مقام مسئول محیط زیست در گفتگو با ایلنا:
گزارشی از تلفات گونههای جانوری به دلیل سم پاشی نداشتیم/علت تلف شدن قوچ ها در استان گلستان مشخص شد
رئیس گروه بیماریهای حیاتوحش سازمان محیط زیست با بیان اینکه تا این لحظه هیچ گونه تلفات گونه های جانوری ناشی از سم پاشی در حیات وحش گزارش نشده است، گفت: دلیل تلفات قوچ و میشهای گلستان بیماری غیرواگیر «براکسی» بوده است.
سیامک مسعودی، رئیس گروه بیماریهای حیاتوحش سازمان محیط زیست در گفتگو با خبرنگار ایلنا درباره اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر تلف شدن چندین راس قوچ و میش ناشی از سم پاشی برای ملخ ها گفت: خوشبختانه تا این لحظه تلفات گونه های جانوری ناشی از سم پاشی درحیات وحش گزارش نشده است.
وی درباره علت اصلی تلف شدن قوچ ها و میش ها در استان گلستان ادامه داد: به گفته معاون دفتربهداشت ومدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی و همچنین به استنادنامه دامپزشکی گلستان به سرپرست استانداری گلستان، دلیل تلفات قوچ ومیشهای گلستان بیماری غیرواگیر براکسی بوده که عامل آن باکتری بی هوازی به نام کلوستریدیوم (Clostridium) است.
رئیس گروه بیماریهای حیاتوحش سازمان محیط زیست خاطرنشان کرد: این بیماری بر اثر تغذیه نشخوارکنندگان از علوفه یخ زده است که باعث می شود این باکتری در دستگاه گوارش فرصت تکثیر یافته و با تولید سم موجب مسمومیت و در نهایت مرگ حیوان می شود.
مسعودی همچنین درباره شیوع طاعون نشخوارکنندگان نیز تصریح کرد: ازابتدای سال جاری تاکنون گزارشی از شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک درحیات وحش نداشته ایم.
وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه از این بیماری گفت: از مهمترین اقدامات پیشگیرانه می توان به واکسیناسیون به موقع و فراگیر دامهای اهلی بخصوص دامهای کوچ رو برعلیه بیماریهای واگیر دامی اشاره کرد، همچنین بیماریابی و اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای پیش از جابجایی دامهای اهلی توسط سازمان دامپزشکی کشور و رصد و پایش حیات وحش، ضدعفونی آبشخورها، اطلاع رسانی به دامپزشکی و پیگیری واکسیناسیون دامهای اهلی توسط ادارات کل حفاظت محیط زیست استانها بانظارت و پیگیری دفترحفاظت و مدیریت حیات وحش بطور مستمر از دیگر اقدامات درحال انجام است.