خبرگزاری کار ایران

مسجدجامعی:

شورای شهر توانایی نظارت بر عملکرد شهرداری را ندارد

شورای شهر توانایی نظارت بر عملکرد شهرداری را ندارد
کد خبر : ۴۶۶۷۸۷

عضو شورای شهر تهران با تاکید بر عدم توانایی شورای شهر بر شهرداری گفت: وقتی اعضای شورا به وظیفه نظارتی خود عمل می‌کنند به آنها توهین شده و برایشان پرونده‌سازی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد مسجدجامعی در دومین کنفراس مدیریت شهری قانون اساسی در زمینه شوراها را دارای ابهام دانست و گفت:‌ بر اساس قانون اساسی شوراها یکی از ارکان اداره نظام محسوب می‌شود. این بدان معناست که رکن چهارمی همانند قوای قضائیه، مجریه و مقننه اضافه شده است و این سه رکن باید وظایف خود را با رکن چهارم تقسیم کنند.

وی ادامه داد: در لایحه جدید مفاهیمی همچون حکمروایی محلی مطرح می‌شود که جای قدرت دولت ملی را می‌گیرند، در نتیجه این سه قوه که صد سال باهم تعامل کرده‌اند باید جایگاه را باز کرده و اختیارات خود را کاهش دهند. این در حالی است که دولت گذشته که خودش با قانون شورا بالا آمده بود از دادن وظایف به شورا خودداری کرد.

مسجدجامعی با تاکید بر اینکه در این لایحه باید نسبت دولت ملی به دولت محلی و مجلس ملی به مجلس محلی تعریف شود، ادامه داد: قانون شهرداری‌ها نیاز به تغییر اساسی دارد چرا که با شرایط و نسبت درآمد و هزینه شهرداری‌ها تناسب ندارد. از سوی دیگر شورای شهر نمی‌تواند بر عملکرد شهرداری نظارت کند و این مجلس است که این توانایی را داراست.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر عدم توانایی شورای شهر ادامه داد: وقتی اعضای شورا به وظیفه نظارتی خود عمل می‌کنند به آنها توهین شده و برایشان پرونده‌سازی می‌کنند با پرونده سازی و قهر کردن نمی‌توان شهر را اداره کرد. بی‌احترامی به نماینده مردم نقص جدی حقوق شهروندی است. دستگاه اجرایی حق ندارد به دستگاه نظارتی‌اش توهین کند.

مسجدجامعی در ادامه به برخی از مشکلات لایحه پیشنهادی اشاره کرد و افزود: شهرداری توانایی پذیرش اختیاراتی که این لایحه در اختیارش می‌گذارد را ندارد.

در ادامه این نشست محمدجواد فتحی، نماینده مجلس شورای اسلامی به ضرورت تطبیق قانون جامع در امور شهرداری و شهرسازی اشاره کرد و گفت: من با اصل لایحه موافق هستم، اما با این شکل قانون‌نویسی مخالفم در این 31 ماده همه چیز پیدا می‌شود و با عنوان کلیات خود را راحت کرده است.

فتحی شکل امروز شورا را ناکارآمد دانست و افزود: من با شورا به شکل امروزی‌اش مخالف هستم و با انتخاب شهردار توسط شورا نیز مخالفم این نحوه اداره شهر پاسخگوی مشکلات مردم نیست. عدم احساس رضایت شهروندان نشان دهنده وجود ایرادات جدی در عملکرد مدیریت شهری است که باید با مطالعه دقیق استقرائی اصلاح شود.

در ادامه رضا تقی‌پور عضو شورای اسلامی شهر تهران یکی از مشکلات اصلی لایحه مدیریت شهری را عدم توجه به فناوری اطلاعات دانست و افزود: عدم توجه به یک پارچه سازی اطلاعات نتیجه‌اش کلانشهری همچون تهران می‌شود که با مدیریت منسوخ اداره می‌شود.

در ادامه علیرضا جاوید معاون فنی عمرانی شهرداری تهران نیز لایحه مذکور را در زمینه بحث بودجه شهرداری بسیار موفق دانست و گفت: بودجه شهرداری همواره گوشت قربانی بوده و مجلس و نهادهای قانونگذار بدون آنکه به فکر درآمد پایدار برای شهرداری باشند از درآمدهای این نهاد کاستند بدون آنکه به دنبال منبع جایگزین باشند و منتقدان بی‌نظمی در شهرها باید انصاف داشته باشند.

در انتهای نشست راحتی، مشاور وزیر کشور و از تهیه کنندگان لایحه مدیریت شهری بهترین زمان ارسال لایحه به مجلس را اکنون دانست و گفت:‌ اگر لایحه امروز به مجلس نرود تا 5 یا 6 سال آینده ارسال نمی‌شود. با وجود تمام انتقادات این لایحه به شهرداری و شورا شخصیت داده است و شهرداران را دارای معاضدت حقوقی کرده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز