکلات حوزه فناوری گفت: از آنجا که نگاه ما در راستای حل مشکلات است، باید یک دیپلماسی در سطح بین‌المللی داشته باشیم تا بتوانیم در نوآوری، فناوری و حمایت از شرکت‌‎های دانش بنیان اثرگذار باشیم.

وی اضافه کرد: برخی از حوزه‌ها را اولویت بندی کرده‌ایم  به عنوان مثال در حوزه داروهای تحریمی یک برنامه کوتاه مدت در نظر گرفتیم و تولید داروهای وارداتی را شروع کردیم. بنابراین یک سری از حوزه‌ها مثل سلامت و کشاورزی را هدف قرار داده‌ایم، زیرا اینها با امنیت غذایی و سلامت ما در ارتباط هستند. تمام این اقدامات و بررسی‌ها در شرکت‌های دانش‌بنیان انجام می‌شود. اولویت‌های ما به مرور احصا خواهند شد و ما هم برنامه‌ریزی می‌کنیم تا بتوانیم توسط شرکت‌های دانش‌بنیان به تدریج مشکلات را حل کنیم.

صالحی در پاسخ به این سوال که انتقادی به شرکت‌های دانش بنیان وارد است، مبنی بر اینکه اغلب آنها به جای تولید داخلی، سعی بر ایرانیزه کردن محصولات خارجی دارند، گفت: شاید برخی می‌گویند، تولیداتی که در حوزه خدمات وجود دارد، کپی‌کاری است‌، اما اجرا یک بحث دیگری دارد، نمی‌توان هر ایده‌ای که در کشورهای دیگر اجرا شده را در ایران هم دوباره اجرا کرد، بلکه یک ایده در ابتدا باید بومی‌سازی شده و سپس فرهنگ آن در کشور ایجاد شود، از طرفی باید مردم متقاعد شوند که از آن محصول استفاده کنند.

او تصریح کرد: ما با همراه یک تیم به ریاست دکتر سورنا ستاری هر هفته در یک سفر استانی هستیم و  از تک تک شرکت‌های دانش بنیان در سطح کشور بازدید می‌کنیم.من بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان که محصولات تولیدی دارند را دیده‌ام و می‌دانم که مبتنی بر علم، فناوری و بخش تحقیق و توسعه محصولاتشان را تولید می‌کنند. هر تولیدی ممکن است یک مشاور خارجی یا داخلی هم داشته باشد که فرقی نمی‌کند، چرا که طراحی و ساخت در ایران انجام می‌شود.

معاون تجاری‌سازی و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در پایان اظهار داشت: من رییس نمایشگاه ساخت ایران هستم، در خصوص وجود محصولات تولید ایران در این نمایشگاه باید بگویم که سال گذشته در این نمایشگاه ما ۹ هزار محصول ساخت ایران را ارائه کردیم. اگر محصولی مطابق با استانداردهای ما و متناسب با تولیدات ساخت ایران نباشد، اصلا در نمایشگاه اجازه ورود ندارد. می‌دانیم که رو به رشد هستیم و قطعا این اتفاقات یک شبه رخ نمی‌دهد، ولی طی سه، چهار سال اخیر روند رو به رشدی داشتیم و منصه ظهور آن در گردش مالی شرکت‌های دانش بنیان است که این گردش مالی در اقتصاد کشور نقش مهمی ایفا می‌کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز