خبرگزاری کار ایران

وزیر بهداشت خبر داد:

سالانه ۸ تا ۹ هزار مرگ مغزی در کشور رخ می‌دهد/وجود ۲۵ هزار نفر نیازمند پیوند عضو

 سالانه ۸ تا ۹ هزار مرگ مغزی در کشور رخ می‌دهد/وجود ۲۵ هزار نفر نیازمند پیوند عضو
کد خبر : ۵۶۴۹۹۹

وزیر بهداشت از وجود ۲۵ هزار نفر نیازمند پیوند عضو و در لیست انتظار خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن قاضی‌زاده هاشمی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم جشن نفس با بیان اینکه بدون تردید زندگی همه کسانی که اعضایشان اهدا شده است، ادامه دارد، گفت: از خانواده‌های همه این عزیزان که واقعا فداکاری کرده‌اند، تشکر می‌کنم. همچنین از همه کسانی که کمک کردند تا این اتفاق زیبا رقم بخورد، سپاسگزارم. این همکاری‌ها واقعا ستودنی است.

او ادامه داد: نمی‌دانم شما درباره مرگ چه فکر می‌کنید اما من فکر می‌کنم زیباترین اتفاق زندگی انسان است. شاید مهم‌ترین دلیل این موضوع این است که در مرگ دروغ وجود ندارد بلکه حقیقتی است که برای همه موجودات عالم اعم از گیاهان، جانوران، ستارگان و انسان‌ها اتفاق می‌افتد. البته انسان‌ها متوجه مرگ می‌شوند و به همین دلیل اضطراب دارند. یکی از دلایل این اضطراب فاصله گرفتن انسان از زیبایی‌های زندگی به وسیله مرگ است.

هاشمی افزود: البته برای ما مسلمانان مرگ بسیار زیباتر است چرا که آن را خداحافظی از دنیای فانی و گذر به دنیای باقی می‌دانیم. خوب است که مرگ دروغ نیست و البته در آن عدالت هم وجود دارد. چرا که مرگ، پیامبر و شاه و گدا نمی‌شناسد. بنابراین پذیرش آن از ابتدای زندگی زیباترین تسلیم است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه این اتفاق ممکن است برای هر یک از ما رخ دهد، گفت: من هم این موضوع را تجربه کرده‌ام و من هم باید عکس عزیز هفت ساله‌ام را روی دست می‌گرفتم بنابراین می‌دانم وقتی انسان عزیزش را از دست می‌دهد انگار که یکی از اعضای بدنش را با او از دست داده و هر روز به یاد عزیزش می‌افتد. البته خود این حس هم زیباست چرا که وقتی عزیزمان زنده است به دلیل وجود گرفتاری‌های زندگی کمتر او را حس می‌کنیم. اما وقتی کنارمان نیست، بیشتر به یادش هستیم.

او با اشاره به قصه پسربچه ۱۱ ساله‌ای به نام محمدجواد که دچار مرگ مغزی شده بود و اعضای بدنش اهدا شده است، گفت: هیچ کس نمی‌دانست که چه سرنوشتی برای محمدجواد رقم می‌خورد اما به نظر من زیباترین سرنوشت برایش به رقم خورده است. مرگ به ظاهر پدیده‌ای زشت است اما وقتی به کنه آن نگاه کنیم، زیباست. به ویژه زمانی که می بینیم پدر، مادر و یا خانواده‌ای از طریق اهدای عضو امکان زندگی کردن پیدا می‌کند.

هاشمی با اشاره به لزوم فرهنگ‌سازی در حوزه اهدای عضو گفت: بخششی که در این حوزه از سوی مردم وجود دارد، افتخار کمی نیست و خوب است که صدا و سیمای ما این محبت و عشق‌ورزیدن را ترویج کند. چراکه ما به فرهنگ‌سازی در این زمینه نیازمندیم. همه ما بعد از وقوع زلزله کرمانشاه، رفتار مردم ایران را دیدیم. باید پرسید در کدام کشور چنین اتفاقاتی رخ می‌دهد و کسی که به نان شبش محتاج است، از نان خودش می‌زند تا به هموطنش کمک کند.

وی ادامه داد: در عین حال بخشی از موضوع پیوند عضو هم به جامعه پزشکی مربوط می‌شود. من به عنوان عضوی از جامعه پزشکی به آنها افتخار می‌کنم اما به عنوان یکی از مسئولین جمهوری اسلامی ایران از نگاهشان شرمنده‌ام. چرا که در حق جامعه پزشکی کم‌لطفی‌های زیادی شده است. مقام معظم رهبری جامعه پزشکی را سرمایه اجتماعی بزرگی برای کشور خوانده‌اند اما برخی دستگاه‌های وابسته به نظام بدترین تهمت‌ها را در حق‌شان روا می‌دارند. جامعه پزشکی جانشان را وسط می‌گذارند تا ایرانیان سالم بمانند. من به سهم خودم به آنها افتخار می‌کنم. همچنین افتخار می‌کنم که جزو این سفیدپوشان هستم. هر چند که گاهی به دلیل این بی‌مهری‌ها ناراحت می‌شویم.

وزیر بهداشت در ادامه صحبت‌هایش از وجود ۲۵ هزار نفر نیازمند پیوند عضو در کشور و در لیست انتظار خبر داد و گفت: متاسفانه سالانه ۸ تا ۹ هزار مرگ مغزی در کشور رخ می‌دهد که می‌توان از اعضا و جوارح چهار هزار نفر از آنها استفاده کرد. باید توجه کرد که هشت عضو یک بیمار مرگ مغزی و ۵۳ ارگان او می‌تواند بیماران نیازمند پیوند را نجات دهد. بنابراین از هشت هزار بیمار مرگ مغزی چهار هزار نفرشان می‌توانند هشت نفر را از مرگ نجات دهند اما متاسفانه به دلیل اینکه در این حوزه کمتر کار شده است و برای ترویج این سنت حسنه کم تبلیغ شده است، حدود ۹۰۰ پیوند عضو به سرانجام می‌رسد.

هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر ۴.۵ میلیون نفر عضو انجمن اهدای عضو ایرانیان هستند، گفت: این در حالی است که در برخی کشورها یک سوم جمعیت برای اهدای عضو داوطلب می‌شوند. من معتقدم که در این زمینه رسانه‌ها، صدا و سیما و ... می‌توانند فرهنگسازی کنند.

هاشمی با بیان اینکه در گذشته ۹۰ درصد از موارد پیوند کلیه از افراد زنده انجام می‌شد، گفت: در حال حاضر در کشور ما ۵۷ درصد از موارد پیوند کلیه از افراد دچار مرگ مغزی است.

وزیر بهداشت همچنین به آمار اهدای عضو در سال جاری اشاره و اظهار کرد: امسال ۸۰۰ پیوند کبد و ۲۵۰۰ پیوند کلیه، ۱۲۰ پیوند قلب، ۳۰ پیوند پانکراس، ۴ پیوند ریه، ۴۳ پیوند روده و ۱۰ هزار و ۴ مورد پیوند مغز و استخوان در کشور انجام شده است. همچنین به طور کلی در کشور تاکنون ۴۶ هزار پیوندکلیه، ۵ هزار پیوند کبد، هزار پیوند قلب، ۱۴۰ پیوند ریه و ۹۰ هزار پیوند مغز و استخوان انجام شده است.

هاشمی با بیان اینکه امیدوارم در سال‌های آینده شرایط بهتری را در این حوزه شاهد باشیم، گفت: مطمئنم کمک‌های دولت که در دوره آقای روحانی به حوزه سلامت بی‌نظیر بوده است، همچنان ادامه پیدا کند و امیدوارم این کمک‌ها به ویژه در حوزه پیوند بیشتر شود تا بتوانیم رکوردهای جدیدی را رقم بزنیم.

هاشمی با اشاره به فتوای امام خمینی در راستای تایید اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی گفت: در کشورهای اسلامی این مجوز را نمی‌دهند اما امام با فقه به روزی که داشتند این اقدام را انجام دادند.

وی خطاب به خانواده‌هایی که اعضای بیمار مرگ مغزی‌شان را اهدا کرده‌اند، گفت: روح عزیز شما شاد است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز