خبرگزاری کار ایران

سرپرست سازمان اورژانس کشور خبر داد:

آموزش 14 هزار نفر برای مدیریت درمان سکته‌های مغزی

آموزش 14 هزار نفر برای مدیریت درمان سکته‌های مغزی
کد خبر : ۵۱۸۸۵۷

سرپرست سازمان اورژانس کشور با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته از سوی اورژانس برای مدیریت سکته های حاد قلبی، گفت: در این راستا همه آمبولانسها مجهز به دستگاه الکتروشوک‌ شده اند و در مورد مدیریت درمان سکته های مغزی نیز ۱۴ هزار نفر آموزش دیده اند که همه این اقدامات از برکات طرح تحول سلامت است.

به گزارش ایلنا، پیر حسین کولیوند در نخستین جشنواره تقدیر از مجریان برتر مدیریت سکته های قلبی و‌ مغزی با بیان این‌که اورژانس پیش بیمارستانی جز تکالیف حکومتی است، گفت: باید به اورژانس پیش بیمارستانی بها داد چرا که خدمات آن فوریتی است و در آن‌، زمان و کیفیت ارائه خدمات در درمان بسیار موثر است.

سرپرست سازمان اورژانس کشور افزود: خوشبختانه در دوره حضور دکتر هاشمی وزیر بهداشت و با حمایت های ایشان و معاونت درمان به اورژانس پیش بیمارستانی بها داده شد و نقش اورژانس بیشتر دیده شد.

کولیوند وجود مهارت و‌ هنر در تکنسین های اورژانس را دو اصل مهم برای رسیدگی به موقع و مناسب بر بالین بیمار یا مصدوم دانست و‌ گفت: تکنسین های اورژانس باید بدانند که چگونه از تجهیزات استفاده کنند و یا اینکه چه شرایط و اقداماتی برای مصدوم و بیمار لازم است تا در نهایت، اقدامی سودمند و کم هزینه برای بیمار انجام دهند.

سرپرست سازمان اورژانس کشور با اشاره به وجود اقدامات مناسب در دو طرح ۲۴۷ و ۷۲۴ که مربوط به مدیریت درمان سکته های قلبی و مغزی است، گفت: خوشبختانه در راستای این دو طرح، اقدامات‌ خوبی در اورژانس صورت گرفت و در حال حاضر به دنبال گسترش این طرح ها در اورژانس همه شهرهای کشور هستیم.

 کولیوند با بیان این که بسیاری از سیستم های فوریتی بر پایه تجربه و دانش است، تاکید کرد: باید تلاش کنیم که سطح دانش افراد اورژانس را بالاتر ببریم و آموزش های لازم را به آنها بدهیم چراکه سرعت در ارائه این خدمت بسیار مهم است.

وی ضمن اشاره به وجود هماهنگی مناسب میان اورژانس، دیسپچ، بیمار و‌ بیمارستان در راستای این دو ‌طرح، گفت: معمولا بیمارانی که توسط اورژانس وارد مراکز درمانی می شوند با سرعت بالاتری از خدمات در بیمارستان بهره می برند .

کولیوند در ا‌دامه ضمن اشاره به‌وجود ۳۳ پایگاه هوایی اورژانس در کشور، افزود: مصدومین و ‌بیماران به مراتب با اورژانس هوایی سریعتر به مراکز درمانی می رسند و در حال حاضر نیاز به اورژانس هوایی روز به روز بیشتر می شود و بنابراین ‌ما هم باید ‌کیفیت خدمات اورژانس را در این قسمت ارتقا دهیم.

سرپرست سازمان اورژانس کشور با بیان این‌که در حال حاضر تعداد اورژانس موتوری افزایش یافته است، گفت: موتورلانس ها همانند آمبولانس اورژانس، تجهیز شده اند و ‌بهترین‌نیروها در این بخش مشغول هستند.

وی افزود: وجود این ‌موتور آمبولانسها در شهرهای بزرگ به دلیل حجم ‌ترافیک بالا برای رسیدن به موقع بر بالین مصدوم یا بیمار بسیار موثر خواهند بود.

سرپرست سازمان اورژانس کشور در خصوص ارائه خدمات اورژانس به بیماران سکته های قلبی و‌ مغزی نیز گفت: به محض این‌که زنجیره دو طرح ۲۴۷ و ۷۲۴ برای بیماران سکته های قلبی و مغزی ایجاد شد، اورژانس هم بستر خود را برای ارایه خدمت در این دو بخش مجهز کرد ‌و متخصص قلب نیز در دیسپچ حضور یافت.

وی افزود: خوشبختانه در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ما توانستیم در حد خودمان از تجهیزات پزشکی تولید داخل برای دو بخش ۷۲۴ و ۲۴۷ استفاده کنیم و همه همکاران برای استفاده از این‌ تجهیزات نیز آموزش دیده اند.

سرپرست سازمان اورژانس کشور در بخش دیگری از سخنان‌خود، تعداد بیماران منتقل شده با علائم قلبی از سوی اورژانس را ۳۳۰ هزار و ۵۵۵ مورد بیان‌کرد ‌و گفت: تعداد بیماران منتقل شده با کد۲۴۷ از سوی اورژانس نیز ۵۳۲۱ مورد بوده است.

وی ضمن اشاره به اقدامات صورت‌گرفته از سوی اورژانس در جهت مدیریت سکته های حاد قلبی ، گفت: در این راستا همه آمبولانسها مجهز به دستگاه الکتروشوک‌( AED) شدند که همه این اقدامات از برکات طرح تحول سلامت است.

 کولیوند تغییر ناوگان ‌اورژانس و بهینه کردن و به روز کردن آنها را از اقدامات خوب برای اورژانس در راستای برنامه تحول سلامت ببان‌ کرد و افزود: در حال حاضر در شهر تهران تمام خدمات کد ۲۴۷ برای بیماران قلبی ارائه می شود و چنانچه دانشگاهی آمادگی برای این خدمات را دارد باید اعلام‌ کند.

 کولیوند در ادامه با اشاره به برنامه ۷۲۴ برای بیماران سکته های مغزی نیز گفت: در این راستا باید تلاش بیشتری کنیم و باید خدمات بهتر و سریعتری برای این بخش داشته باشیم.

وی با اشاره به آموزش ۱۴ هزارنفر در بخش سکته حاد مغزی و در راستای برنامه۷۲۴، گفت: در حال حاضر تعداد بیماران منتقل شده با کد۷۲۴ ، ۳ هزار و ۴۹۳ مورد بوده است.

وی با تاکید براین‌که تشخیص به ‌موقع سکته مغزی بسیار مهم است، افزود: به همین منظور پروتکل هایی برای اجرای بهتر این برنامه در نظرگر فته شده است.

سرپرست سازمان اورژانس کشور تدوین پروتکل آفلاین سکته حاد مغزی، تدوین چهار سطحی تریاژ تلفنی سکته حاد قلبی و تدوین بسته آموزشی ویژه تکنسین های فوریت های پزشکی را از قدامات صورت گرفته در اورژانس در راستای برنامه۲۴۷ و ۷۲۴ بیان‌کرد.

وی با تاکید براینکه دو خدمت ۲۴۷ و ۷۲۴ ما را به سمت پزشکی از راه دور برده است، افزود: این تکنولوژی ها بر تعداد پایگاه های اورژانس، تعداد نیرو، تعداد آمبولانس و بهره گیری از نیروی پزشک تاثیر گذاربوده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز