خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا اعلام شد؛

حدود ۷۰ درصد دانش‌آموختگان دانشگاه خوارزمی شاغل‌اند/ در رشته‎های "حسابداری" و "حقوق" فارغ‌التحصیل بیکار نداریم

حدود ۷۰ درصد دانش‌آموختگان دانشگاه خوارزمی شاغل‌اند/ در رشته‎های "حسابداری" و "حقوق" فارغ‌التحصیل بیکار نداریم
کد خبر : ۷۲۳۳۶۹

رییس دانشگاه خوارزمی در خصوص وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان این دانشگاه گفت: طبق رصدی که انجام داده‌‎ایم در چهار، پنج سال اخیر ۵۵ تا ۷۰ درصد فارغ‌التحصیلان مشغول به کار شده‌اند.

عزیزالله حبیبی (رئیس دانشگاه خوارزمی) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت اشتغال دانش‌‎آموختگان این دانشگاه توضیح داد: طی چهار، پنج سال اخیر دانش‌آموختگان ما در رشته‌‎های مختلف بین ۵۵ تا ۷۰ درصد اشتغال داشته‌اند. البته آن تعدادی که رصد نشده‌اند، احتمالا خانم‌هایی بوده‌اند که ازدواج کرده و دیگر مشغول به کار نشدند یا بعد از فارغ‌التحصیلی به خدمت سربازی رفته‌اند. در مجموع در دانشگاه ما درصد بیکاری خیلی بالا نیست.

وی اضافه کرد: برخی از رشته‌ها اشتغال پذیری بالاتری دارند، حتی آمار ۸۰ درصدی هم از اشتغال دانش‌‍‌‌‌آموختگان داریم، اما من آمار نسبتا پایین‌تر را گفتم تا اغراق آمیز نباشد. البته در رشته‌های حسابداری و حقوق دانشجوی بیکار نداریم.

رییس دانشگاه خوارزمی در پاسخ به این سوال که دفتر ارتباط با صنایع دانشگاه خورازمی چقدر فعال است؟ گفت: دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه ما در مقایسه با دیگر دانشگاه‌های فنی فعالیت کمتری دارد، اما امید داریم که بتواند فعالیت بیشتری به نسبت قبل داشته باشد، این دفتر در حال رشد است، اما فعلا با آن ایده‌آل مطلوب فاصله دارد.

حبیبی در خصوص رصد وضعیت اشتغال دانشجویان پس از فارغ التحصیلی گفت: معاون پژوهشی دانشگاه خوارزمی بحث دیگری را با عنوان رصد اشتغال دانش‌آموختگان در دست بررسی دارد که در همین راستا گزارش یک سال از وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان به وزارتخانه ارسال شده و در آنجا مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. این طرح به ما کمک می‌کند، شرایط اشتغال و بیکاری دانش‌آموختگان را رصد کنیم.

وی ادامه داد: در همین راستا مرکز کاریابی تخصصی تاسیس شده که می‌تواند، در زمینه اشتغال به دانشجویان مشاوره بدهد و حتی دانش‌آموختگان را به جاهای مختلفی جهت کار معرفی کند. در حال حاضر این دفاتر در شهرک‌های صعنتی مستقر هستند و حدود ۱۵۰۰ دانشجو از اطلاعات و مشاوره‌های آنان طی سال‌های ۹۶ و ۹۷  استفاده کرده‌اند.

رییس دانشگاه خوارزمی با اشاره به اقداماتی که در راستای توانمندسازی دانشجویان دانشگاه خوارزمی برای ورود به بازار کار انجام شده است، توضیح داد: در حال حاضر معاونان ما طبق چارچوب و سیاست‌های وزارت علوم در زمینه اشتغال محورهای متعددی را در نظر دارند و در این زمینه فعالیت می‌کنند. یکی از آن محورها بسترسازی و تصویب مقرراتی است که امکان استفاده از دوره "کهاد" را به دانشجویان می‌دهد. این طرح تصویب و به دانشگاه‌های دیگر نیز ابلاغ شده‌است.

وی ادمه داد: ضمن اینکه مرکز کارآفرینی دانشگاه خوارزمی در حوزه پژوهشی طرح‌های متعددی را در راستای آموزش مهارت‌های مختلف در نظر دارد. مثل طرحی تحت عنوان "۲۰۲۰" که مبدع آن هم دانشگاه خودمان بوده است. در این طرح دانشجویانی که در سن ۲۰ سالگی هستند، باید بتوانند ۲۰ مهارت عمومی و تخصصی در زمینه‌های مختلف را بیاموزند، این طرح به آنها جهت اشتغال و کارآفرینی کمک می‌کند.

حبیبی در این باره توضیح داد: طرح "۲۰۲۰" به وزارت‌خانه ارسال شد و اتفاقا مورد استقبال هم قرار گرفت و بر همین اساس بنا شد، آن را به دانشگاه‌های دیگر هم ارسال کنند. طرح "۲۰۲۰"  تقریبا چهار سال است که در راستای اشتغال و مهارت آموزی دانشجویان در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود.

رییس دانشگاه خوارزمی درباره اقداماتی که این دانشگاه در راستای مهارت‌آموزی انجام داده است، گفت: معاونت فرهنگی دانشگاه در این زمینه فعالیت دارد و دوره‌های عمومی مربوط به رایانه را به دانشجویان آموزش می‌دهد.

وی اضافه کرد: در همین چارچوب ما طرح دانش و مهارت‌های اشتغال با نام اختصاری "دما" را داریم که مهارت‌های خاص در خصوص خلاقیت در کارهای سازمانی، مهارت‌های نوشتن از جمله نامه، رزومه، گزارش کار و همچنین مهارت‎های ارتباطی، شغلی را به دانشجویان می‌آموزد.

حبیبی ادامه داد: همچنین طرح دیگری به ناب "تاک" یا همان توسعه ایده‌های کارآٰفرینی را داریم که از سال ۹۴ به بعد اجرایی شده است. در این طرح ایده‌های دانشجویان ارزیابی و عیارسنجی می‌شوند و در نهایت ایده مورد نظر بررسی می‌شود تا به کسب و کار منجر شود. کار پژوهشی ما در زمینه اشتغال و افزایش مهارت‌افزایی بوده که سه طرح "۲۰۲۰"، "دما" و "تاک" در این راستا در حال انجام است. تاکنون بیش از هزار دانشجو این طرح‌‌ها را گذرانده‌اند و در حال ارزیابی هستیم که نتیجه استفاده از آنها چطور بوده است. به طور کل سطح اشتغال‌پذیری دانشجویان ما با اجرای این نوع طرح‌ها افزایش پیدا کرده است.

رییس دانشگاه خورازمی در پایان با توضیح در خصوص"هسته‎های فناور" که هدفشان حمایت از ایده‌های دانشجویان است، گفت: هسته‎های فناور گروهی از دانشجویان را که ایده‌ای دارند یا موضوعی به عنوان تحقیق مدنظرشان است، تحت عنوان هسته‌هایی که بتوانند به فناوری، تولید و اشتغال برسند مورد حمایت قرار می‌دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز