وزیر آموزش و پرورش:
ممانعت برخی خانوادهها از تحصیل فرزندان در مدارس مختلط در مناطق محروم
وزیرآموزش وپرورش گفت: خوشبختانه امروز استقبال والدین از تحصیل فرزند دخترشان بسیار عالی است واین یک دستاورد ارزشمنداست هرچند در برخی مناطق محروم هنوز شاهد ممانعت برخی خانواده ها از تحصیل فرزندانشان در مدارس مختلط هستیم که البته این مشکل با ایجاد زمینه های لازم برای ادامه تحصیل دختران روستایی قابل رفع است.
به گزارش ایلنا، پیش از ظهر امروز سید محمد بطحایی در جشن میلاد حضرت زهرا(س) وبزرگداشت مقام مادر وروز زن که با عنوان همایش بانوی امید در سالن حجاب تهران برگزار شد،اظهارکرد:روش الگویی یکی از روش های متداول در فرایند یاددهی-یادگیری است که همواره مورد توجه معلمان است.
وی بسیاری از رفتار های امروز افراد را نتیجه الگوبرداری از دوران تحصیل برشمرد وافزود:در محتواهای آموزشی نیز استفاده از الگوها وشخصیت های مختلف نقش موثری در انتقال دانش دارد.
وزیر آموزش وپرورش با اشاره به فرازهایی از زیارت عاشورا تصریح کرد:امیدوارم سیره وسنت ائمه اطهار علیهم السلام همواره در زندگی برای ما الگو وچراغ فراروی باشد.
وی ادامه داد:با توجه به شرایط جامعه امروز و وجود هجمه های سنگین وبداخلاقی های موجود در جامعه یکی از موثرترین روش های در برخورد با این ناهنجاری ها استفاده از الگوی زندگی ائمه اطهار علیه السلام خصوصا حضرت زهرا سلام الله علیها است.
بطحایی با اشاره به عمر کوتاه اما پر برکت حضرت فاطمه(س) اظهار کرد: ما که داعیه شیعه بودن ورهروی آن حضرت بودن را داریم باید منش زندگی اورا سرلوحه قرار دهیم هرچند تلاش هایی دراین زمینه شده است اما چنان که باید الگوسازی نکرده ایم.
وی افزود:زن به عنوان مهمترین عامل تربیت فرزندان در خانواده بایدسیره سرور زنان عالم را الگوی خود قرار دهد زیرا باتوجه به حجیم بودن محتواهای آموزشی کودکان واسترس واردشده به آنها اگر زن به عنوان رکن اصلی خانواده توانایی لازم رابرای مدیریت فضای خانواده نداشته باشد تلاش های نظام تعلیم وتربیت، مثمر ثمر نخواهد بود.
عضو کابینه تدبیر وامیدگفت:هیچ یادگیری تخصصی وعمیقی صورت نمی گیرد مگر درفضایی آرامش حاکم باشد ورکن اصلی آرامش درخانواده ها زنان هستند بنابراین در فضای پر استرس ،یادگیری اتفاق نمی افتد.
وی با اشاره به دستاوردهای خوب در جهت رفع تبعیض بین دختران وپسران بعداز انقلاب اظهار کرد:سهم ۳۰درصدی دختران در حوزه آموزش در اوایل انقلاب، امروز به ۴۹ درصد رسیده است یعنی حدود نیمی از دانش آموزان را امروزه دختران تشکیل می دهند.
وزیرآموزش وپرورش گفت:خوشبختانه امروز استقبال والدین از تحصیل فرزند دخترشان بسیار عالی است واین یک دستاورد ارزشمنداست هرچند در برخی مناطق محروم هنوز شاهد ممانعت برخی خانواده ها از تحصیل فرزندانشان در مدارس مختلط هستیم که البته این مشکل با ایجاد زمینه های لازم برای ادامه تحصیل دختران روستایی قابل رفع است.
وی تصریح کرد : هنوز فرصت های نابرابر دختران و پسران از لحاظ کیفیت آموزشی وجود دارد و دختران به دلیل محدودیت هایی که دارند نمی توانند از برخی آموزش ها مانند تربیت بدنی در فضای نامطلوب بهره مند شوند و این درحالی است که تربیت بدنی نقش بسیار موثری می تواند در تربیت مادران آینده ایفا کند.
بطحایی خاطرنشان کرد: شاخص های توسعه نیروی انسانی در بعد از انقلاب روبه بهبود وپیشرفت است وما همواره تلاش می کنیم سهم مدیریتی زنان در سطوح بالاتر از مدرسه را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: با وجود اینکه تنها ۵۰ درصد مدارس را مدارس دخترانه تشکیل می دهند اما در راستای سیاست استفاده از ظرفیت زنان حدود ۶۰ درصد مدیران مدارس را زنان تشکیل می دهند البته عدم استقبال بانوان از پست های مدیریتی یکی از موانع بهره مندی از ظرفیت زنان است.
شایان ذکر است:در این مراسم با حضور وزیرآموزش وپرورش وخانم ابتکارومدیرکل آموزش وپرورش شهر تهران از تعدای بانوان باز نشسته فرهنگی تقدیر شد.