وزیر بهداشت تاکید کرد:
ضرورت توانمندسازی مردم برای ورزش و تحرک فیزیکی
وزیر بهداشت بر ضرورت توانمند سازی مردم برای ورزش و تحرک فیزیکی بیشتر با هدف پیشگیری از ابتلا به بیماریهای غیرواگیر تاکید کرد و گفت: این کار نهایتا به کاهش هزینه های درمانی پرداختی از جیب مردم و دولت منجر می شود.
به گزارش ایلنا، سید حسن هاشمی در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه میان دو وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی و ورزش و جوانان، مشکلات معیشتی و اقتصادی را یکی از عوامل کاهش فعالیت فیزیکی دانست و گفت: با وجود اقدامات مسئولان دولتی و شهرداران، هنوز زیرساختهای مناسب برای ورزش مردم مهیا نیست و کمبود امکانات و زیرساختهای ورزشی در کمتر ورزش کردن مردم موثر است و مسئولان وزارت ورزش و جوانان نیز بر کمبود جدی امکانات ورزشی صحه می گذارند.
وزیر بهداشت یکی دیگر از عوامل کاهش فعالیت فیزیکی را "فرهنگ" عنوان کرد و افزود: تنبلی هم جزیی از فرهنگ است و برخی به دلیل تنبلی ورزش نمی کنند.
دکتر هاشمی همچنین با اشاره به مسائل اعتقادی گفت: ما در یک جامعه اسلامی زندگی میکنیم و برای ورزش زنان، ایجاد زیرساختها و امکانات مناسب که بتوانند با حفظ اعتقادات و پوشش مناسب ورزش کنند، ضروری است.
وزیر بهداشت در عین حال تصریح کرد: دولتهای مختلف نیز تلاش و اهتمام لازم در جهت تامین زیرساخت های مناسب برای ورزش مردم فراهم نکرده اند و مجالس مختلف نیز اعتبارات و منابع کافی را برای این کار تامین نکردهاند.
دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: اگر امکانات و زیرساختهای مناسب برای ورزش فراهم باشد، مردم حتما از ورزش استقبال میکنند.
وزیر بهداشت با تاکید بر این که پیاده روی خانوادگی و قدم زدن می تواند در سلامت جسم و روح موثر باشد، افزود باید مردم را در جهت انجام ورزش و تحرک فیزیکی با هدف پیشگیری از ابتلا به بیماری عای غیرواگیر توانمند کنیم.
دکتر هاشمی افزود: این کار باعث میشود که در نهایت هزینه پرداختی از جیب مردم و دولت برای درمان کاهش یابد، در حالی که اکنون هزینههای سنگین درمانی به مردم و کشور تحمیل میشود.
وزیر بهداشت بر لزوم تغییر در سبک زندگی مردم تاکید کرد و افزود: باید کاری کنیم که سبک زندگی مردم به سمت سبک زندگی ایرانی اسلامی ، تغذیه سالم و تحرک و ورزش برود.
دکتر هاشمی در ادامه ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه سلامت و افزایش سن امید به زندگی در کشور، گفت: حدود ۱۰ سال از دوران سالمندی ممکن است با معلولیت همراه باشد که علت اصلی این معلولیت در این دوران کم تحرکی و تغذیه ناسالم است.
دکتر هاشمی با تاکید بر این که علت معلولیت ها در دوران سالمندی فقط کم دانشی مردم نیست، افزود: یکی از دلایل دیگر این است که ما نتوانسته ایم مردم را برای زندگی سالم توانمند کنیم تا مریض نشوند و امروز به ناچار بیشتر سرمایه گذاریها به سمت درمان هدایت شده است .
وزیر بهداشت افزود: اگر مالیات بر ارزش افزوده را با همکاری وزارتخانه های بهداشت، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش و آموزش عالی به سمت ایجاد فضاهای ورزشی و آموزشی ، اصول پیشگیری و زندگی سالم، نشاط و تحرک در جامعه پیش ببریم، هزینه کرد منابع کشور حتما با رضایتمندی بیشتر مردم مواجه میشود
دکتر هاشمی در خصوص امضای تفاهم نامه میان دو وزارتخانه آموزش و پرورش و ورزش و جوانان نیز، گفت: بر اساس این تفاهم نامه ، قرار است یک دفتر سلامت در وزارت ورزش و جوانان تشکیل شود که با همکاری کارشناسان وزارت بهداشت، پیشنهادهایی را برای توسعه ورزش همگانی و ارتقای سلامت جسمی و روانی مردم به شورای عالی سلامت که به ریاست رئیس جمهوری، برگزار می شود، ارائه شود و این شورا تصمیمات لازم را در این زمینه اتخاذ کند.