استفاده از رنگهای صنعتی خطرناک در تولید فرآوردههای آرایشی تقلبی
مدیرکل فرآوردههای آرایشی و بهداشتى سازمان غذا و دارو با تاکید بر خطر استفاده از محصولات قاچاق و تقلبی گفت: در این محصولات از رنگهای صنعتی خطرناک و نگهدارندههای غیرمجاز استفاده میشود که سرطانزایی آنها اثبات شده است.
به گزارش ایلنا، عبدالعظیم بهفر در برنامه صبحگاهی رادیو سلامت با اشاره به اینکه کالاهای آرایشی و بهداشتی قاچاق به دلیل عدم طی کردن مراحل واردات، پرداخت عوارض و حقوق گمرکی و دولتی، تهدیدی برای اشتغال، کارآفرینی و ساختار اقتصادی و اجتماعی کشور محسوب میشود، اظهار کرد: خطر بزرگتر قاچاق این است که سلامت مصرف کنندگان بی اطلاع و فریب خورده را مورد تهدید قرار میدهد و این موضوع دقیقا حوزه ماموریت سازمان غذا و دارو به نیابت از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی است.
وی افزود: کالاهای قاچاق و تقلبی میتوانند از یک سو برای سلامت مصرف کنندگان در کوتاه مدت و از سوی دیگر در طولانی مدت مضر و خطرناک باشند.
مدیر کل فرآورده های آرایشی و بهداشتى سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه تولید، بسته بندی، انبارداری و حمل و نقل کالاهای قاچاق و تقلبی هرگز در شرایط استاندارد صورت نمیگیرد، تصریح کرد: مصرف این کالاها بسیار بسیار خطرناک بوده و تهدیدی جدی بر سلامت مصرف کنندگان است.
به گفته وی فراوردههای آرایشی و بهداشتی در اکثر موارد به خصوص در کالاهای رنگی آرایشی مانند لاک ، رژ لب ، ریمل ، پنکیک...، برای پایینتر بودن قیمت از رنگهای صنعتی و آلوده به فلزات سنگین از قبیل جیوه، سرب و آرسنیک استقاده میشود که سرطانزایی آنها اثبات شده و سلامت مصرف کننده را در معرض خطر قرار میدهد.
بهفر خاطرنشان کرد: همچنین در بسیاری از کالاهای آرایشی رنگی به دلیل ارزانی از حلالهای بسیار خطرناک استفاده میشود که تهدیدی جدی برای سلامت مصرف کنندگان است.
وی تصریح کرد: به علت عدم رعایت استانداردهای لازم، متقلبین برای فرار از بروز آلودگی های احتمالی مجبورند از مقادیر بالای نگهدارنده و یا از انواع ممنوعه آن استفاده کنند که هر دو این موارد بسیار خطرناک است.