خبرگزاری کار ایران

وزیر علوم اعلام کرد:

قرار گرفتن حدود ۳۰ دانشگاه ایران در جمع دانشگاه‌های مهم دنیا

قرار گرفتن حدود ۳۰ دانشگاه ایران در جمع دانشگاه‌های مهم دنیا
کد خبر : ۷۲۳۸۶۰

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی خدمت ملت شریف ایران و گرامیداشت یاد همه جوانانی که برای پیروزی این انقلاب خون خود را نثار کردند گفت: امروزه ایران با سربلندی در رتبه ۱۶ تولید علم جهان قرار گرفته و دانشگاه‌های متعددی از کشورمان، قریب به ۳۰ دانشگاه جزو دانشگاه‌های مهم دنیا هستند.

به گزارش ایلنا، منصور غلامی در گفت‌وگو با "رادیو جوان" اظهار داشت: وزارت علوم مجموعه‌ای از نظام اسلامی است که از ابتدای پیروزی انقلاب وظایف مهمی را برعهده داشته؛ تا به امروز تلاش جوانان در کنار استادان، دستاوردهای خوبی را برای کشورمان به ارمغان آورده است.

وی درخصوص تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی با کمبود نیروی انسانی متخصص جوان در کشور روبه‌رو بودیم؛ زیرا تعداد دانشگاه‌ها کم و ظرفیت‌هایی که جذب می‌شدند با توجه به شرایط خاص قبل از انقلاب محدود بود و لذا اغلب کارهایی که نیاز به متخصص و کارشناس داشت یا بدون کارشناس انجام می‌گرفت یا بعضاً در مراکزی مثل مراکز نظامی، صنعتی و نفت و غیره با کارشناسان خارجی اداره می‌شد.

غلامی افزود: از دهه اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در یک حرکت‌های بسیار خوب، مجموعه دانشگاه‌ها شکل گرفتند؛ توسعه پیدا کردند و پذیرش دانشجو و تربیت نیروی انسانی جزء اهداف اصلی بود که به خوبی محقق شد. امروزه تمام امور مهم کشورمان توسط کارشناسان و نیروی متخصص داخلی اداره می‌شود و این دستاورد بسیار بزرگی است.

وی خاطرنشان کرد: پس از آن و در مراحل بعدی وظایف وزارت علوم، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، انجام پژوهش برای رفع نیازهای پژوهشی و به دست آوردن یافته‌های جدید علمی بود که آن هم به خوبی در دهه دوم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با شکل‌گیری تحصیلات تکمیلی و مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها شکل گرفت.

او در پاسخ به این سئوال که "به نظر شما مهم‌ترین درخواست دانشجویان از مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری چیست؟ " گفت: دانشجویان ما درخواست‌هایشان حول دو محور اصلی قرار دارد؛ آنها معمولاً بحث علمی را دوست دارند و می‌خواهند دانش به روز داشته باشند و توانایی‌های علمی‌شان تقویت شود و در این راستا اکثر قریب به اتفاق دانشگاه‌های ما توان ارائه آن را دارند.

غلامی در زمینه محور دوم خواسته‌های دانشجویان تصریح کرد: نگرانی که این روزها بخصوص برای جوانان ما وجود دارد، بحث اشتغال بعد از فارغ‌التحصیلی است که طبعاً دانشگاه‌ها خیلی نقش مستقیمی ندارند و در واقع بخش‌های صنعتی و مجموعه‌های بیرون دانشگاه باید با فعالیت‌های اقتصادی و فراهم کردن زیربناهای لازم برای اشتغال عمومی از جمله اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی زمینه را آماده کنند.

وزیر علوم عنوان کرد: تلاش دانشگاه‌ها بخصوص در یک سال و نیم گذشته این بوده که همراه با آموزش‌های رسمی، دوره‌های مهارت‌افزایی و آماده‌سازی برای اشتغال را انجام دهند؛ در کنار تحصیلات، کارگاه‌هایی که آنها را با شغل‌هایی که در بیرون منتظر این نوع فارغ‌التحصیلان با این مدرک تحصیلی ارائه می‌شود، برگزار شده است. ارزیابی‌ها هم نشان می‌دهند که دانشجویان نیز استقبال خوبی از این دوره ها و کارگاه ها داشته اند.

وی در پاسخ به این سئوال که "برای تشویق دانشجویان به حوزه پژوهش و جلوگیری از خرید پایان‌نامه و مقاله چه تدابیری اندیشیده شده" اظهار داشت: عموم دانشجویانی که از دانشگاه‌های خوب با تلاش خودشان دارند تمام وقت تحصیل می‌کنند از این نوع تخلفات علمی پژوهشی مبرا هستند. متاسفانه در هر بخش و گروهی افرادی پیدا می‌شوند که به علت مشغله‌های فردی زیاد و تحصیل توام با اشتغال و در مراکز علمی که نظارت مطلوبی از طریق سیستم خودشان روی آنها اعمال نمی‌شود ممکن است این اتفاقات رخ بدهد.

غلامی افزود: تلاش زیادی کردیم که با بخشنامه‌های انضباطی که به دانشگاه‌ها ارسال شده و همکاری که با نیروی انتظامی و قوه قضائیه صورت گرفته به علت آنکه این تخلفات علمی جرم نیز محسوب می‌شود، جلوی این تخلفات را بگیریم. دانشجویان ما که در دانشگاه‌های خوب و توانمند تحصیل می‌کنند قطعاً خودشان اهل این تخلفات نیستند و با آن نیز برخورد می‌کنند.

به گفته وزیر علوم، در این زمینه نظارت به دو روش تنظیم و استانداردسازی ظرفیت‌ها بر اساس هیئت علمی که دارند و همچنین برخوردهای انضباطی و از طرف نیروی انتظامی و قوه قضائیه نیز صورت می‌گیرد.

غلامی پاسخ به سئوالی مبنی بر آنکه در زمینه امکانات رفاهی، حمل و نقل و خوابگاه‌های دانشجویان در سال جدید چه برنامه‌ای دارید؟ اظهار داشت: در سال تحصیلی که در آن هستیم می‌توان گفت هیچ دانشجویی نیست که درخواست وام داشته باشد و به او وام تعلق نگیرد. سرمایه خوبی برای صندوق رفاه دانشجویان فراهم شده که بتواند به تمام دانشجویان وام بدهد و بخصوص برای دانشجویان دکترا که بعضاً متاهل هستند ۷۰۰ هزار تومان به صورت ماهیانه وام اعطا می‌شود.

وی افزود: برای همه دانشجویان در صورت درخواست یک وام اضطراری سه میلیون تومانی داده می‌شود و وام ودیعه مسکن نیز به دانشجویان متاهل اعطا می‌شود؛ البته ممکن است این رقم‌ها با هزینه‌هایی که وجود دارد خیلی قابل توجه نباشد ولی در حوزه زندگی دانشجویی می‌تواند مؤثر باشد.

غلامی درخصوص وضعیت خوابگاه‌ها خاطرنشان کرد: خوابگاه‌های دانشگاه‌های دولتی در دو سال گذشته اکثراً بازسازی، نوسازی و درجه‌بندی شده‌اند. هم اکنون خوابگاه درجه ۵ در سطح دانشگاه‌های کشور وجود ندارد؛ اغلب خوابگاه‌ها درجه ۳ و تعداد کمی نیز ممکن است درجه ۴ باشند و با توجه به اینکه بازسازی خوابگاه‌ها عموماً در فصل تابستان انجام می‌شود که امیدواریم بازسازی‌ها در تابستان ۱۳۹۸ هم ادامه پیدا کند.

وی درخصوص حمل و نقل در دانشگاه‌ها افزود: این امر در دانشگاه‌هایی که با شهر فاصله دارند و یا دانشگاه‌هایی که دارای سایت بزرگی هستند، معمول است. در دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی نیز با قراردادهایی که با شرکت‌های حمل و نقل منعقد می‌کنند، سرویس‌هایی ارائه می‌کنند و در این خصوص توصیه می‌کنیم که حتماً با شرکت‌هایی که توانایی فنی و تجهیزاتی مطلوب و استاندارد دارند، قرارداد منعقد کنند و به منظور صرفه‌جویی در هزینه‌ها نباید در ارائه سرویس مطمئن کوتاهی شود.

وزیر علوم در خاتمه ضمن آرزوی سربلندی و توفیق برای همه جوانان عزیز کشورمان خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی و آینده کشورمان بر دوش این جوانان عزیز است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز