خبرگزاری کار ایران

در گفت‌و‌گو با ایلنا اعلام شد:

بازبینی الگوی شهریه مدارس غیردولتی/ بالاترین رقم شهریه، ۱۱ میلیون تومان/اعتراض خانواده‌ها به هزینه بالای فوق برنامه

بازبینی الگوی شهریه مدارس غیردولتی/ بالاترین رقم شهریه، ۱۱ میلیون تومان/اعتراض خانواده‌ها به هزینه بالای فوق برنامه
کد خبر : ۵۴۸۰۹۰

مدیرکل مدارس و مراکز غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش با اعلام بازبینی الگوی شهریه مدارس غیردولتی، بالاترین رقم شهریه در این مدارس را ۱۱ میلیون تومان عنوان کرد.

حسن مسعودی؛ مدیر کل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، از بازبینی الگوی شهریه مدارس غیردولتی خبر داد و گفت: توجه به این موضوع از  ۲ – ۳ سال پیش در دستور کار قرار داشته است، امسال بطور جدی پیگیر بررسی، بازبینی الگو و در صورت نیاز ایجاد تغییرات در آن هستیم.

مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش افزود: در این مورد نیز همچون هر موضوع دیگر، ابتدا لازم است که با آسیب شناسی دقیق، نقایص احتمالی را شناسایی و سپس با جدیت برای ترمیم و رفع آنها عمل کنیم و در این بین اگر مواردی هم به چشم آمد که بود و نبودش چندان اهمیتی ندارد، نسبت به حذف یا اصلاح آن حتماً اقدام خواهیم کرد.

آسیب‌شناسی شهریه مدارس غیردولتی آغاز شد
شرایط مدارس، شهریه را تعیین می‌کند

مسعودی با بیان اینکه برای تعیین شهریه مدارس غیردولتی معمولاً چند مولفه، بسیار تاثیرگذار است، اظهار داشت: ما بر اساس قانون موظف هستیم که یک سری عوامل را در تعیین شهریه مورد توجه قرار دهیم؛ در همین راستا درحال حاضر مرحله آسیب شناسی را در جلساتی با کارشناسان درون سازمانی دنبال می‌کنیم  و در ادامه، در صورت لزوم برای بررسی‌های بیشتر فنی، نشست‌هایی را نیز با کارشناسان برون سازمانی خواهیم داشت.

مدیرکل مدارس و مراکز غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش در تشریح روند آسیب‌شناسیِ بازنگری الگو، گفت: در این مرحله سهم هر یک از مولفه‌هایی را که قانون برای تعیین شهریه مشخص کرده است، مورد بازبینی قرار می‌دهیم. البته سهم هر یک از مولفه‌های تاثیرگذار در میزان شهریه را ما مشخص نمی‌کنیم و این شرایطِ خودِ مدارس است که در واقع میزان شهریه را مشخص خواهد کرد.

فضا و نیروی انسانی دو مولفه مهم در تعیین شهریه مدارس
رشته تحصیلی و دروس تدریسیِ معلم باید منطبق باشد

وی از فضا و تجهیزات و همچنین نیروی انسانی بعنوان ۲ مولفه مهم در تعیین شهریه مدارس غیردولتی یاد کرد و ادامه داد: نیروی انسانی؛ در ابعاد مختلف از جمله موثرترین عوامل در تعیین نرخ شهریه یک مدرسه به شمار می‌رود که خود از چند بعد باید مورد بررسی و توجه باشد. مثلاً اینکه نیروی انسانی یک مدرسه چند نفر هستند؟ یا تناسب تحصیلی‌شان با تدریس چگونه‌ست؟ یعنی مدرک و رشته تحصیلی‌شان چقدر متناسب با دروسی است که تدریس می‌کنند. معتقدیم در بهترین شرایط این دو یعنی رشته تحصیلی و دروس تدریسیِ معلم باید منطبق و متناسب با هم باشند.

مسعودی اضافه کرد: بعد دیگر نیروی انسانی، سابقه و تجربه اوست؛ یک نیرویی ممکن است با یک مدرک تحصیلی کاملاً متناسب و بالاتر مشغول باشد و یک نیروی دیگر با مدرک تحصیلی پایین‌تر و احتمالاً غیرمرتبط و نامتناسب یا اینکه آیا نیروی انسانی، تمام وقت است یا پاره وقت. بحث بیمه نیروی انسانی هم از اهمیت بالایی برخوردار است. وضع حقوقی معلم نیز مهم است؛ اینکه حق التدریس است یا خیر! و موارد دیگر اینچنینی که در تعیین شهریه اثر زیادی دارند.

سطح آموزشی و پرورشی مدرسه، مهمترین مولفه برای تعیین شهریه
رضایت دانش آموزان و اولیا کافی نیست

مدیرکل مدارس و مراکز غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش اما از سطح آموزشی و پرورشی مدرسه بعنوان مهمترین مولفه برای تعیین شهریه یاد کرد و ادامه داد: اینکه یک مدرسه یک سال است فعالیت می‌کند یا ۲۰ سال به تنهایی یک مزیت به شمار نمی‌رود، بلکه آنچه مهم است، این است که سطح آموزشی و پرورشی این مدرسه چطور و چقدر در کارش موفق بوده و چه میزان رضایتمندی اولیاء و البته آموزش و پرورش را بدنبال داشته است؟!

وی افزود: برای رسیدن  به موفقیت و عملکردی مثبت، لازم است که یک مدرسه رضایتمندی آموزش و پرورش و اولیاء را تواماً جلب کند. این که فقط بچه‌ها و خانواده‌ها از یک مدرسه راضی باشند، اصولاً دلیلی موجه و معقول برای عملکرد قابل قبول یک مدرسه نیست، بلکه صاحب نظران تعلیم و تربیت نیز باید راجع به عملکرد آموزشی و پرورشی مدارس اظهار نظر و ابراز رضایت کنند.

بالاترین رقم شهریه مدارس غیردولتی؛ 11 میلیون تومان

مسعودی در ادامه درباره روند ثبت اعتراض یا شکایت اولیاء و خانواده‌ها نسبت به شهریه‌های دریافتی مدارس، با بیان اینکه بالاترین رقم شهریه این مدارس، در کل کشور چیزی حدود ۱۱ میلیون تومان تعیین شده‌است، گفت: مسیر اعتراض و مرجع رسیدگی به آن، در قانون مشخص شده است و خانواده‌ها می‌توانند اگر اعتراضی دارند در این زمینه اقدام کنند.

وی افزود: شهریه مدارس ابتدایی از 500- 600 هزار تومان آغاز و تا 4 - 5 میلیون تومان ممکن است، برسد ولی شاید مدرسه‌ای باشد که 8 میلیون تومان از اولیا دریافت کند. منتها همه این پول مربوط به شهریه نیست که ما آن را رسما به عنوان الگوی شهریه ابلاغ کنیم، چرا که مثلا ممکن است آن مدرسه 4-5 اردو داشته باشد که در تعیین الگوی شهریه این موارد لحاظ نمی‌شود. یا در مقطع متوسطه دوم به طور مثال ممکن است؛ 20 آزمون برگزار شود و بخشی از این شهریه مربوط به این گونه برنامه‌هاست.

اولیا اگر شکایتی دارند، باید به شورای نظارت مناطق مراجعه کنند
شکایات در مرحله آخر به وزارتخانه ارجاع می‌شود

وی با اشاره به این که ثبت‌نام‌ها شهریور ماه صورت می‌گیرد و بهتر است خانواده‌ها اگر اعتراضی دارند از همان زمان ثبت‌نام، نسبت به ثبت و پیگیری آن اقدام کنند، در توضیح روند پیگیری شکایات، افزود: اگر اعتراضی باشد، ابتدا به دست شورای نظارت در مناطق خواهد رسید؛ خودِ شورای منطقه قانوناً این اختیار را دارد اعتراض را بررسی و در مورد آن تصمیم گیری کند. درصورتی که تصمیم شورای منطقه منجر به جلب رضایت نشود، اعتراض در مرحله بعد در شورای نظارت استان و در ادامه در صورت به نتیجه نرسیدن، به ورازتخانه ارجاع می‌شود.

تاکنون هیچ اعتراض یا شکایت رسمی از شهریه به وزارتخانه نرسیده
عمده اعتراض خانواده‌ها، به هزینه فوق برنامه‌هاست

او ادامه داد: خوشبختانه در ارتباط با سال تحصیلی جدید، تاکنون بصورت رسمی نه از سوی خانواده‌ها و نه از جانب شورای نظارتی استانها، هیچ مورد اعتراض و یا شکایت به دست ما در وزارت آموزش و پرورش نرسیده است و این به این معناست که اگر اعتراضی بوده یا در همان منطقه حل شده است و یا اینکه اصولاً اعتراضی نبوده است.

مسعودی همچنین با اشاره یه این که تقریباً هیچ مورد اعتراض یا شکایتی نسبت به میزان  شهریه از جانب اولیاء و خانواده‌ها مطرح نشده است، گفت: دلیل این امر مشخص و آن چیزی نیست جز اینکه شهریه‌ها متناسب و معقول تعیین می‌شود، اولیا اما غالباً نسبت به آن پولی که به مدرسه می‌دهند، اعتراض دارند.

وی توضیح داد: همه پولی که مردم به مدرسه می‌پردازند، شهریه نیست؛ بلکه شامل موارد دیگری بجز شهریه نیز می‌شود؛ فوق برنامه‌هایی مثل برگزاری آزمون‌ها، اردوها، سرویس ایاب و ذهاب، خورد و خوراک و تغذیه، موضوعات ورزشی، تفریحی، فرهنگی و هنری از این جمله هستند که عمده اعتراضات خانواده‌ها به پرداخت‌ها برای اینگونه برنامه‌ها است.

نرخ دریافتی از اولیا برای فوق برنامه باید به تصویب 3 مرجع برسد

وی با تاکید بر اینکه حتی برای تصمیم‌گیری برای چنین برنامه‌ها و تعیین نرخ دریافتی از اولیاء، ما  این شرط را گذاشته‌ایم که چنین مواردی باید با نظر انجمن اولیاء مدرسه، تصویب کمیته تعیین شهریه منطقه و تایید شورای نظارت استان صورت بگیرد، گفت: خانواده‌ها، رسانه‌ها و افکار عمومی باید به این موضوع مهم توجه داشته باشند که ما در وزارت آموزش و پرورش صرفاً بر اساس مولفه‌هایی که مطرح شد، عدد شهریه را تعیین می‌کنیم و عدد و نرخ فوق برنامه‌ها در خود مدرسه و در مسیری که عرض کردم، تعیین می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز