رییس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران به ایلنا خبر داد:
ایجاد ۶ بازارچه آزمایشی برای دستفروشان در سال ۹۸
رییس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران از ایجاد ۶ بازارچه آزمایشی برای دستفروشان در سال ۹۸ خبر داد.
الهام فخاری (رییس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص طرح ساماندهی دستفروشان گفت: ما سعی کردیم کمیته ساماندهی دستفروشی را که مصوبه ادوار قبلی شورای شهر بود و بر زمین مانده بود، فعال کنیم. در آن مصوبه تشکیل این کمیته پیشبینی شده بود. ما از طریق کمیته اجتماعی شورای شهر، کمیته ساماندهی دستفروشی را تشکیل دادیم.
رییس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران ادامه داد: یک طرح آزمایشی برای ساماندهی دستفروشی را در کمیته ساماندهی در دستور کار داشتیم که تهیه پروپوزال آن مقداری به طول انجامید و به سال ۹۸ موکول شد. ما امیدوار بودیم پیش از سال نو بتوانیم براساس این طرح ۶ بازارچه را در ۶ منطقه به صورت آزمایشی فعال کنیم و براساس ارزیابی نتایج آن بقیه راه را ادامه دهیم.
وی عنوان کرد: یکی از اتفاقات خوبی که در حوزه دستفروشی رخ داد، مصوبه شورای پنجم شهر بود که شاید به نوعی شکل ارتقا یافته مصوبه قبلی باشد. در این مصوبه مشاغل سیار و بیکانون و شکلهای مختلف فروشندگی سیار دیده شده که این دستاورد خوبی است. باید طی ماههای آینده آییننامه اجرایی این مصوبه از سوی شهرداری بیاید و تا آن زمان براساس دستورالعمل قبلی رفتار خواهیم کرد.
فخاری با اشاره به طرح ساماندهی دستفروشان در چهارراه ولیعصر (عج) گفت: بساطگستری خلاف قانون و نقض حقوق عمومیشهری است. دستفروشی مساوی بساطگستری نیست. آنچه در چهارراه ولیعصر (عج) مطرح است، بساطگستری است که برخی دستفروشان هم در آن نقش دارند.
وی افزود: این چهارراه بین منطقه ۱۱ و منطقه ۶ مشترک است و فشردگی بساطگستری در آن زیاد است. تلاش منطقه ۱۱ و منطقه ۶ در جهت ساماندهی وضعیت آن منطقه تلاش مثبتی بود. این مناطق بازارچهها را تجهیز کردند و ثبت نام خودمعرف انجام دادند. اینکه هنوز شاهد بساطگستری در این چهارراه هستیم، نشانه این است که با ساماندهی تعدادی از افراد در یک بازارچه مشخص، وضعیت سابق دوباره بازتولید میشود.
رییس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران ادامه داد: بساطگستران هنوز در بازارچههایی که ایجاد کردیم، حضور دارند، اما اینکه وضعیت قبلی هنوز ادامه دارد، یعنی باید تمهید و تدارک بیشتری داشته باشیم. این وضعیت نشان میدهد، ساماندهی این چهارراه نیازمند لایههای دیگری از کار بوده و پشتیبانی بیشتری میخواهد. ساماندهی این وضعیت نیروهایی لازم دارد تا مانع بساطگستری شوند.
فخاری با اشاره به لزوم ایجاد همکاری جمعی برای ساماندهی دستفروشان بیان کرد: خود شهروندان هم باید به ساماندهی دستفروشان کمک کنند. اگر انتخاب مردم این است که از دستفروشان خرید کنند، باید این خرید را از دستفروشی انجام دهند که در بازارچه مستقر است.