فرماندار شمیرانات به ایلنا خبر داد:
اجرای احکام قضایی ۴۵۰ هکتار اراضی تغییر کاربری داده شده در دولتهای نهم و دهم/تخریب و قلع بنای۱۲۰۰ واحد غیرمجاز
فرماندار شمیرانات با تاکید بر اینکه در دولت یازدهم همه پروندهها را به صفر رساندیم و همه احکام قضایی اجرایی شد، بیان کرد: چیزی حدود ۴۵۰ هکتار اراضی ملی، دولتی و زراعی تغییرِ کاربری داده شده به حالت اولیه بازگردانده شد؛ به طوری که از این میزان، ۳۶۰ هکتار، فقط اراضی دولتی بود که حدود ۹ هزار میلیارد تومان ارزش ریالی آن بود.
عزتالله خانمحمدی (فرماندار شمیرانات) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره آخرین وضعیت پروندههای قضایی ساختوسازهای غیرمجاز و اجرای احکام قضایی بلااقدام در سالهای گذشته، گفت: در دولت یازدهم، اقدامات بسیار ارزشمندی را با همگرایی و همافزایی دستگاههای قضایی، امنیتی، انتظامی و اطلاعاتی انجام دادیم، بطوریکه احکام قضایی بلااقدام که مربوط به دورانِ ۸ ساله پیش از دولت یازدهم بود، اجرا شد و به صراحت میگویم که در حقوق بیتالمال و اراضی ملی و دولتی در ۴ سال اخیر موردی نداشتیم که کسی تصرفی انجام دهد.
تغییر کاربری ۴۵۰ هکتار اراضی ملی، دولتی و زراعی لغو شد
هزار و ۲۰۰ واحد تخریب و قلع بنا شد
خانمحمدی با تاکید بر اینکه در دولت یازدهم همه پروندهها را به صفر رساندیم و همه احکام قضایی اجرایی شد، بیان کرد: حدود ۴۵۰ هکتار اراضی ملی، دولتی و زراعی تغییرِ کاربری داده شده به حالت اولیه بازگردانده شد؛ به طوری که از این میزان، ۳۶۰ هکتار، فقط اراضی دولتی بود که چیزی حدود ۹ هزار میلیارد تومان ارزش ریالی آن بود. همچنین ۹۰ هکتار اراضی زراعی نیز به حالت اولیه بازگردانده شد.
فرماندار شمیرانات با اعلام اینکه احکام قضایی (تخریب و قلع بنا) هزار و ۲۰۰ واحد غیرمجاز اجرا شد، تصریح کرد: باید برای رفع نیاز مردم، عنصر ساماندهی را در دستور کار قرار دهیم که در همین زمینه قرار شد؛ جهاد کشاوری پایش کند و اصلاح بافتهای روستایی را براساس نیاز مردم در دستور کار قرار دهد.
دستگاهها برای صدور مجوز و پروانه به مردم همکاری کنند
کاهش 80 درصدی ساختوساز غیرمجاز
وی با اشاره به کمک محیط زیست و اداره آب منطقه در زمینه رفع نیاز مردم در حوزه ساختوساز، گفت: دستگاههای ذیربط باید در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند تا برای رفع نیاز مردم پروانه صادر شود تا مجبور نشوند، تخلف کنند. معتقدیم برای صدور مجوز به مردم دستگاههای اجرایی باید با اراده مثبت جلو بیایند تا با سیل تخلفات مواجه نشویم.
خانمحمدی از کاهش 80 درصدی کاهش ساخت و ساز غیرمجاز خبر داد و گفت: خوشبختانه در حوزه اراضی ملی، دولتی و حقوق بیتالمال تصرفات جدیدی نداشتیم.
آخرین وضعیت طرح ساماندهی رودخانه جاجرود
تاکید بر حفاظت از آب سد لتیان و جلوگیری از آلودهشدن آب
فرماندار شمیرانات درباره آخرین وضعیت "طرح ساماندهی رودخانه جاجرود"، توضیح داد و اظهار داشت: طرح ساماندهی رودخانه جاجرود از سال ۹۳ کلید خورد؛ چرا که ما معتقد بودیم این رودخانه باید از وضعیت نابسامان در بیاید و به درستی ساماندهی شود؛ بر همین اساس جلسات را با هماهنگی آب منطقه ای تهران، با شهرداری و بخشداری لواسان برگزار کردیم که منجر به انعقاد تفاهم نامه ای شد؛ منتها در ادامه کار در مسیر تفاهم نامه انحرافاتی ایجاد شد که موجب مداخله محیط زیست و دستگاه های نظارتی از جمله بازرسی و مقامات قضایی شد.
وی ضمن اشاره به اینکه بخشی از اقداماتی که در راستای آن تفاهم نامه انجام شد، خوب است اما بخشی دیگر باید اصلاح شود، گفت: با انتخاب شورا و شهردار جدید بنا شد دوستان با هماهنگی محیط زیست و اداره آب منطقهای در این رابطه تدبیر کنند. در نهایت بنا شد؛ جلسات مشترکی داشته باشیم و نقطه نظرات زیست محیطی، قطعا باید لحاظ شود.
خانمحمدی با تاکیدبراینکه قرار است نظرات اداره آب منطقهای برای حفاظت از آب سد لتیان و جلوگیری از آلایندگیها مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: ایجاد تفرجگاه و محیط شاداب برای مردم از اولویتهای ما بوده و هست؛ معتقدیم این فضا باید آماده شود و مردم بتوانند بهره برداری کنند. البته مردم نباید دسترسی به رودخانه داشته باشند و خودرو به داخل روخانه بیاید.
فرماندار شمیرانات با بیان این مطلب که نباید حضور مردم موجب آلودگی در حاشیه رودخانه شود، گفت: در نشست مشترکی که خواهیم داشت، این موارد احصا میشود و با اصلاح ایرادات، تدابیر و تمهیدات لازم برای جلوگیری از آلایندگی آب سد اندیشیده خواهد شد.
راهاندازی پیست دوچرخهسواری و پیادهراه در حاشیه روخانه
اخذ هزینه 10 هزار تومانی متوقف شد
وی از ایجاد پیادهراه، پیست دوچرخه سواری آلاچیق در حاشیه روخانه جاجرود خبر داد و گفت: شهرداری و شورای شهر لواسان طی هماهنگی با مسوولان فرادستی و منطقه باید تمهیدات لازم را در این زمینه اتخاذ کنند که علاوه بر ایجاد تفرجگاه کنار رودخانه، هیچ آلایندگی به همراه نداشته باشد.
خانمحمدی درباره اخذ هزینه ۱۰ هزار تومانی از شهروندان برای رفتن به حاشیه رودخانه گفت: دریافت این هزینه متوقف شده است؛ چرا که معتقدیم، وقتی پروژهای تمام نشده، گرفتن هزینه هیچ توجیهی ندارد. هر زمان که سرویسهای ویژه ای ارائه شد، آن زمان گرفتن هزینه توجیه منطقی دارد.
فرماندار شمیران همچنین درباره وضعیت آب شرب لواسان، گفت: آب شرب لواسان از جهت کمی مشکلی ندارد؛ البته کیفیت آب هم خوب است؛ ولی در بازهای از زمان گزارشهایی دریافت شد که در آب آلایندگیهایی وجود دارد، اما دستگاه متولی (اداره آب) براساس استاندارهای خود و با انجام آزمایش تایید کرد که مشکلی وجود ندارد.