خبرگزاری کار ایران

فرمانده مرزبانی ناجا مطرح کرد:

ممانعت از ورود ۶۸ تن موادمخدر به کشور/ انسداد شصت درصدی مرزهای ایران و افغانستان

ممانعت از ورود ۶۸ تن موادمخدر به کشور/ انسداد شصت درصدی مرزهای ایران و افغانستان
کد خبر : ۵۹۷۲۸۹

فرمانده مرزبانی ناجا با اشاره به جلوگیری از ورود ۶۸ تن مواد مخدر به کشور در سال جاری و افزایش کشفیات بر لزوم توجه بیشتر دولت و مجلس به مرزها و امکانات مرزبانی تأکید کرد.

به گزارش ایلنا، سردار قاسم رضایی در حاشیه بازدید از پل ریلی راه‌آهن بین‌المللی آستارا - آستارا در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه دولتمردان و نمایندگان مجلس باید در بودجه‌‌ریزی ملی، بحث انسداد و کنترل مرزهای کشور را مدنظر داشته باشند، گفت: با امکانات محدود در کنترل مرز، به نتیجه نمی‌‌‌رسیم.

وی با بیان اینکه در بحث اقدامات حفاظت مرزی با کمبود امکانات مواجه هستیم و رفع این مشکل نیازمند یک اقدام جدی و ملی بزرگ است، اظهار داشت: حمایت‌های دولت و مجلس تاکنون خوب بوده اما می‌‌طلبد که با توجه به طول مرزهای کشور، اقدامات لازم برای تامین اعتبارات مربوط به حوزه مرز و مرزبانی بیش از پیش باشد.

فرمانده مرزبانی ناجا فتنه‌‌‌های استکبار جهانی را یادآور شد و تصریح کرد: با تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس درخصوص افزایش اعتبارات مرزی، رایزنی‌‌‌هایی صورت گرفته که امیدواریم نتیجه‌‌‌بخش باشد.

رضایی با اشاره به اهمیت انسداد مرزها در جلوگیری از قاچاق و رفت و آمدهای غیرمجاز مرزی، خاطرنشان کرد: در سال‌‌های گذشته اقدامات خوبی در حوزه انسداد فیزیکی مرزهای افغانستان و پاکستان انجام شده است ولی این اقدامات حفاظتی کامل نیست و نیاز به اعتبارات بیشتر دارد.

وی به انسداد و کنترل شصت درصدی مرزهای کشور اشاره و خاطرنشان کرد: چهل درصد باقی مانده از مرزهای کشور برای انسداد کامل نیازمند اعتبارات است.

فرمانده مرزبانی ناجا، ارتقا امکانات و تجهیزات مرزی شرق کشور را نیازمند ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار دانست و ابراز داشت: جاده‌سازی، ایجاد موانع و ابنیه‌های مرزی منوط به تأمین اعتبار است و بر اساس برآوردهای اولیه برای کامل شدن انسداد مرزهای شرق کشور به بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز داریم تا بتوانیم امکانات و تجهیزات مرزی را ارتقا دهیم.

رضایی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران کشور پهناوری است و با ۱۵ کشور همسایه هشت هزار و ۷۵۵ کیلومتر مرز دارد؛ با توجه به همسایگی ایران با کشور افغانستان و جابه‌‌‌جایی مواد مخدر از این مسیر، انسداد فیزیکی و کامل مرزهای این منطقه ضروری است.

وی با اشاره به جلوگیری از ورود ۶۸ تن مواد مخدر به داخل کشور از آغاز سال جاری توسط مرزبانی و با انجام درگیری‌‌‌های مسلحانه بیان کرد: کشف این مقدار مواد مخدر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد افزایش داشته است.

فرمانده مرزبانی ناجا با اشاره به آمادگی و اشرافیت عملیاتی در حوزه مرزبانی و کنترل مرزهای شهرستان آستارا یادآور شد: خوشبختانه مرزنشینان این خطه کشور در آرامش کامل به زندگی خود ادامه می‌‌دهند و دغدغه امنیت مرزی در این گوشه از کشورمان وجود ندارد.

 رضایی اضافه کرد: مردم متدین و مرزنشین شهرستان آستارا در استان گیلان از دیرباز به خاطر تدین، تعهد و میهن‌‌‌دوستی، همواره مرزداران غیوری بوده‌‌اند و از مرزهای کشور با جان و دل دفاع کرده‌‌اند.

وی، ترددهای مرزی را باعث ارتقای تعاملات بین دو کشور ایران و آذربایجان دانست و عنوان کرد: راه‌آهن بین‌‌المللی آستارا - آستارا درتقویت تعاملات کالایی و مسافری بین دو کشور همسایه نقش داشته و امیدواریم این پروژه ریلی، هرچه سریع‌تر به بهره‌برداری برسد.

فرمانده مرزبانی ناجا با اشاره به اینکه به دلیل فهم بالای مرزنشینان شهرستان آستارا و آگاهی از قوانین مرزی، جرایم مرزی در مرزهای ایران و جمهوری آذربایجان در آستارا بسیار کاهش پیدا کرده است، گفت: هیچ‌گونه اقدام خلاف قوانین مرزی از سوی مرزنشینان ایران و جمهوری آذربایجان گزارش نشده است.

رضایی با بیان اینکه درخصوص دریای خزر توافقات و پروتکل‌های امنیتی بین پنج کشور حوزه دریای خزر تدوین‌شده است، اظهار داشت: در آینده نزدیک، تیمی از مرزبانی جمهوری اسلامی ایران قرار است در خصوص تدوین پیش‌نویس اولیه اقدامات مرزبانی به مسکو سفر کند.

وی با اشاره به اینکه از ایجاد هرگونه رفاه و تنوع برای مرزنشینان حمایت می‌کنیم، تصریح کرد: راه‌اندازی ورزش‌های دریایی از جمله جت اسکی در حوزه وزارت ورزش و جوانان بوده و این آمادگی را داریم که در نقاط قابل‌ کنترل دریا مسیر را جهت اجرای ورزش‌های دریایی هموار کنیم.

فرمانده مرزبانی ناجا با بیان اینکه وحدت مرزنشینان امنیت مرزها را تثبیت می‌‌‌‌کند، خاطرنشان کرد: هم‌‌اکنون وضعیت و امنیت مطلوبی بر فضای مرزهای کشور حاکم است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز