خبرگزاری کار ایران

معاون تحقیقات و‌ فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:

حداقل ۱۰ درصد ایرانی‌‌ها به صورت تفننی تریاک‌ مصرف می‌‌کنند/ ۲۵ درصد ایرانی‌‌ها چاق هستند

حداقل ۱۰ درصد ایرانی‌‌ها به صورت تفننی تریاک‌ مصرف می‌‌کنند/ ۲۵ درصد ایرانی‌‌ها چاق هستند
کد خبر : ۵۸۷۰۳۸

معاون تحقیقات و‌ فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در زمینه تحقیقات در سرطان، ۳۴ مرکز تحقیقاتی سرطان ‌فعالیت می کنند.

به گزارش ایلنا، رضا ملک‌‌‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در همایش مبارزه با سرطان با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور، ۶۳ سمن مخصوص حمایت از بیماران سرطانی داریم، گفت: در ۲۰ سال گذشته، بیش از ۱۰ هزار مقاله علمی در دنیا منتشر کردیم که بیشتر این مقالات در مورد سرطان پستان و معده بوده است. فعالیت‌‌‌های پژوهشی رو به افزایش و تقریبا بیش از ۲۴۰۰ کار علمی در حوزه سرطان انجام شده است.

بیش از ۱۲ میلیارد تومان در حوزه سرطان سرمایه‌گذاری کرده‌ایم

وی ادامه داد: مصرف قلیان، تریاک، شرایط نامناسب بهداشت دهان و دندان و مصرف چای داغ در ایران از ریسک فاکتورهایی هستند که موجب ابتلا به سرطان در کشور ما می‌‌‌‌شوند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه در سه سال گذشته، نزدیک‌ به ۵۰ پروژه با هزینه‌‌‌ای بیش از ۱۲ میلیارد تومان در حوزه سرطان سرمایه‌گذاری کرده‌ایم، اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم در حوزه سرطان، ثبت سرطان است. در سال ۱۹۳۰، در آمریکا تعداد ابتلا به سرطان معده مشابه امروز ما بوده است بنابراین با سونامی سرطان روبرو نیستیم.

سرطان معده در ایران در میان آقایان شیوع بیشتری دارد/ ۳۰ درصد سرطان‌‌های ایران، گوارشی است

ملک‌زاده با بیان این این که از طریق نظام ثبت سرطان می‌‌‌توان میزان و شیوع انواع سرطان‌‌‌ها در کشور را بررسی کرد، تصریح کرد: در حال حاضر در همه استان‌‌های کشور به جز سه استان، نظام ثبت سرطان داریم. شمارش سرطان‌‌ها از طریق نظام ثبت سرطان، می‌‌تواند مقدمه‌ای برای اقدامات موثر پیشگیرانه در آینده برای سرطان باشد.

وی با اعلام این که سرطان معده در ایران در میان آقایان شیوع بیشتری دارد و در زنان کمتر است، خاطرنشان کرد: نزدیک به ۳۰ درصد سرطان‌‌های ایران، گوارشی است. در حال حاضر سرطان روده بزرگ افزایش داشته و با توجه به سالمند شدن‌ جامعه ایران در آینده، میزان سرطان‌‌‌ها روبه افزایش خواهد رفت اما نمی‌‌‌توان گفت که با سونامی سرطان روبرو هستیم چراکه متوسط شیوع سرطان در کشورمان از متوسط شیوع آن در دنیا کمتر است.

تعداد بارداری بیشتر باشد، شانس ابتلا به سرطان سینه کمتر است

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه سیگار، تریاک و الکل بعد از عفونت‌‌‌‌ها و رژیم غذایی نامناسب و نیز در برخی موارد اختلالات هورمونی در زنان، باعث ابتلا به انواع سرطان‌‌‌‌ها می‌‌شود، ابراز داشت: چاقی باعث سرطان معده، مری، سینه، رحم، کلیه و روده می‌‌شود و یکی از قوی‌‌ترین ریسک فاکتورها بری سرطان مری، چای داغ است و استرس هم می‌‌تواند در بروز سرطان موثر باشد. هر چه تعداد بارداری و تولد در مادران بیشتر باشد، شانس ابتلا به سرطان سینه کمتر است.

ملک‌زاده افزود: تریاک، دو برابر سرطان‌زاتر از تنباکو است‌ و حداقل ۱۰ درصد ایرانی‌‌ها به صورت تفننی تریاک‌ مصرف می‌‌کنند. در برخی موارد اگر سلول‌های بنیادی زیاد تقسیم شوند باعث ابتلا به سرطان‌ می‌شوند.

می‌‌توان از ۵۰ درصد سرطان‌‌ها جلوگیری کرد 

وی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد ایرانی‌‌ها چاق هستند، بیان کرد: استعمال سیگار، تریاک و مشتقات آن، استفاده از آب غیر بهداشتی و غیر لوله‌‌‌کشی، بهداشت پایین دهان، چاقی و عدم تحرک، فقر اقتصادی، آلودگی هوای داخل خانه و شهرها، نوشیدن چای داغ یا نوشیدنی‌‌های داغ، مصرف زیاد‌گوشت قرمز کبابی و غذاهای کبابی سرخ شده و ‌شور از عوامل خطر سرطان مری و‌ معده در ایران هستند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه افزایش امید به زندگی، کنترل عفونت‌‌‌ها و بیماری‌‌های واگیر، کاهش مرگ و ‌میر نوزاد و کودک، سالمندی ‌جامعه، تغییر در سبک زندگی و ‌تشخیص بهتر بیماری‌‌ها از علل افزایش آمار سرطان در ایران است، یادآور شد: می‌‌توان از ۵۰ درصد سرطان‌‌ها جلوگیری کرد و آن را درمان کرد. 

آسپرین از بروز سرطان ‌جلوگیری می‌‌کند

ملک‌زاده با اشاره به اینکه ۳۰ درصد از کل هزینه‌‌هایی که برای درمان سرطان مصرف می‌شوند برای تامین داروهاست، عنوان کرد: مولتی ویتامین از سرطان جلوگیری نمی‌‌کند. برخی داروها مثل آسپرین از بروز سرطان ‌جلوگیری می‌‌کند بنابراین توصیه می‌شود مردان از سن ۵۰ سالگی و زنان در بالای ۵۵ سالگی از آسپرین ‌جهت پیشگیری از سرطان استفاده کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز