وزیر تحصیلات عالیه افغانستان:
نیاز شدید افغانستان به بورسیه شدن دانشجویان در گروه علوم پزشکی در ایران
وزیر تحصیلات عالیه افغانستان گفت: نیاز شدیدی به بورسیه کردن دانشجویان افغانستانی در رشتههای علوم پزشکی در ایران داریم.
به گزارش ایلنا، خواجه عمری وزیر تحصیلات عالیه افغانستان در دیدار با دکتر هاشمی وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران گفت: در حوزه سلامت همکاریهای خوبی بین ایران و افغانستان وجود دارد که نیاز به ارتقای همکاریها به ویزه در حوزه آموزش پزشکی دارد.
وی اظهار داشت: آرزو داریم که روزی بتوانیم مانند ایران، نیازهای افغانستان را در داخل کشور خودمان برطرف کنیم و از اعزام بیماران به خارج از کشور، بینیاز باشیم.
عمری با بیان اینکه به همکاری و حمایت ایران از افغانستان در حوزه آموزش پزشکی نیاز داریم، افزود: از ایران میخواهیم تا به افغانستان کمک کند که بتواند در حوزه سلامت به خودکفایی برسد.
وزیر تحصیلات عالیه افغانستان تصریح کرد: نیاز شدیدی به بورسیه کردن دانشجویان افغانستانی در رشتههای علوم پزشکی از جمله پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در مقاطع مختلف در ایران داریم همچنین در زمینه ارتقای ظرفیتهای شفاخانهها و بیمارستانهای افغانستان نیز به کمک ایران نیاز داریم.
عمری یادآور شد: خوشحالیم که وزارت بهداشت ایران اعلام کرده که آمادگی پذیرش ۵۰۰ دانشجوی بورسیهای را دارد اما تقاضا داریم افرادی که از جانب دولت افغانستان معرفی میشوند و تعهد به خدمت در افغانستان و همکاری در توسعه آموزش عالی در حوزه پزشکی را دارند، از ۵۰ درصد تخفیف بهرهمند شوند و افرادی که به این امر کمک نمیکنند، شامل تخفیف نشوند.
دکتر سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت نیز در این دیدار گفت: همکاریهای مشترک زیادی بین ایران و افغانستان از جمله در حوزه آموزش عالی وجود دارد و تعداد قابل توجهی از برادران و خواهران افغانستانی در دانشگاههای ایران تحصیل کردهاند و یا در حال تحصیل هستند.
وی گفت: این دیدار برای ارتقای بیشتر همکاریهای دو جانبه است و اعلام کردیم که ایران ظرفیت پذیرش بورسیه ۵۰۰ دانشجوی افغانستانی را در رشتههای مختلف پزشکی و در سطوح مختلف به ویژه در دانشگاههای همجوار افغانستان مانند دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، زاهدان، زابل و بیرجند دارد.
وزیر بهداشت تاکید کرد: باید به افغانستان کمک کنیم تا زنجیره خدمات حوزه سلامت کامل شود و در همه حوزهها به ویژه حوزه علوم پزشکی و آموزش در این حوزه، آمادگی کامل همکاری داریم.
هاشمی یادآور شد: خوشبختانه با کمک دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دورههای پیوند کلیه در هرات راه اندازی شده و به زودی دوره پیوند کبد راه اندازی میشود و در جهت تاسیس دانشکده پرستاری و مامایی در کابل، پیش قدم بودهایم.
وی ادامه داد: امیدواریم افرادی که در طول ۴۰ سال گذشته توانستهاند از فرصتهای آموزش عالی در ایران استفاده کنند در حال حاضر که کشور افغانستان به آنها نیاز دارد، به این کشور برگردند.
وزیر بهداشت درباره زمینههای همکاری ایران و افغانستان در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: در حال حاضر اقدامات و همکاریهای بسیار خوبی بین ایران و افغانستان در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در حال انجام است و بخش خصوصی دو کشور، اقدامات مثبتی انجام دادهاند.
وی با اشاره به قراردادهای منعقد شده برای ساخت دارو در افغانستان، یادآور شد: ممکن است همکاریهای مشترک بخش خصوصی دو کشور وارد مرحله اجرایی شده باشد و بخشی از داروی مورد نیاز افغانستان، از منشا محصولات ایران، تامین میشود و بخش دیگر نیز مشکل قاچاق است که افغانستان مشابه ایران گرفتار آن است و امیدواریم که بتوانیم با این مشکلات، مقابله کنیم.