خبرگزاری کار ایران

وزیر علوم تاکید کرد:

ضرورت جهت‌دهی علوم و فناوری به سوی انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر

ضرورت جهت‌دهی علوم و فناوری به سوی انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر
کد خبر : ۶۷۷۹۴۹

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید برای حل مشکلات ناشی از تغییرات اقلیمی، علوم و فناوری به سمت منابع پاک و تجدیدپذیر همانند انرژی باد و انرژی خورشیدی بویژه در کشورهای در حال توسعه جهت دهی شوند و در دنیا شاهد اعمال محدویت و ممنوعیت در استفاده از فناوری های نوین مرتبط با تغییرات اقلیمی نباشیم.

به گزارش ایلنا، منصور غلامی در ادامه نشست‌های پانزدهمین اجلاس علم و فناوری در شهر کیوتو در ژاپن، در نشست تغییرات آب و هوایی سخنرانی کرد.

وی در این همایش گفت: جمهوری اسلامی ایران نیز مانند برخی از کشورهای دنیا، در گیر مشکلات تغییرات اقلیمی است و افزایش ناهنجاری های اقلیمی مانند بارش های نابهنگام، گردبادهای بزرگ، تندبادهای قوی، خشکسالی و افزایش دما پدیدهایی هستند که در سالهای اخیر در تعدادی از مناطق ایران به وجود آمده اند.

وی افزود: بارش برف در نواحی جنوبی و مرکزی ایران که پس از ۵۰ سال اتفاق افتاده است سرمای زیاد و بارش تگرگ در فصل های شکوفه دهی درختان همگی نشانه بی نظمی و ناهنجاری ناشی از تغییرات اقلیمی در ایران هستند.

غلامی ادامه داد: مشکل عمده ایران و کشورهای خاورمیانه، ریزگردها هستند که زندگی میلیون ها نفر را تهدید می کنند و موجب مهاجرت ها و جابجایی های بزرگ جمعیتی شده اند و امروز بخش های از خاورمیانه به علت تنش های سیاسی و اقتصادی با خطر خالی شدن از سکنه مواجه هستند بویژه اینکه چالش های بدست آوردن آب و منابع طبیعی نیز در این منطقه مطرح است.

وزیر علوم با اشاره به اینکه صنعتی شدن علیرغم برخی منافع، باعث تخریب محیط زیست شده است؛ اظهار داشت: پس ازگذشت دو دهه از صنعتی شدن جوامع، تغییرات اقلیمی و گرم شدن آب و هوای جهان، چالش های بین المللی به صورت جدی محیط زیست و کره زمین را تهدید می کنند وفعالیت های انسانی به‌قدری ویران کننده است که طبیعت شانسی برای خودترمیمی ندارد و این شرایط روز به روز بدتر می شود.

غلامی افزود: در حالی مصرف فراوان در تعدادی از کشورها باعث کاهش منابع طبیعی شده است که ما فقط یک کره زمین برای نوع بشر داریم که توان ایستادگی در مقابل این حد از مصرف را ندارد و تنها راه حل مورد انتظار برای غلبه بر این گرفتاری، در پیش گرفتن رویکردی اخلاقی و منصفانه در استفاده از محیط زیست است.

وزیر علوم با ارائه چهار پیشنهاد برای کاهش رنج های بشر در زمینه تغییرات اقلیمی گفت: به جای نگاه سیاسی و منطقه ای به محیط زیست و به جای آنکه محیط زیست را فقط یک بحران جهانی بدانیم، نگاه توسعه ای و رو به آینده به محیط زیست داشته باشیم.

وی افزود: باید در جهت انتقال علوم و فناوری به سمت منابع پاک و تجدیدپذیر همانند انرژی باد و انرژی خورشیدی بویژه در کشورهای در حال توسعه بکوشیم و از اعمال محدویت و ممنوعیت در استفاده از فناوری های نوین مرتبط با تغییرات اقلیمی پرهیز کنیم.

غلامی گفت: درراستای تقویت نهادهای منطقه ای در مبارزه با خشکسالی، ریزگردها و آلودگی های آب، لازم است که همکاری های موثر، راهبردی، دو جانبه و چندجانبه را افزایش دهیم و تعاملات منطقه ای و بین المللی را در موضوع محیط زیست بیشتر کنیم.

وزیر علوم به عنوان چهارمین پیشنهاد برای کاهش رنج های بشر در زمینه تغییرات اقلیمی گفت: در کنار افزایش آگاهی جمعی و تقویت دانش سازمان های دولتی، از توانایی ها و حمایت های بین المللی برای کوچک کردن اقتصاد کربن پایه در جهان بکوشیم و در این مسیر از نگاه های خصمانه و اعمال زورهای اقتصادی پرهیز شود.

غلامی افزود: جمهوری اسلامی ایران با داشتن چهار میلیون و نیم دانشجو و محقق، ۴۳ پارک علم و فناوری و ۱۹۰ مرکز رشد، آمادگی دارد برای کاهش آسیب های تغییرات اقلیمی و پیدا کردن راهکارهای مناسب عملی برای حل مشکلات اقلیمی موجود، با شرکای بین المللی همکاری کند.

وزیر علوم کشورمان در پایان گفت: هم اکنون همکاری های علمی و پژوهشی ایران با اتحادیه اروپا و همچنین به صورت دو جانبه با کشورهای آلمان، فرانسه، اتریش، روسیه و چین در جریان است که می تواند به طور همزمان در زمینه تغییرات اقلیمی و توسعه پایدار نیز گسترش یابد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز