خبرگزاری کار ایران

کاندیدای شهرداری تهران:

بدهی شهرداری 60 هزار میلیارد تومان است/کسی را بیکار نمی‌کنم

بدهی شهرداری 60 هزار میلیارد تومان است/کسی را بیکار نمی‌کنم
کد خبر : ۵۲۱۷۱۰

کاندیدای شهرداری تهران گفت: بدهی‌های شهرداری سنگین است و متاسفانه مازاد تراکم‌ها هم پیش‌فروش شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین مهرعلیزاده، یکی از کاندیداهای شهرداری تهران در جلسه اعلام برنامه‌های کاندیداهای شهرداری تهران وارد سالن شد و در حال قرائت برنامه خود است.

مهرعلیزاده در ابتدای سخنانش با اشاره به اظهارات مرعشی مبنی بر انصراف او، گفت: هرچه آقای مرعشی درباره انصراف بنده گفته، حاصل از روحیه شوخ طبعی اوست.

وی با اشاره به سابقه کاری خود در حوزه‌های مختلف سیاسی و مدیریتی گفت: حضور بنده از ابتدای انقلاب بوده و تجربه‌های خوبی در جمهوری اسلامی دارم. بنده دفعه قبل هم کاندیدا بودم که به نفع مهندس هاشمی انصراف دادم.

او ادامه داد: برنامه‌ریزی‌ام برای شهر تهران با کمک افراد باتجربه و همچنین جوان انجام شده است. گروه برنامه‌ریزی من بین ۴۵ تا ۵۰ سال سن داشتند که همگی در حوزه‌های مختلف شهری دارای تخصص بودند.

مهرعلیزاده گفت: از ۶ ماه گذشته تاکنون روی این برنامه کار کرده‌ام و آنچه نیاز شهر تهران است در برنامه دیده شده است. همچنین از منابع زیادی در برنامه استفاده شده، البته این برنامه از هیچ جا کپی نشده است. برنامه من در دو بخش حوزه مدیریت شهری و گفتمان برای اداره شهر تهران تعریف شده است.

او افزود: در موارد اجرایی نیز از گفتمان‌های مختلفی استفاده شده که کارآمد است. شهر تهران در پسابرجام باید با نگاهی آینده‌نگرانه اداره شود. این شهر مرکز تعاملات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در منطقه است و ظرفیت عظیمی در این مورد وجود دارد. ما باید به تهران آرامش و صلابت روانی بدهیم تا این شهر مانند شهرهای بزرگ و مطرح جهانی اداره شود.

مهرعلیزاده با تاکید بر اینکه تهران را باید به شهری شایسته و لایق پایتخت بودن تبدیل کرد، گفت: ما باید تهران را با استانداردهای جهانی اما با رنگ و بوی فرهنگی و بومی خودمان اداره کنیم.

او افزود: گفتمان مدیریت شهری و اجرای کاربردی آرمان‌های اصلاح‌طلبان از مواردی است که در برنامه دیده شده است. مدیریت کارآمد، قانون‌گرایی، تلاش در مسیر تحقق سیاست‌های نظام و سرمایه‌گذاری و توسعه از طریق مشارکت‌های اجتماعی از دیگر موارد این برنامه است.

مهرعلیزاده گفت: شهر تهران باید به صورت انسان محور اداره شود، زیرا شهر انسان محور زمینه‌ساز رشد و اخلاق‌مداری و عدالت است. همچنین با رویکرد فناوارانه و تکنولوژی شهر باید اداره شود.

وی ادامه داد: ما تهران  و چالش‌ها و فرصت‌های آن را بررسی کردیم و به راهکارهایی در این باره رسیدیم و در همین راستا شهر تهران و شهروندان را در یک دسته بندی و شهرداری را در دسته بندی دیگر قرار دادیم. 207 مورد چالش اصلی و فرعی برای شهر تهران در نظر گرفته شده که در زمینه های اقتصاد شهری، مدیریت حمل و نقل، محیط زیست و آسیب های اجتماعی تقسیم بتدی شده است. همچنین اهم چالش های تهران را در دو بخش عمومی و بخش آسیب های اجتماعی بررسی کردیم.

او با بیان اینکه تهران از نظر کیفیت زندگی بین 215 شهر بزرگ جهان در رتبه 176 قرار دارد گفت: تهران بیشترین آلودگی را در جهان دارد همچنین در بعد ترافیک رتبه اول را در اتلاف وقت مردم دارد. تهران رکورددار فرونشست زمین درجهان است همچنین حد مقاومت زلزله در آن از 6 ریشتر به 4.5 ریشتر کاهش پیدا کرده است.

او ادامه داد: متاسفانه در تهران شاهد مرگ روزانه 30 نفر براثر آلودگی هوا هستیم. در خصوص چالش های اجتماعی نیز متکدیان در تهران حدود 15 هزار نفر هستند که 700 نفر آنها زنان هستند و کارتن خوابی برای زنان فاجعه است. ما حدود 28 هزار معتاد متجاهر داریم همچنین میل به خشونت خیابانی در تهران افزایش داشته است.

 او ادامه داد: با این همه موارد نگران کننده، تهران شهر فرصت‌هاست که می‌تواند به عنوان یک شهر درجه یک خود را نشان دهد از بعد اقتصادی صاحبان سرمایه در این شهر هستند و امکانات ما در تهران بسیار زیاد است. از آنجا که متاسفانه تردد گردشگران خارجی اول به تهران و بعد به شهرهای دیگر است این باعث شده تهران به عنوان سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران خارجی بسیار اهمیت داشته باشد. صدها هیات از کشورهای مختلف در فضای پسابرجام به تهران آمدند همچنین از بعد سیاسی تهران مرکز استقرار سازمان های مختلف است از بعد علمی و فناوری نیز تهران مرکز بزرگترین دانشگاه‌ها و تولید نخبه در تهران است.

مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: همچنین از بعد ورزشی نسبت به سایر نقاط کشور بالاتر است ظرفیت زیستی تهران نسبت به دیگر شهرها زیاد است و تنوع زیستی فراوانی دارد استقرار 11 درصد جمعیت در تهران است و گرچه برخی آن را تهدید می داند اما می تواند فرصت باشد. یکی از وظایف شهرداری زمینه سازی برای اشتغال است ما می توانیم از طرف شهرداری ساختمان و وام های ارزان قیمت در اختیار جوانان قرار دهیم تا کارهای دانش بنیان را راه اندازی کنند همان کاری که در هند صورت گرفته و استارت آپ‌های جدیدی در آنجا شکل گرفته است.

او با بیان اینکه شهرداری باید دلسوز مردم باشد گفت: می توانیم بسیاری از کارها را به دست خانم ها بسپاریم از جمله در زمینه مبلمان شهری و مسائل اجتماعی فرهنگی. اینکه فکر کنیم به خانم ها سمت معاونت و رییس منطقه بدهیم این طور نیست این چشم بستن بر روی 50 درصد نیروی توانمند جامعه است. می توان در جاهایی بدون هیچ محدودیتی خانم ها را در راس امور قرار داد تا فعالیت کنند.

این کاندیدای شورای شهر تهران گفت: ما مردان می دانیم که خیلی از کارها با احساسات ما فاصله دارد اگر مسائل اجتماعی را مسائل اصلی می دانیم سمن ها می توانند در این زمینه نقش داشته باشند و باید مسئولیت سمن ها را به زنان بسپاریم و از آنها حمایت کنیم.

مهرعلیزاده گفت: درشهرداری نیز  دو بخش چالش ها و فرصت ها را مورد بررسی قرار دادیم عدم شفافیت مالی بین مناطق و شهرداری و ساختار سازمانی سنگین از جمله معضلات شهرداری است البته برخلاف برخی از نظرات ما این 60 هزار نیروی شهرداری را زیاد نمی دانم و معتقدم چنین افرادی برای ارائه خدمت زیاد نیستند اما چگونگی خدمت گرفتن آنها مهم است این افراد سال هاست در حال کار هستند همچنین در جابجایی مدیران معتقدم مردم به تفکری رای دادند و باید مدیران با آن تفکر بیایند تا این تغییرات ایجاد شود اما به این معنا نیست که افراد را بیکار کنیم.

مهرعلیزاده در ادامه ارائه برنامه خود گفت: سهولت در تصمیم‌گیری‌ها و تعامل شورا با شهردار، ارتباط مستقیم با سرمایه‌گذاران و استفاده از ظرفیت نیروی انسانی توانمند، سهولت در برنامه‌ریزی و تامین منابع مالی مورد نیاز از سرفصل‌های این برنامه است.

او ادامه داد: براساس طرح جامع تهران تا سال 1404 همه وضعیت‌های تهران در 55 شاخص دیده شده است. همچنین در حوزه حمل و نقل برنامه‌ریزی‌های خوبی صورت گرفته است. در حال حاضر 150 کیلومتر مترو در داخل شهر تهران وجود دارد که در این زمینه 150 کیلومتر کسر داریم.

کاندیدای شهرداری تهران با اشاره به مسائل و چالش‌های مترو تامین سرمایه‌گذاری برای حمل و نقل و مترو را ضروری دانست و گفت: هیچ‌کدام از این موارد در این سال‌ها انجام نشده که با اقداماتی مانند بازسازی اتوبوس‌ها می‌توان تاکید زیادی در حمل و نقل عمومی داشت. همچنین در بعد ساخت و ساز همه چالش‌ها دیده شده است. متاسفانه امروز هشت درصد طرح نوسازی محقق شده که باید به 20 درصد می‌رسید و مسئله نوسازی در شهرداری تهران مغفول واقع شده است. متاسفانه تعامل با دولت نیز در شهرداری بسیار کم بوده اما با منابع موجود و تهیه برنامه راهبردی می‌توان از این چالش‌ها عبور کرد.

او افزود: برنامه پیش‌رو طبق قانون اساسی سند 1404 و برنامه‌های توسعه‌ای کشور تدوین شده است. شورای پاک، شهر پاک و کنترل پروژه از مواردی است که در این برنامه مورد استفاده قرار گرفته است.

مهرعلیزاده گفت: متاسفانه امروز به دستفروشان بی‌احترامی می‌شود. باید به آنها فضای کار داد تا شهر در آرامش باشد و به آنها توهین نشود. ما در برنامه از نظرات مختلفی استفاده کردیم. توسعه و گردشگری، زنان، حقوق شهروندی، معماری، هوشمندسازی و آی‌تی، ایجاد کاربری سالمندان و معلولان همگی از سرفصل‌های برنامه است که در این خصوص 19 کارگروه براساس چهار اصل حاکم در برنامه‌ریزی برای این موارد گفتمان کردند.

او ادامه داد: در 19 حوزه بر روی 15 محور و رویکرد و سیاست‌های اجرایی راهبرد دیده شده است. در صد روز اول حوزه منابع ملی، منابع درآمد پایدار شهری، شوراهای عالی و سرای محلات، توسعه فراگیر، حوزه ایمنی و مدیریت بحران، حوزه فعالیت‌های عمرانی و شهری، سرمایه‌گذاری روابط بین‌الملل، هماهنگی با دیگر نهادها و تعامل با دولت و سایر نهادهای حکومتی و همچنین برنامه‌ریزی بر روی بدهی‌ها و تشکیل کمیته تخلفات و ارائه گزارش به مردم انجام خواهد شد.

مهرعلیزاده با اشاره به بدهی‌های سنگین شهرداری تهران ادامه داد: بدهی‌های شهرداری سنگین است  حتی مازاد تراکم‌ها هم پیش‌فروش شده است اما شرایط نگران‌کننده نیست. از سوی دیگر نمی‌توانیم از دولت عزیز با توجه به شرایطش درخواست پول کنیم چرا که شرایط دولت هم خوب نیست.

او با تاکید بر اینکه من ارتباط خوبی با شخص روحانی دارم ادامه داد: نمی‌توان از دولتی که برای بودجه عمرانی یک سالش فقط 15 هزار میلیارد تومان اختصاص داده درخواست کرد 60 هزار میلیارد تومان بدهی شهرداری را پرداخت کند.

مهرعلیزاده با تاکید بر اینکه من مدیر درآمدزا و پول‌دراری هستم در ادامه راهکارهای خود را برای درآمدزایی و افزایش منابع شهرداری تصریح کرد.

او با تاکید بر اینکه 11 هزار میلیارد تومان از بدهی‌های شهرداری به بانک شهر است افزود: برای مثال می‌توان بدهی‌ شهرداری به بانک شهر را با تعاملات و فروختن اقلام حل کرد.

وی افزود: همچنین معتقدم در خصوص مترو باید به 12 خط برسیم و گسترش خطوط مترو از برنامه های من است.

او ادامه داد: ارائه برنامه هایی برای استفاده از سرمایه گذاری خارجی و داخلی  و در نهایت تصویر زیبایی از تهران را برای شما خواهیم داشت.

مهرعلیزاده گفت: در این کتاب برنامه های کوتاه و بلند مدت من ارائه شده و این کتاب می‌تواند عهدی باشد بین من و شما.

وی خاطرنشان کرد: من راه پاستور را از بهشت نمی دانم، راه بهشت را از بهشت می دانم. از نظر من کار شهرداری ۴ ساله نبوده و ۸ ساله است.

مهرعلیزاده با بیان اینکه زمانی که در وزارت ورزش بودم در کنار یک مدیر، یک مدیر زن نیز قرار می‌دادم گفت: معتقدم باید فضا را برای ورود جوان‌ها باز کرد. ما بایستی جانشین‌پروری را شروع کنیم و این با استفاده از جوانان صورت می‌گیرد و منتی هم در این باره بر جوانان نیست.

او درباره نیروهای شهرداری گفت: باید بررسی کنیم ببینیم برخی افراد کارشان در شهرداری چگونه است. یک عده در شهرداری هستند که حقوق می‌گیرند ولی هیچ کاری نمی‌کنند ما با این افراد خداحافظی می‌کنیم. همانطور که در سازمان تربیت بدنی از آنها خواستیم جایشان را به جوانان بدهند و در مقابل برایشان صندوق بازنشستگی ایجاد کردیم در این جا نیز باید اجازه دهیم جوانان ورود کنند. البته جایگاه و مقام بازنشستگان برای ما بسیار ارزشمند است.

این کاندیدای شهرداری گفت: همچنین درباره مگس های سفید نیز پژوهش‌هایی انجام شده که ریز آن در این برنامه نیامده است.

او همچنین درباره ورزش‌های همگانی گفت: ما در این باره نظام جامعی را طراحی کردیم البته این موضوع وظیفه همه نهادها است. اما بخش عمده آن برعهده شهرداری و نهادهای خدماتی است. برآوردهای ما نشان می‌دهد امکانات شهرداری از سازمان تربیت‌بدنی بیشتر است. بنابراین باید در این زمینه توصیه‌های جدی صورت بگیرد.

مهرعلیزاده درباه عدالت اجتماعی نیز گفت: ما درباره عدالت اجتماعی و کاهش فاصله درآمدی و طبقاتی مطالعات زیادی انجام داده‌ایم. برنامه اصلی ما شامل 720 صفحه بود که خلاصه شده و احتمالا بخشی از این موارد دراین خلاصه نیامده است. ما به وضعیت طبقاتی که ایجاد شده توجه داشتیم و برنامه‌هایی برای آن در نظر گرفته‌ایم.

او با بیان اینکه 80 درصد آسیب‌های اجتماعی در بافت‌های فرسوده صورت می‌گیرد گفت: بیشتر حاشیه‌نشینی در اطراف شهرها به دلیل فشار فقری است که مردم با آن مواجه هستند از همین رو مردم به حاشیه شهرها پناه می‌برند که این موضوع در اختیار شهرداری نیست اما باز هم ما اقداماتی برای مقابله با این معضل داریم.

او با بیان اینکه درباره نظارت بر پروانه و دقت در صدور آنها راه‌حل‌هایی در برنامه ما آ‌مده است گفت: وظیفه اصلی شورا نظارت بر شهرداری است و معتقدم شهرداری باید در ارتباط مستقیم با اعضای شورای شهر باشد. شهردار مکلف است آنچه اعضای شورای شهر ابلاغ می‌کنند بپذیرد و باید حسابرسی داخلی از شهرداری تهران به صورت ماهانه انجام شود.

او همچنین درباره اشتغال نیروهای شاغل در شهرداری نیز تاکید کرد: من نگفتم صدهزار نفر نیروی کار برای شهرداری مناسب است اما معتقدم این تعداد نیرو برای خدمت‌رسانی به شهری که 10 میلیون جمعیت دارد لازم است. همچنین درباره برون سپاری معتقدم شاید دچار رانت شویم اما تاکید می‌کنم می‌توان این کار را بدون هیچ رانتی انجام داد.

او در ادامه در رابطه با ایمن‌سازی سمن ها یا سازمان‌های مردم نهاد گفت: من اعتقاد به ایمن‌سازی این سازمان‌ها دارم اما معتقدم حضور این سازمان ها در کنار شهرداری در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش موثری دارد. همچنین در زمینه دستفروش‌ها باید توجه بیشتری به محلات بشود تا بتوانیم معضل دستفروشی را حل کنیم.

او گفت: سابقه من نشان می‌دهد با هیچ‌یک از گروه ها و نهادها مشکلی ندارم اما فعالیتم اصلاح‌طلبانه است و افتخار می‌کنم با شورای کاملاً اصلاح‌طلب کار می‌کنم.

او درباره حمل و نقل ریلی نیز گفت: ما می‌توانیم در این زمینه با برنامه‌ریزی مناسب عمل کنیم همچنین متاسفانه باغ‌های تهران در حال از بین رفتن است البته نمی‌توان این مشکل را یکجا برطرف کرد اما باید در زمینه حفظ آنها کوشا باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز