خبرگزاری کار ایران

شهردار منطقه۲۲ مطرح کرد:

جزئیات اجرای طرح‌های تشویقی تفکیک زباله

جزئیات اجرای طرح‌های تشویقی تفکیک زباله
کد خبر : ۶۵۲۱۹۰

علی نوذرپور درمورد طرح‌های تشویقی "تفکیک زباله از مبداء " که در شهرداری منطقه ۲۲ در حال اجرا است، گفت: رکن بازیافت تفکیک است.اگر تفکیک در مبدا به درستی انجام شود می‌توان گفت فرآیند بازیافت به طور کامل در حال انجام است.

به گزارش ایلنا، علی نوذرپور (شهردار منطقه۲۲) با اشاره به طرح‌های تشویقی "تفکیک زباله از مبداء" که در منطقه در حال اجرا است، گفت: رکن بازیافت تفکیک است. اگر تفکیک در مبدا به درستی انجام شود، می‌توان گفت فرآیند بازیافت به طور کامل در حال انجام است و اگر زباله در مبدا به صورت مخلوط به کارگران شهرداری تحویل داده شود، تفکیک پسماند به طور کامل انجام نخواهد شد.

شهردار منطقه ۲۲ در پاسخ به این پرسش که "چه موضوعی باعث شده است که شما فراتر از وظیفه خود در مدیریت شهری انجام وظیفه کنید"، گفت: تحصیلات من در حوزه شهر‌سازی به من آموخت، آن چیزی که شهر را معنا می‌دهد فرهنگ و موضوعات اجتماعی آن شهر است در غیر این صورت شهر مانند یک جسد بی‌روح است.

 به گفته نوذرپور، مدیریت شهری جدید با شعار "تهران شهر زیست پذیر و مشارکت‌پذیر" در پی رسیدن به یک شهر پویا و سرزنده از شهروندان است.

وی، با بیان اینکه آگاهی شهروندان نسبت به موضوع پسماند و حفظ محیط زیست با توجه به کاستی‌های دولتمردان در امر آموزش بسیار بالا است، ادامه داد: ۳۵درصد از کل زباله‌های شهر تهران خشک و قابل بازیافت است و مابقی آن تر بوده که حدود ۵درصد آن قابل بازیافت است. مدیریت شهری به کمک شهروندان و سایر ارگان‌های خدمت‌رسان در موضوع تفکیک زباله با برنامه‌ریزی‌های جامع و مستمر باید به سمت تفکیک صد در صدی تفکیک زباله حرکت کند.

 شهردار منطقه۲۲، تصریح کرد: تولید هریک کیلو زباله، ۲۱هزارتومان خسارت زیست محیطی به طبیعت وارد می‌کند و برای تسویه ۱ لیتر شیرآبه تولید شده مبلغ ۴۰۰هزار تومان هزینه می‌شود. همچنین برای هر یک متر مکعب گاز گلخانه‌ای تولید شده مبلغ ۱۰ دلار هزینه برای جبران اثرات تخریبی آن هزینه می‌شود.

 نوذرپور اولین مرحله از تفکیک درست در مبدا را جداسازی زباله تر از خشک دانست و گفت: محل نگهداری زباله تر باید جدا از محل نگهداری زباله خشک در منازل باشد.

 شهردار منطقه۲۲، استقرار مخازن سطل‌های مکانیزه در سطح شهر را کاری نادرست دانست و آن را باعث از بین رفتن انگیزه شهروندان برای تفکیک زباله از مبداء عنوان کرد.

 وی در ادامه درباره طرح تشویقی تحویل پسماند خشک از مبداء در منطقه ۲۲ گفت: شهروندان زباله‌های خشک خود را جداگانه به غرفه‌های بازیافت در محلات یا به ماشین‌های ملودی تحویل می‌دهند و در ازای آن منازل شهروندان به صورت رایگان در مقابل آتش و زلزله بیمه می‌شوند و یا خدمات کارواش اوتومبیل و یا کود کمپوس برای باغچه و گلدان دریافت می‌کنند.

 نوذرپور در مورد حل معضل ایجاد و انباشت زباله در پارک‌های محله، گفت: در فضاهای باز و پارک‌های محلی، کارکنان خدمات شهری کیسه‌های زباله گیاهی تجزیه‌پذیر، بین شهروندان توزیع می‌کنند تا زباله‌های خود را در آن جمع‌آوری کنند. این طرح در روز طبیعت در بوستان چیتگر انجام شد و بسیار اثربخش بود.

 وی در ادامه در مورد احیاء محله گرایی در منطقه۲۲ نیز گفت: دیدگاه ما در موضوع شهرسازی این است که خیابان‌ها صرفا محلی برای تردد ماشین‌ها نیستند، بلکه خیابان محلی برای زندگی است.باید کاری کنیم تا مردم به خیابان‌ها بازگردند، به همین منظور طرحی به نام "خیابان محلی برای زندگی" را در محلات منطقه اجرا کردیم.

 به گفته نوذرپور، یک خیابان عریض و کم تردد را با هماهنگی پلیس در ساعاتی از روز بسته و در اختیار خانواده‌ها قرار می‌دهیم. مادرها با فرزندانشان در خیابان حضور پیدا می‌کنند و بازی‌های سنتی و محلی را با هم انجام می‌دهند. این امر باعث آشنایی خانوده‌ها با یکدیگر می‌شود و باعث ایجاد تعلق خاطر آنها به محله می‌شود.

 شهردار منطقه۲۲ اظهار داشت: در کنار این مراسم بانوان کارآفرین نیز حضور دارند و محصولاتی را که در خانه تولید می‌کنند را برای عرضه ارائه می‌دهند و فضای کاملا شاد و همدل بوجود می‌آید.

 وی در پایان با اشاره به برنامه "شادستان" که هر شب در دریاچه خلیج فارس در حال انجام است، گفت: در این برنامه اجرای موسیقی زنده و آیتم‌های شاد فرهنگی با حضور هزاران نفر از شهروندان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز