در جلسه شورای شهر تهران مطرح شد؛
عدم توجه به مشارکت مردمی در تهیه برنامه سوم توسعه شهرداری
اعضای شورای شهر تهران از عدم توجه به مشارکت مردمی در تهیه برنامه سوم توسعه شهرداری انتقاد کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز پس از استماع گزارش حجت میرزایی؛ معاون برنامهریزی شورای شهر درباره نحوه تهیه و روند برنامه سوم شهرداری تهران پیشنهادات و نظرات خود را بیان کردند.
مرتضی الویری رئیس کمیسیون برنامه و بودجه پس از استماع گزارش معاون برنامهریزی توسعه و امور شورای شهرداری تهران گفت: رویکرد شورای پنجم به کل با شورای پنجم تفاوت دارد در نتیجه سیاستهای مصوب شورای چهارم برای برنامه توسعه باید اصلاح شود.
محمود میرلوحی معاون اجرایی شورای شهر نیز با بیان اینکه خوشحال هستم مدیریت ساخت و ساز به مدیریت برنامهای تغییر میکند ادامه داد: مطالعات و برنامهریزی را باید با یکپارچگی صورت گیرد چراکه ساختار شهرداری گسیختگی دارد.
محمودجواد حقشناس رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی نیز پس از استماع گزارش معاون برنامهریزی تصریح کرد: باید میان مطالعات کارشناسی شورا و شهرداری همافزایی وجود داشته باشد و مطالعات برنامهریزی شهرداری باید به شورا ارسال شود تا کمیتههای ما هم به موازات، کار را پیش ببرند. همچنین گزارشی در خصوص برنامه دوم توسعه شهرداری به ما ارائه شود تا ببینیم چه میزان از برنامه محقق شده است. در دهه گذشته فقط به سمت پروژههای بزرگ نمایش محور رفته بودند اما امروز باید میان شهر و شهروندان با نگاهی فرهنگی پیوند مناسب برقرار شود.
احمد مسجد جامعی عضو دیگر شورای شهر نیز با بیان اینکه در تهران با پدیده خانهبهدوشی مواجه هستیم، گفت: هویت یکپارچه تهران اهمیت دارد و باید در برنامه مورد توجه قرار گیرد.
آرش میلانی نیز پس از استماع این گزارش گفت: در تهران برنامهها فقط روی کاغذ نوشته شده و اجرا نمیشود و این یک روند رو به گسترش است و با پدیده امتناع از برنامهریزی مواجه هستیم. بدون مشارکت دستگاههای دخیل در اداره تهران نمیتوان کاری را پیش برد.
در ادامه حجت نظری خطاب به معاون برنامهریزی شهرداری گفت: در این برنامه مشخص نشد که مناسبسازی صورتهای شهری به چه شکلی صورت خواهد گرفت بالاخص برای معلولان، زنان و اقشار آسیبپذیر همچون سالمندان بعلاوه برای تهیه برنامه کارگروه جوانان تشکیل شده، اما جایگاه آنها در اداره شهر مشخص نشده است.
حبیبزاده معاون نظارت شورای شهر هم پس از استماع گزارش معاون برنامهریزی پنج نکته که در برنامه به آن توجه نشده را چنین تصریح کرد: متاسفانه شهرداری به مواردی همچون عدم تمرکز مالی، پراکندگی از وظایفی که یک شکل و ماهیت دارند ، عدم توجه به مشارکت مردم در تصمیمسازی با وجود شورای عالیها، اقدامات جزیرهای که باعث کاهش همافزایی می شود، لزوم بازنگری از چارت سازمانها و اساسنامهها از جمله مواردی است که با قانون مغایرت دارد و آخرین مورد توجه بیشتر به اصل نظارت در شهرداری بود که همواره باضعف جدی روبهرو است.
حسن رسولی خزانهدار شورای شهر نیز در واکنش به این گزارش ادامه داد: باید از دو آسیب جدی که تاکنون در رویکرد توسعه در شهرداری با آن مواجه بودیم اجتناب کنیم. باید میان مدیریت شهری، حکمروایی و حکمرانی تفکیک قائل شویم، چرا که ما دولتشهر نیستیم.
بهاره آروین عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر نیز در انتقاد به گزارشی که توسط معاون شهردار ارائه شد خاطرنشان کرد: ما براساس این گزارش به اقدامات اجرایی انجام شده، آگاه شدیم اما متوجه نشدیم این برنامه با چه فرمی قرار است تهیه شود. هرچند اصل برنامهنویسی در حال حاضر در دنیا مخالفان خاص خود را دارد.
او در انتقاد به این گزارش ادامه داد: شهروندان هم باید در تهیه این چشمانداز نقش داشته باشند. امیدوارم دوباره با برنامهای روبهرو نباشیم که شورا ساعتها برای تصویب آن وقت صرف کند اما این برنامه عملا اجرا نشود. امیدوار هستم در آینده گزارش جزئیتری ارائه شود.
زهرا نژادبهرام نیز با تاکید بر اینکه باید به سمت برنامههای عملیاتی و کاربردی برویم، گفت: متاسفانه نقش زنان در گزارش شما دیده نشد. این فاکتوری است که در گذشته همواره با آن چالش داشتهایم. فراموش نکنیم ما در شهری زندگی میکنیم که برای مردان بالغ سالم ساخته شده است.