خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

تدابیر وزارت علوم برای حل مشکل بیکاری دانش‌آموختگان

تدابیر وزارت علوم برای حل مشکل بیکاری دانش‌آموختگان
کد خبر : ۷۱۲۵۸۷

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تدابیر این وزارتخانه برای حل مشکل بیکاری دانش‌آموختگان را تشریح کرد.

مجتبی شریعتی نیاسر (معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا وی در خصوص اینکه چند درصد جامعه مهندسین کشور شغل متناسب با رشته دارند و چند درصد بیکار هستند؟ گفت: بیکاری عمومی در کشور بر اساس اطلاعاتی که مرکز آمار داده است، ۱۲ تا ۱۲.۵ درصد است، ولی بیکاری دانش آموختگان دانشگاه‌ها متناسب با رشته و مقطع تحصیلی‌شان بین ۱۷ تا ۴۰ درصد است، البته مرکز آمار نیز به آمار ۴۰.۵ درصدی بیکاری تحصیل کرده اشاره کرده‌است.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این باره افزود: ما قائل به این هستیم که بیکاری دانش‌آموختگان به نسبت رشته و مقطع تحصیلی‌شان می‎تواند متفاوت باشد، بنابراین گزارش شده است که به طور کل این آمار ۱۷ تا ۴۰ درصد است.

شریعتی نیاسر درباره طرح ارتقای مهارت برای حل مشکل بیکاری دانش‌آموختگان گفت: وزارت علوم در خصوص این موضع تدابیری با عنوان ساماندهی آموزشی در پیش گرفته تا بتواند مساله را حل کند، مثل طرح مهارت افزایی و توان اشتغال پذیری که از جمله اقدامات هستند. امیدواریم با این تدابیری که در ساماندهی درنظر گرفته‌ایم بتوانیم تا حدی وضع موجود را مرتفع کنیم.

وی اضافه کرد: طرح ارتقا مهارت افزایی، توان اشتغال‌پذیری که امسال توضیحات آن اعلام شده و همچنین از طرف دیگر نوع پذیرش در کنکور و... همه اینها اگر که در کنار هم قرار بگیرند یک مقداری وضعیت بیکاری دانش‌آموختگان تغییر خواهد کرد.

معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در پاسخ به این سوال که چند درصد از مهندسان متناسب با نیاز جامعه تحصیل می‌کنند؟ گفت: عدد دقیقی در این زمینه وجود ندارد، اما من بر این باور هستم که چون رشد بی‌رویه‌ای را در دهه هشتاد داشتیم، عملا بسیاری از ظرفیت‌های ما در واقع متناسب با نیاز بازار نبوده، ولی از دهه نود یا در واقع از سال ۹۳ این وضعیت مهار شد و تصور من این است که انطباق با نیاز بازار در حال شکل گیری است.

وی در واکنش به درخواست یکی از اعضای کمیسیون آموزش مبنی بر بر لزوم نظارت بر نحوه هزینه کرد درآمدهای دانشگاه آزاد گفت: اساسا وزارت علوم به بحث درآمدزایی موسسات غیردولتی و خصوصی ورود جدی ندارد و این مساله موضوعیتی هم برای ما ندارد، چون بحث خصوصی بودن آن مرکز است.

شریعتی نیاسر در خصوص اینکه حسابرسی‌ها در هیات امنا دانشگاه انجام می‌شود، گفت: دانشگاه آزاد خود هیات امنا دارد و درآمدهایش در قالب هیات امنا حسابرسی و مسائل مالی در آنجا رسیدگی می‌شود. خیلی از مراکز غیرانتفاعی ما ممکن است درآمدزایی داشته باشند، اما این درآمدزایی‌ها همه در هیات امنای خودشان بررسی می‌شود و اگر تخلفی هم صورت بگیرد بالاخره باید هیات امنا پاسخگو باشند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز