سرپرست سازمان اورژانس کشور:
اورژانس به بالگرد دید در شب نیاز دارد
رییس اورژانس کشور گفت: در زلزله غرب کشور کار ما معطل اورژانس هوایی نبود، اما واقعیت این است که به بالگرد دید در شب نیاز داریم. با دولت و مجلس هم صحبت شده تا این شرایط را برای اورژانس کشور فراهم کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پیرحسین کولیوند، رییس اورژانس کشور در نشست خبرى درباره امدادرسانی به مناطق زلزلهزده غرب کشور، گفت: به محض اطلاع از زلزله با توجه به این که امکانات خوب و استانداردی را در مرزها داشتیم، ۱۰۰ تیم واکنش سریع و اتوبوس آمبولانسها را به منطقه اعزام کردیم. همچنین از سایر دانشگاهها درخواست ارسال نیرو و خون و فرآوردههای خونی کردیم.
او ادامه داد: از زمان وقوع تا کمتر از ۲۰ ساعت 7هزار و 350 از مصدومها زمینی و هوایی اعزام کردیم. به کمک هوانیروز و سپاه، ۲۰۶ پرواز ۲۱۶۵ مصدوم را هوایی اعزام کردیم.
کولیوند افزود: هزار و 930 عمل جراحی ظرف سه روز انجام شد. تمام پیوندهای عضو نیز موفقیت آمیز بوده است. متخصص طب اورژانس و پزشک در اتوبوس آمبولانسها حضور داشتند.
رییس اورژانس کشور گفت: 444 مصدوم به تهران و البرز و ۱۲۵ مصدوم به همدان اعزام کردیم. از طرفی هیچ کمبود دارویی حس نشد. در نصب و راهاندازی بیمارستان صحرایی در اسلامآباد غرب و ثالث باباجانی و سرپل ذهاب نیز رکورد زدیم. تا صبح روز بعد از زلزله بلافاصله بیمارستان ۳۰ تخته سرپل ذهاب راه افتاد که در آن کارهای بزرگی از جمله عمل جراحی پیوند دست انجام شد.
او درباره استقرار نیروهای بهداشت و پیشگیری که بیماری ها توسط ناقلین به داخل کشور منتقل نشود؛ گفت: ما از مدتها قبل حتی در مرزهای شرقی حضور داشتیم که زائرانی که از کشورهای افغانستان و پاکستان وارد ایران می شدند کنترل شوند. در مرزهای غربی و حتی در داخل ایران نیز این اکیپ ها مستقر بودند و به نظرم وزارت بهداشت در این زمینه موفق بود.
کولیوند درباره کمبود نیرو تصریح کرد: در حال حاضر طرحی در خصوص ثبتنام نیروهای داوطلب بخش پزشکی داریم که در موارد اخیر استفاده شده است. در آینده طرح ویژه ای اینترنت پایه را اجرا کنیم که مددجویان از این طریق بتوانند از خدمات اورژانس بهره مند شوند.
رییس اورژانس کشور گفت: یکی از طرح های مهم ما ایجاد اورژانس ریلی هست که با پیش بینی های انجام شده در نظر داریم که از خطوط مترو برای انتقال بیماران به بیمارستان هایی که در مسیر مترو هستند استفاده کنیم.
او تاکید کرد: تیمهای واکنش سریع آمادگی کامل داشتند و از مرزها به منطقه منتقل شدند. اوج همکاری و همافزایی در این رویداد مشاهده شد. ظرف کمتر از ۲۰ ساعت به شرایط پایدار بهداشتی و درمانی رسیدیم.
کولیوند تصریح کرد: البته در این شرایط پایدار، اوضاع بحرانیتر است و ممکن است انواع مشکلات برای افراد سالم پیش آید. تا ۷ آذر به ۶۵ هزار نفر خدمات بهداشتی و درمانی ارائه شده است.
رییس اورژانس کشور گفت: در زلزله غرب کشور کار ما معطل اورژانس هوایی نبود، اما واقعیت این است که به بالگرد دید در شب نیاز داریم. با دولت و مجلس هم صحبت شده تا این شرایط را برای اورژانس کشور، فراهم کند تا نه تنها در حوادث طبیعی، بلکه در حوادث جادهای و ترافیکی نیز به صورت هوایی خدمترسانی کنیم. تجهیز بالگرد وظیفه من است، شرایط خرید فراهم شود، مسئولیت خود را با سرعت انجام میدهم.