خبرگزاری کار ایران

استاندار کرمان:

وحدت به توسعه پایدار در مناطق می‌انجامد

وحدت به توسعه پایدار در مناطق می‌انجامد
کد خبر : ۵۴۳۷۳۸

استاندار کرمان گفت: همدلی، وحدت و کنار گذاشتن دعواهای سیاسی می تواند توسعه پایدار را در مناطق ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا رزم حسینی در چهارمین همایش ملی روز روستا و عشایر که با حضور معاون اول ریاست جمهوری با رویکرد نخبگان روستایی، ظرفیت پنهان توسعه و پایدار روستایی در سالن اجلاس سران برگزار شد بیان داشت: شاخص های سکونتگاهی روستایی استان کرمان با 58 بخش، 151 دهستان و 5 هزار و 177 روستا و آبادانی دارای سکنه است.

وی افزود: نسبت جمعیت شهری استان کرمان به جمعیت روستایی 41 درصد است و این در حالیست که متوسط جامعه روستانشین 21 شهرستان استان کرمان از میانگین کشوری بالاتر است.

استاندار کرمان گفت: در ادامه بروکراسی نظام اداری و ناکارآمدی آن، تمرکزگرایی در نظام اداری کشور، قوانین و مقررات مزاحم، دولتی شدن توسعه و عدم توجه لازم به بخش غیردولتی، اختلاف و چالش های سیاسی، عدم تعادل های منطقه ای در سطح کشور و استان و عدم انسجام دستگاه های اجرایی و ارکان حکومت را از چالش های اساسی پیش روی توسعه و پیشرفت کشور نام برد.

رزم حسینی بر ضرورت تعریف الگوی مدیریتی و اجرایی با کارکرد استانی و منطقه ای تاکید و خاطرنشان کرد: در قالب منشور همدلی، همگرایی و وفاق اجتماعی و سیاسی خوبی بر محور ولایت و توسعه و مشی اعتدالی دولت تدبیر و امید در استان کرمان تدوین و میثاق نامه ای به امضاء رسید.

وی با اشاره به اینکه همدلی، وحدت و کنار گذاشتن دعواهای سیاسی می تواند توسعه پایدار را در مناطق ایجاد کند، تصریح کرد: در این راستا مدل مثلث توسعه اقتصادی به عنوان الگوی مدیریتی برای ایجاد وفاق و همگرایی لازم تدوین شد و توانست ارکان حکومت را برای توسعه استان دور هم جمع نماید.

استاندار کرمان از سرمایه گذاران به عنوان مجاهدان اقتصادی یاد کرد که می‌تواند کشور را به تعالی و پیشرفت برساند، گفت: انعقاد بیش از 75 هزار میلیارد تومان تفاهم نامه سرمایه گذاری در قالب هزار و 359 طرح از دستاوردهای الگوی مثلث توسعه اقتصادی در استان کرمان بوده است.

رزم حسینی با تاکید براینکه الگوی مثلث توسعه اقتصادی توانست گسترش فرهنگ کار جمعی و احترام به خرد جمعی، تامین بستر مناسب جهت مشارکت مردمی در طرح های اقتصادی، تسهیل و تسریع در روند جذب سرمایه گذاری، تقویت فرهنگ توسعه ایجاد کند، افزود: در حال حاضر بیش از 30 هزار میلیارد تومان در قالب هزار و 180 طرح سرمایه گذاری اجرایی شده و بالغ بر 27 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است.

وی با اشاره به فراهم نمودن زیرساخت های لازم توسعه در روستاهای استان، بر تقویت اقتصاد روستایی تاکید کرد و گفت: در مهر ماه سال 93 برای نخستین بار  در کشور، توسعه شهرستان قلعه گنج طی تفاهم نامه به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی واگذار و این تفاهم نامه به امضای وزاری کشور، نیرو، کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت رسید.

استاندار کرمان با تاکید براینکه طراحی مدل مشارکتی و غیردولتی با محوریت استفاده از ظرفیت های بخش غیردولتی مردمی کردن اقتصاد برای نخستین مرتبه در کشور در شهر نمونه اقتصاد مقاومتی قلعه گنج به صورت پایلوت اجرایی شد، تصریح کرد: در این راستا استان کرمان نیز با حضور و مسئولیت پذیری 23 موسسه و شرکت توسعه گرا، به هشت منطقه اقتصادی تقسیم شد.

رزم حسینی با اشاره به اینکه اجرای الگوی اقتصاد مقاومتی قلعه گنج موجب شد تا نماد محرومیت در این شهرستان به عامل توسعه تبدیل شود، خاطرنشان کرد: اولین هتل کپری ایران با استفاده از فضاهای بومی منطقه به همت بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی به عنوان معین اقتصادی قلعه گنج احداث شد.

وی تاکید کرد:خودباوری مردم منطقه قلعه گنج و حضور فعال در اقتصاد منطقه با راه اندازی صندوق های خرد مالی توسعه روستایی خبر افزایش یافته است.

وی افزود: بیش از 100 صندوق خرد مالی توسعه روستایی با عضویت 14 هزار و 921 نفر در شهرستان قلعه گنج راه اندازی شده و تاکنون 4 هزار و 945 فقره وام به اعضا اعطا شده است.

استاندار کرمان گفت: کاهش 70 درصدی نرخ جرائم، کاهش نرخ بیکاری از 26 درصد در سال 90 به 7 درصد در سال 95، کاهش میزان افراد مبتلا به مواد مخدر را از جمله ثمرات الگوی اقتصاد مقاومتی در شهرستان قلعه گنج است.

وی افزود: کارآمدی و کارنامه درخشان این الگو موجب شد تا شهرستان قلعه گنج امروز به مقصد گردشگری داخلی و خارجی تبدیل شده است.

رزم حسینی با تاکید بر تعمیم مدل شهر نمونه اقتصاد مقاومتی قلعه گنج به کل استان با استفاده از توان و ظرفیت بخش غیردولتی، افزود: اقدامات توسعه ای صندوق قرض الحسنه رسالت به عنوان معین اقتصادی بخش گلباف شهرستان کرمان موجب شده است که در این منطقه 140 نفر اشتغال مستقیم و 500 نفر شغل غیرمستقیم ایجاد شود.

وی بر ضرورت حضور نخبگان همچون زهرا نعمتی دارنده دو دوره مدال طلا پارالمپیک و جلب مشارکت آنان در امر توسعه تاکید کرد و یادآور شد: الگوی ساماندهی روستاهای استان کرمان در 23 روستای شهرستان رودبار جنوب با جمعیتی بالغ بر 3 هزار نفر در راستای ماده 27 قانون برنامه ششم توسعه کلید خورده است.

استاندار کرمان یکپارچگی حداکثری فعالیت ها و برنامه های عمران و توسعه روستایی و ایجاد یکپارچگی برنامه ریزی و ارائه خدمات و طرح های روستایی را از اهداف الگوی ساماندهی روستایی در استان کرمان دانست.

رزم حسینی افزود: شناسایی روستاهای غیراقتصادی، شناسایی بافت های فرهنگی، اجتماعی و طایفه ای منطقه‌ای، جلب مشارکت داوطلبانه مردم، توجه به معیشت پایدار ساکنین دهکده امید با توجه به قرار گرفتن بر مسیر جدید جاده جاسک-ریگان و مشاکرت فعال اهالی در احداث دهکده امید و ساماندهی توجه به بافت بومی منطقه در این الگو مورد توجه قرار گرفته است.

وی از افزایش 2.4 واحد درصدی نرخ مشارکت اقتصادی استان کرمان طی دولت تدبیر و امید خبر داد و یادآورشد: عملکرد استان کرمان در ایجاد اشتغال طی سال 95 با عنوان یک شاخص کلان نشان دهنده کارایی مدل ها و الگوهای ارائه شده در دولت تدبیر و امید است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز