وزیر علوم:
تربیت دانشجویان خوداتکا و خودباور باید رویکرد جدیدمان باشد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جشنواره خوارزمی جشنواره کاربردی است تا بتواند مسایل و مشکلات را در حوزههای مختلف صنعتی، کشاورزی و.. حل کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، منصور غلامی در سی و دومین جشنواره بینالمللی خوارزمی عنوان کرد: تا دیروز ما برنامه داشتیم که رییس جمهور در این برنامه حضور پیدا کنند اما امروز از حضور ایشان محروم شدیم. سی سال ماندگاری این جشنواره نشان داده این جشنواره توانسته جایگاه خود را در میان پژوهشگران حفظ کند. همچنین ارزیابیها نشان از تاثیرگذاری آن دارد. با قوت تلاش میکنیم این جشنواره مسیری برای معرفی صاحبان علم و دانش داشته باشد.
وی ادامه داد:معرفی محقیقان و پژوهشگران کاری نمادین است کما اینکه در کشورمان محققان با سابقه و دانش پژوهان جوانی را در کنار خودمان داریم و در این مراسم به نوعی فرآیند علمی گروهی از محققان را معرفی میکنیم تا قدردان آنها باشیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: حضور دانشمندان غیرایرانی نیز فرصت مغتنمی است تا ما بتوانیم فرصتهای علمی، انجام کارهای تحقیقاتی مشترک، جذب دانشجوی خارجی، اعزام دانشجویان ایرانی به خارج و روابط ایران در تعاملات بین المللی را داشته باشیم.
او افزود: قطعا ایجاد ارتباطات علمی هم به سود محققان و دانشمندان است و هم معرفی ظرفیتهای علمی کشو ما را در پی دارد و محققان و پژوهشگران ما در سالهای مختلف به جهت تولید علم به جهان معرفی شدند. جشنواره خوارزمی جشنواره کاربردی است تا بتواند مسایل و مشکلات را در حوزه های مختلف صنعتی، کشاورزی و.. حل کند. در سال های گذشته دانشگاههای ما به سمت تبدیل شدن فناوریهای جدید و تکمیل فناوریها در زمینههای مختلف و جدید حرکت کردند که جدید که بعضا سطح دنیا جز فناری های به روز بوده اند.
غلامی تاکید کرد: در کنار این توفیقات مجموعههایی از شرکتهای جوان مبتنی بر فناوریهای جدید را داشتهایم که البته نیاز به حمایتهای بیشتری دارد و تلاشمان این است که بتوانیم این حمایتها را گسترده تر از سالهای قبل داشته باشیم.
وی افزود: اساتید ما در حوزههای علمی خوب درخشیدند و دانشجوهای خوبی تربیت کردند. رویکرد جدید باید به تربیت دانشجویان خود اتکا و خود باور سوق داده شود و فارغ التحصیلان ما باید علاوه بر اینکه برای ایجاد اشتغال روی پای خود میایستند باید برای نیروهای جوان دیگر شغل ایجاد کنند. تا از این طریق بتوانیم سطح بین المللی و علمی کشور را بالا ببریم. ظرفیت های زیادی در کشور ماست و بالقوه کردن آن وظیفه ماست.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان اظهار داشت: نیروهای انسانی دانشمند و متفکر ظرفیت اصلی و بنیادی کشور ما هستند زیرا خودشان انگیره حل مسایل و مشکلات کشور را دارند.