خبرگزاری کار ایران

خزانه‌دار شورای شهر تهران:

کاهش 70 درصدی هزینه‌های مصرفی شهرداری در بودجه سال 98

کاهش 70 درصدی هزینه‌های مصرفی شهرداری در بودجه سال 98
کد خبر : ۷۳۵۳۲۸

خزانه‌دار شورای شهر تهران با اشاره به اینکه شهرداری در بودجه سال 98 موظف شده هزینه‌های مصرفی خود را در حد 70 درصد کاهش دهد، گفت: همچنین مقرر شده هزینه سفرهای خارجی تا 60 میلیارد تومان کاهش یابد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، خزانه‌دار شورای شهر تهران در حاشیه صد و بیست و هفتمین جلسه شورا در جمع خبرنگاران با ارائه توضیحاتی در خصوص بودجه سال 98 شهرداری تهران گفت: بودجه سال 97، 17هزار و 400 میلیارد تومان بود و لایحه شهرداری برای بودجه سال 98، 18 هزار و 238 میلیارد تومان است. ممکن است این سوال پیش آید که آیا این افزایش می‌تواند لطمه‌ای به تحقق‌پذیری بودجه بزند یا خیر؟ اگر در خوشبینانه‌ترین برآورد در سال 98 کشور با 30 درصد نرخ تورم روبرو شود و ما بدون افزایش یا کاهش بخواهیم همین بودجه را در نظر بگیریم باید 22 هزار و 620 میلیارد تومان برای سال 98 بودجه تصویب می‌کردیم؛ در صورتی که این 18 هزار و 238 میلیارد تومان که برای سال 98 پیشنهاد شده است با فرض تورم 30 درصدی 8.4 درصد از حیث قدرت خرید پایین‌تر است بنابراین یکی از رویکردهای شورای پنجم صرفه‌جویی در اداره شهر برای سال 98 است.

سید حس رسولی در ادامه گفت: اولویت اصلی برای شورای شهر پنجم و شهرداری توسعه حمل و نقل عمومی و به ویژه حمل و نقل ریلی است که در صورتی که بتوانیم خوب حرکت کنیم این امکان وجود دارد که ظرف سه سال آینده ظرفیت حمل و نقل ریلی درون‌شهری را از دو میلیون سفر روزانه به 5 میلیون سفر برسانیم و در این صورت در جهت کاهش آلودگی و ترافیک گام‌های خوبی برداشته‌ایم.

وی افزود: در تبصره چهار بودجه شهرداری در راستای رسیدن به این هدف و تکمیل خطوط سه، شش و هفت مترو به شهرداری تهران اجازه دادیم شهرداری دو میلیارد یورو از اعتبارات خارجی استفاده کند.

رسولی با اشاره به بند ب تبصره 11 بیان کرد: در این تبصره مثل سال 97 شهرداری موظف شده کلیه قراردادهای بالای 200 میلیون تومان را از نقطه آغاز تا پایان در سامانه شفافیت منتشر کند.

خزانه دار شورای شهر تهران با اشاره به تبصره 20 لایحه بودجه 98 گفت: در این تبصره مقرر شده سهم شهرداری را در کمک به احیای بافت‌های فرسوده افزایش دهیم.

وی با اشاره به تبصره 16 هم اظهار داشت: در مجموع 300 میلیارد تومان برای کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی در اختیار شهرداری است و ما خواسته ایم تا اسامی این اشخاص در سامانه شفافیت درج شود.

او با اشاره به تبصره 23 بیان کرد: از منظر درون‌سازمانی ساختار گسترده و ناکارآمد در تشکیلات و نیروی انسانی یکی از معضلات شهرداری است. در بند5 تبصره 23 شهرداری را موظف کرده‌ایم تا نسبت به سال 97 از طریق بازخرید تشویقی یا بازنشستگی پیش از موعد یا... نیروی انسانی خود را تا شش درصد کاهش دهد. همچنین در همین تبصره مقرر کرده ایم تا معادل 50 درصد از این شش درصد (یعنی 3 درصد) از بین فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های برتر جذب نیرو شود. در همین تبصره مقرر کرده‌ایم برای کسانی که در اجرای بند 5 از شهرداری آزاد می‌شوند با همکاری سایر سازمان های مسئول مثل سازمان فنی و حرفه‌ای در جهت افزایش مهارت‌های این افراد قدم برداشته شود.

وی افزود: مانند سال 97 شهرداری موظف است در سال 98 ده درصد از تعداد واحدهای سازمانی در ستاد، سازمان‌ها، شرکت‌ها، موسسات و مناطق بکاهد.

رسولی با اشاره به اینکه تبصره 28 معطوف به صرفه جویی است، گفت: شهرداری موظف است هزینه‌های مصرفی خود را در حد 70 درصد کاهش دهد. همچنین مقرر است هزینه سفرهای خارجی خود را نسبت به سال 97 شصت درصد کاهش دهد.

خزانه‌دار شورای شهر تهران در ادامه گفت: تبصره 32 به شهرداری اجازه داده با استفاده از نتایج آزمایشی منطقه 2، زیرساخت‌های الکترونیکی خود را برای کسب درآمد 600 میلیارد تومانی از محل پارک‌های حاشیه‌ای فعال کند و صددرصد این مبلغ را به توسعه حمل و نقل عمومی و به ویژه مترو اختصاص دهد.

وی افزود: تبصره 37 شهرداری را موظف می‌کند برای استفاده کارآمد از اعتبارات و مبادله دیتا در سطح شهر، چارچوب اقتصاد دیجیتال شهری را برای دسترسی به درآمد پایدار ایجاد کند و از این محل 20 میلیارد تومان کسب درآمد کند. امیدواریم تا 2 تا 3 سال آینده با فعال‌سازی این زیرساخت کمتر شاهد دکل‌های مضر در پشت بام مردم باشیم.

رسولی با اشاره به تبصره 38 گفت: برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام مثل پل گیشا، پایانه شرق و... که در مجموع 27 پروژه است مقرر است، علاوه بر سقف اعتبارات عمرانی هم به صورت نقد و هم غیرنقد تامین اعتبار شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز