در گفتوگو با ایلنا اعلام شد؛
توضیحات آموزش و پرورش درباره قطع کمکهزینه عائلهمندی فرهنگیان و مستخدمان زن مجرد/ امکان تجدیدنظر وجود ندارد
سرپرست اداره کل امور اداری و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش گفت: بنا بر رای دیوان عدالت اداری حق نداریم به نیروهای زن رسمی و پیمانکاری دولت اعم از مدیر، معلم، مربی، نیرو و کادر اداری، مستخدمان و... که سابقه ازدواج ندارند، کمک هزینه عائلهمندی بدهیم.
ناصر سلیمانزاده (سرپرست اداره کل امور اداری و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش) در خصوص جزئیات قطع کمک هزینه علائله مندی زنان مجرد به خبرنگار ایلنا گفت: هر حق و حقوقی که به همکاران تعلق میگیرد، باید یک مصوبه و یک قانون داشته باشد. در گذشته به ما اجازه دادند که به زنان مجرد حق عائلهمندی پرداخت کنیم، اما بعدها برای این امر جای ابهام بود و از سوی مجلس استفتائاتی انجام شد و مجلس هم آن را بررسی کرد.
وی ادامه داد: سال گذشته در یکی از استانها شکایتی مطرح شد که به دیوان محاسبات ورود پیدا کرد و بعد از آن به دیوان عدالت اداری رفت و دیوان عدالت هم عنوان کرد، خانمهایی که اصلا سابقه ازدواج نداشتهاند، مشمول دریافت کمکهزینه عائلهمندی نمیشوند.
سلیمانزاده افزود: وقتی رای دیوان اداری صادر شود، ما مکلف به اجرای آن هستیم. رای ۱۸/۷/۹۶ صادر شد و ۱۸/۷/۹۷ قابلیت اجرا پیدا کرد. ما تلاش کردیم اگر میشود آن را اصلاح کنیم، اما نشد و از اسفندماه شروع به کم کردن هزینه کردیم که دیوان محاسبات هم دوباره ورود پیدا کرد و گفت؛ شما باید از تاریخ اجرایی شدن رای دیوان عدالت اداری، حقوق اضافی را که دادهاید، برگردانید و این باعث شد که ما بخشنامه را صادر کنیم. وقتی رای از سوی دیوان عدالت اداری صادر میشود، نمیتوانیم آن رای را اجرا نکنیم و ما مکلف به اجرای آرای صادره از سوی دیوان هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که این شکایت ابتدا از کجا عنوان و به چه صورتی مطرح شد؟ گفت: خارج از آموزش و پرورش در یکی از وزارتخانهها اختلافنظر پیش آمده بود و کار به دیوان محاسبات کشور کشیده شد. دیوان محاسبات هم بر این نظر بود، خانمهای مجرد نباید حق عائلهمندی دریافت کنند و اگر این اتفاق بیافتد، شرکت یا وزارتخانه مربوطه خلاف کرده است. این ماجرا بعد به دیوان عدالت اداری کشیده میشود، دیوان عدالت اداری هم جلسهای را برگزار میکند و اعضای هیات دیوان هم رای آن را صادر میکند، مبنی بر اینکه پرداخت کمکهزینه عائله مندی به زنان مجردی که اصلا سابقه ازدواج ندارند، تخلف است. به هر حال دیوان عدالت اداری موظف است، ببینند کارها طبق قوانین انجام میشود یا نه.
وی ادامه داد: به هر حال این نقص وجود داشته و حالا دیوان هم رایش را صادر کرده است و ما هم به عنوان دستگاه اجرایی مکلف هستیم، هزینهها را کم کنیم. اگر هزینه کم نکنیم تخلف است و مسوولانی که اضافه پرداختی داشته باشند، خودشان به دادگاهها احضار خواهند شد. از ۱۸/۷/۹۶ به خانمها کمک هزینه عائلهمندی تعلق نمیگیرد. البته خیلی از زنان هستند که به آنان تعلق میگیرد، مثل زنانی که حضانت فرزند دارند و همسرشان مرحوم شده یا معلول است یا سرپرست خانوار هستند و تنها یک بخش محدود از خانمهای مجردی که ازدواج نکردهاند، از این کمکهزینه محروم میشوند.
سلیمانزاده در پاسخ به این سوال که بخشی از این زنان مجرد سرپرست خانوار هستند و هزینه پدر و مادرشان را میدهند، تکلیف آنها چه میشود؟ گفت: در مقابل این زنان، مردانی هم هستند که ازدواج نکردهاند و هزینه پدر و مادرشان را میدهند. در اینجا هم به مردان مجردی که تا به حال اصلا ازدواج نکردهاند، کمک هزینه عائلهمندی تعلق نمیگیرد. کمک هزینه عائلهمندی فقط مربوط به کسانی میشود که ازدواج کردند. حتی اگر یک آقا، همسرش فوت کند دیگر به او کمک هزینه عائلهمندی نمیدهند، حتی اگر بچه تحت نظر خودش باشد، فقط به او حق اولاد میدهند، ولی در اینجا شرایط خانم برعکس است و کمک هزینه عائلهمندی تعلق میگیرد و حتی شرایط زنان بهتر از مردان شده است.
او در پاسخ به این سوال که تاکنون اعتراضی از سوی این زنان صورت نگرفته است؟ گفت: چرا صورت گرفته، اما ما نمیتوانیم تجدیدنظری در این زمینه انجام دهیم. این اعتراضها باید از طریق دیوان پیگیری شود. یا باید مجلس قانون را اصلاح و یا دیوان عدالت اداری رایش را اصلاح کند.