خبرگزاری کار ایران

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌و‌گو با ایلنا:

سرنوشت مسکن مهر در انتظار طرح تحول سلامت/ کلینیک‌سازی وزارت بهداشت دور باطل است

سرنوشت مسکن مهر در انتظار طرح تحول سلامت/ کلینیک‌سازی وزارت بهداشت دور باطل است
کد خبر : ۵۷۰۷۰۷

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر اینکه اگر طرح تحول سلامت با همین روند پیش رود؛ سازمان تامین اجتماعی و سایر بیمه‌ها ورشکست خواهند شد، گفت: این طرح در مجلس به تصویب نرسیده و تا زمانی هم که این اتقاق نیفتاده است، این خطر وجود دارد که سرنوشت آن مانند مسکن مهر شود، از همین رو این بسته باید تعریف و در مجلس مورد تایید قرار گیرد تا فردا کسی رفع مسئولیت نکند.

محسن علیخانی زمانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا درباره تخت‌های بیمارستانی فرسوده در تهران گفت: فرسودگی بیمارستان‌ها و کمبود تخت‌های بیمارستانی در کل کشور حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد است و مکفی نبودن بودجه عمرانی یکی از علت‌های اصلی این موضوع است که با تقویت بودجه این بخش قابل حل است.

او با اشاره به اینکه وزارت بهداشت باید برای سرمایه‌گذاری در بخش سلامت بسترسازی کند، افزود: این وزارتخانه باید خرید راهبردی خدمت کند تا سرمایه‌گذار بخش خصوصی برای بیمارستان‌سازی جذب شود.

انتقاد از کلینیک‌سازی وزارت بهداشت

وی خاطرنشان کرد: این روند که وزارت بهداشت کلینیک ویژه می‌سازد و آن را به بخش خصوصی واگذار می‌کند؛ دور باطل است، یعنی باید وزارتخانه بسترسازی کند که بخش خصوصی خودش آورده بیاورد و بیمارستان‌ بسازد و بیمارش را وزارت بهداشت تامین کند.

علیخانی زمانی با بیان اینکه وزارت بهداشت باید از موازی‌کاری در حوزه سلامت جلوگیری کند، افزود: وزارت بهداشت برای تامین فضاهای درمانی نیاز به طرح جامع دارد و می‌تواند از ظرفیتی که نیروهای مسلح، سازمان اوقاف، شهرداری‌ها، وزارت کار و رفاه اجتماعی و آموزش و پرورش دارند، استفاده کند. ما نیاز به هم‌افزایی ظرفیت‌ها داریم تا بتوانیم این مشکل در حوزه عمرانی سلامت را حل کنیم.

تعداد تخت‌های بیمارستانی استاندارد نیست

نماینده تهران در مجلس تاکید کرد: متاسفانه درباره برخی موضوعات چندین دستگاه اقدام می‌کنند، به طور مثال کمیته امداد و بهزیستی علاوه بر وزارت بهداشت در حوزه سلامت فعالیت می‌کنند در صورتی که این اقدامات می‌تواند به صورت یک‌پارچه و در ‌‌نهایت زیر نظر وزارت بهداشت باشد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده و برنامه پنجم و ششم توسعه، گفت: اگر بخواهیم با استاندارد‌ها بسنجیم؛ به ازای هر هزار نفر ۲/۲ تخت باید وجود داشته باشد که ۱/۵ تخت را باید دولت و ۰/۷ را بخش خصوصی باید تامین کند که ما در این زمینه عقب هستیم.

استفاده از اوراق قرضه برای جبران کسری ۸ هزار میلیاردی وزارت بهداشت

علیخانی زمانی درباره بودجه سال ۹۷ وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت سال گذشته با حدود  ۸ هزار میلیارد کسری بودجه مواجه شد که مجلس اجازه استفاده از اوراق قرضه داد و این کسری به نوعی جبران شد و امسال هم ممکن است دچار کسری دیگری شود.

طرح تحول سلامت باید در مجلس به تصویب برسد

او با تاکید براینکه همه حوزه سلامت، طرح تحول سلامت نیست، خاطرنشان کرد: طرح تحول سلامت در مجلس به تصویب نرسیده و تا زمانی هم که این اتقاق نیفتاده است، این خطر وجود دارد که سرنوشت آن مانند مسکن مهر شود، از همین رو این بسته باید تعریف و در مجلس مورد تایید قرار گیرد تا فردا کسی رفع مسئولیت نکند. دولت باید هوشمند باشد و از وزیر بخواهد که این طرح را به تصویب برساند.

طرح تحول سلامت، سازمان‌های بیمه‌گر را ورشکست می‌کند

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت باید خرید خدمت را در دستور کار خود قرار دهد، افزود: مسائلی مانند کارانه یا بیمه تکمیلی خطاست. طبق قانون اساسی ما اصلا نباید بیمه تکمیلی داشته باشیم، در صورتی که ۶ هزار میلیارد تومان بیمه تکمیلی هزینه دارد که این خلاف عدالت در سلامت است. همه این موارد باید اصلاح شود، اگر طرح تحول سلامت با همین روند پیش رود سازمان تامین اجتماعی و سایر بیمه‌ها ورشکست خواهند شد.

عضو کمیسیون بهداشت با تاکید کرد: اگر در دولت دوازدهم از وزیر بهداشت حمایت کردیم، برای این بود که طرح تحول سلامت را آسیب‌شناسی و اصلاح کند. برنامه ششم یک ریل‌گذاری برای نظام سلامت است که وزارت بهداشت باید به آن عمل کند. در این برنامه پیشگیری و بهداشت بر درمان اولویت دارد و آموزش خودمراقبتی در دستور کار است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز