خبرگزاری کار ایران

حمید سجادی مطرح کرد:

کشف و جذب استعدادهای ورزشی از رده دانش‌آموزی سما/ رویکردهای دانشگاه در حوزه ورزش دانشجویی

کشف و جذب استعدادهای ورزشی از رده دانش‌آموزی سما/ رویکردهای دانشگاه در حوزه ورزش دانشجویی
کد خبر : ۵۶۴۰۷۵

مدیرکل جدید ورزش دانشگاه آزاد با اشاره به اهمیت ورزش دانشجویی از برنامه‌ریزی برای احیاء ورزش دانشجویی در این دانشگاه خبر داد.

به گزارش ایلنا، حمید سجادی در گفت‌وگویی با تشریح وضعیت و جایگاه ورزش دانشجویی در دانشگاه آزاد چالش‌ها، فرصت‌ها، برنامه و رویکردهای این دانشگاه را در حوزه ورزش دانشجویی تشریح کرد.

دانشگاه‌آزاد به‌عنوان یکی از بزرگترین مجتمع‌های آموزشی کشور در سطح بین‌المللی نیز موقعیت ویژ‌ه‌ای دارد، ارزیابی شما از موقعیت کنونی ورزش این دانشگاه چیست؟

 بنده از سال 69 در سه المپیاد ورزشی دانشجویی مثل انگلستان حضور داشتم و از سال 72 و مقطع کارشناسی ارشد وارد دانشگاه آزاد شدم. از سال 77 نیز به عضویت هیئت‌علمی دانشگاه‌آزاد درآمدم و بیش دو دهه سال است از خانواده دانشگاه آزادهستم. به‌عنوان یک ملی‌پوش دوومیدانی که سال‌ها عضو تیم‌های مختلف دانشگاه آزاد هم بوده، با فضای ورزش دانشگاه آزاد عجین هستم. بنابراین دانشگاه‌آزاد محصول و دانش‌آموخته خود را به‌عنوان هیئت علمی و سپس مدیرکل ورزش خود انتخاب کرده است. صدها دانش‌آموخته دیگر نیز در دانشگاه‌آزاد رشد کرده‌اند و به‌عبارتی این دانشگاه از محصول خود در بدنه خود استفاده می کند.

درباره موقعیت دانشگاه آزاد نیز از گذشته پتانسیل بالایی در حوزه ورزش قهرمانی دانشجویی داشته طوری‌که  این دانشگاه در مقطعی حدود  70 تیم ورزشی داشت و المپیاد و مسابقات قهرمانی کشور را برگزار می کرد که  درمقاطع مختلف دچار تغییرات رویه و سیستمی شده است. هم اکنون  ان‌شالله با تغییر رویکرد به سمت گسترش ورزش همگانی، سلامت، نشاط و پربار کردن اوقات فراغت دانشجویان با غنای برنامه‌های ورزشی، افزایش امکانات  ورزشی و استفاده بهینه از اماکن  اقامتی و ورزشی دانشگاه پیش خواهیم  رفت و رسالت اصلی ورزش را در داخل دانشگاه بیشتر از گذشته تقویت می‌کنیم.

البته تیم‌های باشگاهی منتخبی هم طبق دستور ریاست محترم دانشگاه و معاونت محترم دانشجویی، فرهنگی با اتکا به بنیه و بضاعت ورزشکاران دانشجو به فعالیت باشگاهی و رقابت‌های لیگ خود ادامه خواهند داد و موجبات افتخار آفرینی را فراهم خواهند کرد مثل تکواندو، واترپولو، بسکتبال و..... برای احیاء المپیادهای ورزشی در حال برنامه‌ریزی هستیم و پس از نهایی شدن و تامین اعتبار، برنامه تقدیم ریاست محترم دانشگاه شده و درصورت تایید در آینده‌ای نزدیک شاهد احیاء المپیاد ورزشی دانشجویان دانشگاه آزاد بعد از 6 سال خواهیم بود. برای تحقق این مهم در حال بررسی ظرفیت استان ها برای برگزاری این المپیاد هستیم که اگر قبل از شروع سال 97 و در اسفندماه این برنامه اجرایی شود باید در مناطق جنوبی کشور و اگر در سال 98 نهایی شود، می توانیم المپیاد را در مناطق دیگر برپا کنیم.

چه چشم‌اندازی را برای ورزش دانشگاه آزاد در نظر دارید و اصلی‌ترین چالشی که ورزش دانشگاه آزاد طی سال‌های گذشته با آن مواجه بوده چیست؟

براساس رهنمون‌های رئیس و معاون دانشگاه و تاکید بر پرورش نیروهای داخلی دانشگاه و سرمایه‌گذاری روی دانشجویان، در نظر داریم با توجه ویژه به دانش‌آموزان سما از مقطع پیش دبستانی تا مدارج بالای علمی از ظرفیت دانشگاه استفاده شود، بر این اساس با برنامه‌ریزی دقیق این امکان وجود دارد که بتوانیم تولید کننده قهرمانان ورزشی بوده و استعدادهای برتر را کشف و جذب کنیم. برای نیل به این هدف باید در مجراها ریل‌گذاری کرده و راه‌های جدیدی را تدوین کنیم. همچنین برای از تولید به مصرف رساندن دانشجویان این دانشگاه نیاز به برنامه‌ریزی داریم و در ضمن حرکت در ریل گذاری جدید خودمان از تجربیات موفق برنامه‌های گذشته نیز استفاده خواهیم کرد.

در افق پیشرو به دنبال دمیدن روحیه نشاط و شادابی و تحرک و پویایی هستیم، در نظر داریم از ظرفیت بلااستفاده اماکن ورزشی به نحو احسن استفاده کنیم. همچنین نباید در کنار تیم داری از ورزش دانشجویی غفلت کنیم، پر بارکردن اوقات فراغت دانشجویان از طریق برنامه های ورزشی از محورهای مورد تاکید بوده و ارائه آموزش هایی چون آب درمانی ،انواع مربیگری،داوری،اموزشهای تخصص ورزشی و،،، در این راستا پیگیری خواهد شد.

یکی از مسائلی که با آن مواجه هستیم این است که تنها رشته ورزشی دانشگاه‌آزاد در رده سنی نوجوانان تکواندو است که اعضای تیم آن نه دانشجو هستند و نه عضو دانش آموزان سما! اگرچه از ورزش نوجوانان استقبال می‌کنیم و برای پشتوانه‌سازی به ورزش های پایه توجه داریم، اما این تیم ها باید در قالب تیم های سما شکل بگیرند و از رده‌های سنی نونهالان، نوجوانان و جوانان در داخل سیستم دانشگاه آزاد پایه سازی کرده تا بودجه وامکانات دانشگاه صرف داخل دانشگاه شود وبتوانیم ب ای تعدادی بیشتری از ورزشکاران تحت پوشش انجام وظیفه نماییم..

در تمام کشورهای دنیا مدارس و دانشگاه ها ورزشکار تولید می کنند؛ بنابراین رویکرد ما نیز در این زمینه خودکفایی در به ثمررساندن ورزشکاران حرفه ای از میان دانشجویان دانشگاه آزاد است. همچنین با تاکید بر ایفای نقش در حوزه تولید، در پرورش مدیر، مربی و داوران  نیز از بدنه و بنیه دانشگاه آزاد، استوار هستیم و امیدواریم با حمایت مسئولان دانشگاه این مهم محقق شود.

یکی از چالش های دیگر در حوزه ورزش دانشگاه که به زودی قابل رفع نیز هست، شرایط تغییر جایگاه ورزش از معاونت به اداره کل و قرار گرفتن مدیرکل ورزش و تربیت بدنی زیر مجموعه معاونت دانشجویی و  فرهنگی است که این تغییر ساختار باعث تغییر چارت شده است. بنابراین چارت جدید پس از تغییرات باید پیاده سازی شود که هنوز ابلاغ نشده است. برهمین اساس در مورد بودجه، تشکیلات و اعتبارات مختصرا وقفه ایجاد شده است که به دلیل همین برزخ مدیریتی کار با ملاحظه بیشتری پیش می رود و نیاز به زمان بیشتری دارد تا ساختار مشخص شده و چارت به تصویب برسد. البته چارت این مجموعه در حال تدوین نهایی است و در این فاصله امور جاری حوزه ورزش نیز باید انجام شود که امیدواریم با درایت مسئولان از حالت گذار عبور کنیم.

به‌طور خاص برای قهرامانان در رده‌های مختلف که در دانشگاه آزاد مشغول تحصیل هستند چه تحصیلاتی را در نظر دارید دارید؟

طبق مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی که دانشگاه‌آزاد براساس آن فعالیت می‌کند و تسهیلاتی از قبیل  ادامه تحصیل، تخفیف تحصیلی ورزشکاران، فراهم کردن امور مربوط به خروج از کشور برای شرکت در ماموریت‌های ورزشی و مرخصی تحصیلی برابر قوانین در جریان است و با رویکرد فعلی دانشگاه افق خوبی پیش روی دانشجویان قهرمان قرار دارد و حداکثر حمایت و همکاری با دانشجویان قهرمان برای ارتقاء وضعیت وجود خواهد داشت.

برخی براین باورند در ادوار گذشته دانشگاه‌آزاد از طرفیت بسیار بالای خود برای استعدادیابی نتوانسته است استفاده کند، در این زمینه چه برنامه هایی برای جذب نخبگان ورزشی و استعدادیابی دارید؟

مهمترین قسمت برنامه کاری در بخش ورزش دانشگاه آزاد تاکید بر استعدادیابی و کمک گرفتن از  سازمان سما است که در راستای این موضوع با اداره کل تربیت بدنی وزارت آموزش پرورش نیز رایزنی شده است که به زودی جلسات تخصصی در این حوزه برگزار و برخی رشته های ورزشی پایه و پرطرفدار که  ظرفیت ایجاد تیم‌ها و حمایت دانشگاه آزاد وجود داشته باشد، احصاء و برنامه‌ریزی تحصیلی این دانش‌آموزان در این راستا صورت گیرد. به‌زودی تفاهم نامه‌هایی با این محوریت برای همکاری و هماهنگی با وزارت آموزش و پرورش تنطیم می‌شود تا بتوانیم در حوزه استعدادیابی نخبگان کشف، جذب و پروش اهتمام بورزیم.

همچنین درباره ورزش‌هایی که محدودیت سنی برای آن وجود ندارد در صورت کشف استعداد ورزشی در دانشجویان، با راه‌اندازی انجمن های تخصصی در اداره کل ورزش می‌توانیم استعدادیابی را  احیا کنیم. اگرچه موضوع استعدادیابی در گذشته نیز در دانشگاه آزاد بوده اما این حوزه باید منظم‌تر و براساس برنامه مدون انجام شود تا بدانیم استعداد ورزشی در دانشگاه از کجا وارد شده و خروجی سیستم چیست.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز