سرپرست معاونت فرهنگی دانشگاه فرهنگیان خبر داد:
رشد ۶۰ درصدی تشکلهای دانشجویی/برگزاری ۱۲۰ برنامه سیاسی ویژه انتخابات
سرپرست معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه فرهنگیان به رشد ۶۰ درصدی تشکلهای دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در ۶ ماه گذشته اشاره کرد و افزود: با ایجاد این گروه ها در حقیقت دانشجویان این فرصت را دارند که در یک فضای تربیتی و آرام در راستای توسعه فعالیت های سیاسی و اجتماعی حضور و مشارکت داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین عین الله عابدی سرپرست معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه فرهنگیان در حاشیه بازدید از غرفه این دانشگاه در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، درباره فعالیت گروه های قرآنیِ دانشجویان در این دانشگاه گفت: در تشکل ها، دانشجویانی از طیف های مختلف حاضر هستند و گروه ها، ضمن رفاقت با یکدیگر رقابت هم دارند.
وی با اشاره به برنامه ریزی ها دانشگاه در حوزه فرهنگی در سال ۹۶ افزود: برنامه ریزی های سال ۹۶ به سه شکل متمرکز، نیمه متمرکز و غیر متمرکز صورت گرفته است. در این بین رویکرد جدید ما در برنامه های غیر متمرکز به این شکل است که برنامه ریزی فرهنگی را در راستای تفویض اختیارات، به خود استانها واگذار کرده ایم که با استفاده از بودجه ی در اختیار، ضمن اجرا، نظارت و پایش برنامه ها را نیز بر عهده دارند و معاونت صرفا پیشرفت راهبردها و راهکارها را دنبال می کند .
حجت الاسلام والمسلمین عابدی اظهار داشت: امسال همچنین حدود ۵۰۰ کانون موجود در دانشگاه فرهنگیان را در ۲۷ عنوان سامان دهی کردیم و برنامه های انتخاباتِ آنها نیز هماهنگ با سایر کانون ها و تشکلهای وزارت علوم برگزار شد.
وی در پاسخ به برخی نقدهای غیرمنصفانه و ناآگاهانه پیرامون فعالیت تشکل ها، گفت: تشکل ها به دلیل نوپا بودن طبیعتاً هنوز به معنای واقعی جایگاه خودشان را پیدا نکرده اند، با این وجود اما روز به روز درحال توسعه و حرکت در مسیر بلوغ هستند.
عابدی تصریح کرد: در اسفند ماه گذشته یک دوره توانمند سازی برای تشکلها در بوشهر برگزار شد و بنا داریم در سال جاری دومین دوره را برگزار کنیم ممکن است در یک استان با یک تشکل برخورد سلیقه ای شود و این به معنای رویه مورد تایید توسط مسوولان ارشد دانشگاه نبوده و در صورت اطلاع پیگیری و تذکر داده ایم.
سرپرست معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه فرهنگیان به رشد ۶۰ درصدی تشکلهای دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در ۶ ماه گذشته اشاره کرد و افزود: با ایجاد این گروه ها در حقیقت دانشجویان این فرصت را دارند که در یک فضای تربیتی و آرام در راستای توسعه فعالیت های سیاسی و اجتماعی حضور و مشارکت داشته باشند.
وی افزود: هم اکنون بجز بسیج سه تشکل انجمن اسلامی، جامعه اسلامی و عدالتخواه در دانشگاه حضور دارند و هیچکدام از تشکلها محدودیتی برای فعالیت ندارند.
وی از حجم و تراکم دروس آموزشی این دانشگاه و حدود ۲۰ واحد اضافی در مقایسه با سایر دانشگاه ها بعنوان یکی از دلایل مورد اشاره و گلایه های دانشجویان برای نبود فرصت بیشتر برای فعالیت در تشکل ها یاد کرد و گفت: با وجود همه محدودیت ها، اردیبهشت ماه گذشته بیش از ۱۲۰ برنامه سیاسی ویژه انتخابات در دانشگاه انجام شد که غالبا توسط خود تشکل ها برنامه ریزی و اجرا شد.
عابدی در پاسخ به این سوال که به عنوان معاون فرهنگی دانشگاه تاکید رهبر معظم انقلاب در خصوص تعبیر آتش به اختیار را چگونه تفسیر می کنید؟ گفت: مفهوم آتش به اختیار بودن در سال های قبل نیز در کلام و بیانات مقام معظم رهبری با مسولان، تشکل ها و دانشجویان، مکرراً وجود داشته است. رهبر معظم انقلاب این بار نیز همین مفهومی که سالهای قبل تکرار کرده و تذکر می دادند را در تعبیری نو، بازخوانی کرده فرمودند دانشجویان آتش به اختیار هستند.
وی با بیان اینکه آتش به اختیار یک مبنای دینی داشته و در واقع همان امر به معروف و نهی از منکر است افزود: مقصود در اینجا آتشِ خیرخواهی و خروج از بی تفاوتی و منفعت طلبی است. رهبری معظم همواره اعتقاد دارند باید در دانشگاه ها یک فضای پویا و سرشار از نشاط سیاسی وجود داشته باشد و افراد باید از بی تفاوتی و عافیت طلبی و منفعت طلبی بیرون بیایند.
حجت الاسلام والمسلمین عابدی با تاکید بر اینکه معنای آتش به اختیار بودن، هرج و مرج و بی قانونی نیست، گفت: الزامات اجرایی کردن تعبیر مقام معظم رهبری، آگاهی، انصاف ، دلسوزی و قانون مداری است. حب و بغض ها نباید باعث شود نقاط قوت ها را نبینیم. در این راستا دانشگاه فرهنگیان از نقد و پیشنهادات دلسوزانه اساتید و دانشجویان استقبال می کند. در همین راستا، هم در ستاد و هم در استان ها، پیشنهادات و نقدها در قالب روش های علمی، بحث های آزاداندیشی و کرسی های مناظره و گفت و گو، بعنوانِ مصادیق آتش به اختیار مطرح شده است. کما اینکه همین امسال تا کنون ۲۰۰ نشست آزاداندیشی برای اجرا مصوب گردیده که تدریج انجام خواهد شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در پاسخ به این سوال که زمینه تحقق چنین تعبیری تا چه حد در دانشگاه فرهنگیان فراهم است؟ اظهار داشت: یکی از زمینه ها همین تشکل ها هستند، در پردیس هایی که تاکنون تشکلی نداشتند و یا تعداد تشکل ها در آنها در مقایسه با دیگران کمتر است، دانشجویان می توانند مراجعه کرده و مجوز بگیرند و یا تشکلهای موجود از کمیته سه نفره نظارت در استانها مجوز اجرای برنامه بگیرند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: حضور دانشجو معلمان در فعالیت های فرهنگیِ دانشگاه فرهنگیان با وجود فضای شبانه روزی، برنامه ریزی های فرهنگی و وجود کانون ها و تشکل ها نسبت به دیگر دانشگاه ها قابل توجه است و تعدد برگزاری نشست ها و کرسی های آزاد اندیشی نشان از نگاه مسئولان این دانشگاه در راستای آزادی بیان دانشجومعلمان دارد و همواره اهتمام به فرهنگ نقد و پرسشگری در برنامه های دانشگاه فرهنگیان مورد توجه بوده است.