خبرگزاری کار ایران

رییس اورژانس اجتماعی کشور در گفت‌وگو با ایلنا:

۱۴ هزار و ۵۹۹ مورد همسرآزاری طی ۶ ماه/ خانواده‌ها از ترس آبرو، آزارها را گزارش نمی‌دهند

۱۴ هزار و ۵۹۹ مورد همسرآزاری طی ۶ ماه/ خانواده‌ها از ترس آبرو، آزارها را گزارش نمی‌دهند
کد خبر : ۵۹۶۹۱۱

رییس اورژانس اجتماعی کشور با اشاره به وقوع ۱۴ هزار و ۵۹۹ مورد همسرآزاری طی ۶ ماه اول سال جاری گفت: اگر نیاز باشد به همراه نیروی انتظامی و با حکم قضایی به موارد ارجاع شده مراجعه می‌کنیم.

رضاجعفری (رییس اورژانس اجتماعی کشور) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با فعالیت خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی بیان داشت: این خط به صورت شبانه‌روزی فعال و پاسخگوی مردم است و نیز روانشناسانی داریم که در هر گزارش بررسی اولیه را انجام می‌دهند.

وی افزود: اگر نیاز باشد به همراه نیروی انتظامی و با حکم قضایی به موارد ارجاع شده مراجعه می‌کنیم، همچنین به صورت خودمعرف و ارجاعی نیز موارد را بررسی و افراد آسیب‌دیده را به بازپروری منتقل می‌کنیم.

رییس اورژانس اجتماعی کشور با اشاره به اینکه در این مرکز رویکرد اجتماع محور وجود دارد، بیان داشت:  سعی می‌کنیم؛ اشخاص کلیدی و پایگاه‌های مشارکت اجتماعی را برای حل مسائل درگیر کنیم و با سازمانهای ذیربط نیز همکاری می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: حدود ٣٠٠ پایگاه خدمات اجتماعی در مناطق حاشیه‌نشین وجود دارد و ٢٥٠٠ نیروی مدکار و روانشناس در این مراکز مشغول خدمات رسانی هستند.

رییس اورژانس اجتماعی کشور در ادامه با اشاره به اینکه ١٦٠٠٠ مورد کودک آزاری در ٦ ماهه اول سال جاری به اورژانس اجتماعی ارجاع داده شده است، گفت: انواع کودک آزاری جنسی، جسمی، عاطفی و غفلت در این موارد دیده می‌شد. همچنین ١٤٥٩٩ مورد همسر آزاری طی ۶ ماه گزارش شده است.

رییس اورژانس اجتماعی کشور تاکید کرد که هر قدر سن کودک پایین‌تر باشد؛ وضعیت حادتر است.

وی  افزود: بر اساس گزارش‌های موجود ٣٨ درصد کودکانی که مورد آزار قرار گرفتند، در سن دبستان و زیر دبستان و ١٢ درصد راهنمایی بودند. همچنین ٢٩ درصد آزارها جسمی و ٣ درصد جنسی بوده است که خانواده‌ها از ترس امنیت و آبرو خیلى از موارد را گزارش نمی‌کنند.

جعفری گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد؛ ١٢ درصد از کودک آزاری‌ها چند روز پس از اتفاق و ٤.٥ درصد از کودک آزاری‌ها نیز یک هفته بعد از اتفاق گزارش شده است.

رییس اورژانس اجتماعی کشور تاکید کرد: در بسیاری از موارد کودک آزاری را همسایه‌ها متوجه مى‌شوند، ولی گزارش نمی‌دهند و حتی یک بار هم جرات نمی‌کنند با ١٢٣ تماس بگیرند، در حالی که این موضوع به مسئولیت‌پذیری اجتماعی مربوط می‌شود. در بعضی موارد دیده شده که کودک ماه‌ها مورد آزار قرار گرفته و همسایه‌ها با وجود اطلاع  از این موضوع حاضر به ارائه گزارش به اورژانس نبودند.

وی در پایان تاکید کرد: متاسفانه کودک آزاری به چارچوب خانه و خانواده منتهی نمی‌شود، مسائل و مشکلات فرهنگی بسیاری در این میان موجود است.مردم باید مسئولیت پذیری اجتماعی داشته باشند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز