عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
تأثیر دوران حاملگی کامل در سن کمتر از 26 سال در پیشگیری از سرطان
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به عوامل ابتلای زنان به سرطان تخمدان گفت: چاقی و افزایش سن احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد.
به گزارش ایلنا، مونا ملک زاده (عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) در افتتاحیه کارگاه سرطان تخمدان اظهار داشت: این کارگاه امروز 26 مرداد ماه با حضور اساتید برجسته انکولوژی زنان و رادیوانکولوژی برگزار و جدیدترین دستاوردها و یافتههای علمی در ارتباط با سرطان تخمدان مطرح شد.
وی در ارتباط با عوامل افزاینده و کاهنده خطر در سرطان تخمدان گفت: سن ازجمله عواملی است که در ایجاد این سرطان نقش دارد و البته عامل خطری است که غیرقابل تغییر است، با افزایش سن میزان شیوع آن در زنان بیشتر میشود و از 55 سالگی شیوع این سرطان شدت مییابد و نیمی از بیماران سن بیش از 63 سال دارند
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: چاقی نیز از دیگر عوامل بروز این سرطان است و به طور کلی زنانی که اندکس توده بدنی (BMI)بالاتر از 30 دارند، بیشتر احتمال دارد به سرطان تخمدان مبتلا شوند.
ملک زاده با اشاره به اینکه زنانی که در سن کمتر از 26 سال حاملگی کامل شدهای داشته باشند، کمتر به سرطان تخمدان مبتلا میشوند، افزود: شیر دادن نیز خطر ابتلا به این سرطان را کاهش میدهد.
وی بیان داشت: مصرف قرصهای درمان بارداری با ساز و کار تحریک تخمکگذاری در استفاده بیش از یکسال و همچنین بارداری در سن بالای 35 سال احتمال خطر را افزایش میدهد. از طرف دیگر هیسترکتومی و بستن لولههای رحمی و مصرف قرصهای ضدبارداری نیز احتمال خطر را کاهش میدهد.
این رادیو انکولوژیست با بیان اینکه در 90 درصد از موارد ابتلا به سرطان تخمدان، بیماران هیچ سابقه فامیلی ندارند، گفت: عامل ژنتیکی 5 تا 10 درصد در بروز این سرطان نقش دارد. همچنین بهرهمندی از رژیم غذایی کم چربی و مصرف سبزیجات و میوه کافی و رژیم حاوی غلاتت غنی از فیبر و سبوس احتمال ابتلاء زنان را به سرطان تخمدان کاهش میدهد.
ملک زاده عنوان کرد: علائم سرطان تخمدان شامل نفخ شکم، بزرگ شدن شکم، ناراحتی و درد در شکم، سیری زودرس، اختلال در ادرار و مدفوع، تهوع و سوءهاضمه همچنین درد هنگام مقاربت و کمردرد است.
این متخصص کلینیکال انکولوژی بیان داشت: خستگی مفرط و خونریزی واژینال پس از یائسگی و کاهش وزن از دیگر علائم ابتلا به این بیماری به شمار میرود.
وی یادآور شد: میزان شیوع سرطان تخمدان 3 در 100 هزار است که حدود یک سوم آمار جهانی است، این سرطان 40 درصد از سرطانهای دستگاه تناسلی زنان را شامل میشود.
ملک زاده در پایان خاطرنشان کرد: کارگاه سرطان تخمدان یک کارگاه تعاملی برای فوق تخصصان زنان، فوق تخصصان سرطان، پزشکان عمومی، متخصصین عروق، انکولوژیست ها و ماماها بوده و برنامههای مدونی در این کارگاه ارائه شد.