معاون دفتر سلامت روان وزارت بهداشت در گفتوگو با ایلنا:
تمام بیمارستانهای دارای بخش روانپزشکی موظف به درمان کودکان معتاد هستند
معاون دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت از ارائه خدمات درمانی به کودکان معتاد توسط تمام بیمارستانهای دارای بخش روانپزشکی در کشور خبر داد.
علی اسدی، معاون دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره ارائه خدمات درمانی به کودکان معتاد گفت: تمام بیمارستانهایی که بخش روانپزشکی کودک و نوجوان دارند و از روانپزشک برخوردار هستند، قاعدتا میتوانند این خدمات را ارائه بدهند.
وی درباره ایجاد مراکز درمان اعتیاد در ۶ بیمارستان کودکان گفت: بدین گونه نیست که اگر بیمارستانی متخصص روانپزشک کودک داشته باشد و کودک یا نوجوانی به آنها مراجعه کند و اعتیاد داشته باشد، چون جزء شش بیمارستان پایلوت و مشخص شده نیست، نتواند خدمات درمانی را به این کودکان ارائه دهد.
اسدی تاکید کرد: نمیتوان آمار دقیقی از تعداد کودکان معتاد ارائه داد، چون آمار مشخصی از تعداد آنان در کشور وجود ندارد و اکنون نیز بنا شده که بعضی از مراکز به صورت آزمایشی این خدمات را ارائه کنند. وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور باید این آمار را تهیه و منتشر کنند.
وی افزود: طبق پیمایش کلی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور حدود یک میلیون و سیصد هزار نفر معتاد در کشور داریم و در آنها گروه های سنی چهارده سال به بالا نیز است. آمار دقیقی از تعداد کودک و نوجوانان در این آمار نداریم.
معاون دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که آیا نبود آمار از تعداد این کودکان سبب ایجاد مشکل در برنامهریزی های کلان برای این کودکان و نوجوانان نمیکند گفت: این گروه قطعا نسبت به بزرگسالان نیاز به خدمات ویژهتر و تخصصیتری دارند. تلاش شده در مراکز استانهایی چون سیستان و بلوچستان و کرمان که ریسک اعتیاد کودکان در آنها بالاتر است، بیمارستانهای تحت پوشش مراکز دانشگاهی دارای بخش روانپزشکی خدمات لازم را به کودکان معتاد ارائه دهند.
اسدی افزود: این طرح به صورت آزمایشی است. اینکه تعداد بیمارستانهای مشخص شده برای درمان اعتیاد کودکان کافی است یا به مراکز درمانی بیشتر در اقصی نقاط کشور در این زمینه نیاز داریم، سوالی است که به دلیل کمبود اطلاعات درباره تعداد این کودکان نمیتوانیم به آن پاسخ داد، ولی این کار از یک جایی باید شروع میشد و نمیتوان به این بهانه آن را به تعویق انداخت.
معاون دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت افزود: این قشر چه یک نفر و چه صد نفر نیاز به این خدمات دارند. نمیدانم چه تعداد از آنها در طرح پایلوت درمان شدند، ولی نیاز به این مراکز احساس شده بود.