تشکیل کارگروه بیمه و استقرار واحدها بیمهای در مناطق آسیب دیده از سیل
دبیر کارگروه بیمه، بازسازی و بازتوانی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور از ابلاغیه رییس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در خصوص تشکیل کارگروه بیمه و استقرار واحدهای بیمهای در مناطق آسیب دیده در پی جاری شدن سیلاب در برخی استانهای کشور به منظور برآورد و پرداخت خسارت به هموطنان خبر داد.
به گزارش ایلنا، مجید عبدالهی با اعلام این خبر افزود: با توجه به وقوع سیل در بخشهایی از کشور طی روزهای نخست امسال که منجر به بروز خسارت به منازل و مغازهها و وسایل نقلیه شد، جمالی نژاد رییس سازمان شهرداریها و دهیاریها طی مکاتبهای با سلیمانی رییس بیمه مرکزی ایران خواستار استقرار واحدهای بیمهای در مناطق آسیب دیده کشور شد.
وی افزود: در پی این مکاتبه و با پیگیریهای صورت گرفته توسط سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، امروز ابلاغیه تشکیل کارگروه بیمه و استقرار واحدهای بیمه ای در مناطق آسیب دیده از سوی رییس بیمه مرکزی ایران به تمام شرکتهای بیمه صادر شد.
عبدالهی اضافه کرد: بر این اساس استقرار واحدهای بیمه ای در مناطق آسیب دیده، شناسایی، برآورد و جبران خسارات وارده به زیان دیدگان و ذی نفعان بیمه شده در کلیه استانهای سیل زده آغاز و شماره تلفن ۲۳۴۲، سامانه پاسخگویی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران آماده پاسخگویی به سوالات می باشد.
معاون عمرانی وزیر کشور: جلسات ستاد مدیریت بحران شهرداری ها همچنان با قوت تشکیل و تمهیدات لازم را برای مقابله با حوادث و حفظ ایمنی شهرها به عمل آورند
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به تداوم بارش ها در اکثر نقاط کشور گفت: لازم است جلسات ستاد مدیریت بحران شهرداری ها با حضور تمامی اعضاء همچنان با قوت تشکیل شده و تمهیدات لازم را برای مقابله با حوادث احتمالی و حفظ ایمنی در شهر به عمل آورند.
مهدی جمالی نژاد که در نشست مدیریت بحران شهرستان های بوئین میاندشت، فریدن و فریدون شهر سخن می گفت، افزود: لازم است تیمهای ویژه آتش نشانی مجهز به خودرو و تجهیزات امدادی و آتش نشانی همچنان در میادین و مراکز پرتردد ازجمله دسترسی های اصلی شهر که ورود و خروج از آنها صورت می گیرد به منظور پوشش ارائه خدمات آتش نشانی و امدادی به شهروندان و مسافرین نوروزی، مستقر باشند.
وی با اشاره به همزمانی بارش های سنگین و وقوع سیل در بخش هایی از کشور با تعطیلات نورزوی، اظهار کرد: لازم است شهرداریها نظارت لازم بر تمهیدات ایمنی پیشبینیشده در محل های تجمعی شهر ازجمله مراکز مذهبی، تاریخی، تفریحی، بوستانها، مراکز تجاری، محل اسکان مسافران نوروزی و موزه ها را به عمل آورند و کارشناسان آتش نشانی راهنمایی و مشاوره لازم برای ایمن سازی این اماکن را ارایه نمایند.
جمالی نژاد در ادامه تصریح کرد: با توجه به تداوم بارش های اخیر در سطح کشور، ضروری است شهرداریها و سازمانهای زیر مجموعه با استفاده حداکثری از توان خود در راستای ارائه خدمات مناسب به شهروندان و مسافران نوروزی و پیشگیری و کنترل شرایط اضطراری ناشی از وقوع حوادث و سوانح احتمالی، همچنان در حالت آماده باش کامل باشند و موضوعات مربوط به ایمنی و وقوع حوادث را در هماهنگی و همکاری با دستگاه های مرتبط با دقت احصاء و پیگیری نمایند.
رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با بیان اینکه وظیفه شهرداران به عنوان رئیس ستاد مدیریت بحران شهرداری در وضعیت کنونی که همچنان شاهد استمرار بارش ها هستیم، خطیر و بااهمیت می باشد، گفت: لازم است شهرداران با جدیت در جلسات شورای هماهنگی مدیریت بحران استان و شهرستان حضور فعال داشته و برای اجرای مصوبات این شوراها، برنامه ریزی و همکاری لازم را مطابق شرح وظایف شهرداری به عمل آورند.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با اشاره به بارش های اخیر در غرب استان اصفهان که موجب وارد شدن خساراتی شد، گفت: رئیس جمهور محترم و تمامی اعضای هیات وزیران با تمام امکانات و توان بصورت شبانه روزی در حال برنامه ریزی برای برطرف نمودن بحران ها و اتخاذ تصمیماتی برای جبران خسارات هموطنانی که در حوادث اخیر آسیب دیدهاند، می باشند.
جمالی نژاد اضافه کرد: تشکیل کمیته ملی بررسی و ریشهیابی سیلاب که خبر آن امروز توسط رییس جمهوری محترم در نخستین جلسه هیات دولت در سال 98 اعلام گردید، فرصت مناسبی است تا ضمن آسیب شناسی وقایع اخیر و ارزیابی دقیق عوامل شکل گیری سیل، از بروز مسائلی که باعث وارد شدن خسارت به شهرها روستاها می شود، جلوگیری نماییم و مشخص شود که مدیریت شهری و روستایی در این عرصه باید چه اقداماتی انجام دهند.
در نشست مدیریت بحران شهرستانهای بوئین میاندشت، فریدن و فریدون، فرمانداران و شهرداران و روسای شوراهای اسلامی شهرهای فریدون شهر، برف انبار، فریدن، دامنه، داران، بویین میاندشت و افوس و سایر اعضای شورای مدیریت بحران با اشاره به بارش باران و برف روزهای اخیر در مناطق کوهستانی غرب اصفهان که ساکنان و مسافران را غافلگیر کرد و موجب آبگرفتگی معابر و جاری شدن رواناب در برخی شهرها شد، گزارشی از عملکرد دستگاه های امدادی و خدمات رسان و همچنین خسارات وارده به جاده ها و پل ها و زیرساختهای شهرها و روستاهای این منطقه بیان نمودند.
شایان ذکر است جمالی نژاد طی روزهای اخیر از مناطق سیل زده و حادثه دیده استان های گلستان، خراسان شمالی، لرستان، اصفهان، مرکزی و سیستان و بلوچستان بازدید نموده است.