دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو با اشاره به رونمایی از سند ملی آموزش 2030 با حضور وزرای علوم،تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: برنامۀ آموزش2030، نقشه راه پانزده سال آینده جهان در حوزۀ آموزش است.
به گزارش ایلنا، سعدالله نصیری قیداری افزود: چارچوب عمل جهانی آموزش 2030 با عنوان "بهسوی آموزش و یادگیری مادامالعمر با کیفیت، برابر و فراگیر"، که هدف چهارم دستور کار توسعۀ پایدار 2030 سازمان ملل متحد را تشکیل میدهد، در سی و هشتمین کنفرانس عمومی یونسکو در نوامبر 2015 به تصویب صد و هشتاد و چهار کشور عضو یونسکو رسید و کشورهای عضو یونسکو متعهد به اجرای آن در سطح ملّی شدهاند.
وی افزود : کمیسیون ملّی یونسکو در ایران با همکاری و مشارکت وزراتخانهها و نهادهای ملّی برای عملیاتی کردن چارچوب عمل آموزش 2030، طی مکاتبات و هماهنگی با وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان برنامه و بودجه کشور و تشکیل 30 کارگروه تخصّصی سندملّی آموزش 2030 را تهیه کرد.
دکتر نصیری افزود: در هیئت دولت کارگروه ملّی اجرای آموزش 2030 با ریاست وزارت آموزش و پرورش و مشارکت هجده نهاد و وزارتخانۀ دیگر تشکیل شده است که برنامة اجرائی و نظارتی تحقّق کامل آموزش 2030 را در سطوح ملّی و استانی با بهرهگیری از همه ظرفیتهای موجود در دستگاههای اجرائی مرتبط و همسو با اهداف و برنامههای توسعة کشور، اسناد راهبردی توسعه، نقشة جامع علمی کشور، سند تحوّل بنیادین آموزش و پرورش و برنامة اهداف توسعۀ پایدار تهیه کند.
دبیر کل کمیسیون ملی در خصوص اقدامات ایران و یونسکو در زمینۀ ارتقای آموزش عالی در سطح جهان اظهار داشت: برای ارتقای آموزش عالی در سطح جهانی، یونسکو، کنوانسیون جهانی تأئید و به رسمیت شناختن مدارک تحصیلی آموزش عالی را تدوین و بر این اساس، کمیتۀ تدوین این کنوانسیون را تشکیل داده است که ایران به عنوان یکی از اعضای"کمیتۀ تهیۀ پیشنویس متن کنوانسیون جهانی تأئید و به رسمیت شناختن مدارک تحصیلی آموزش عالی" از میان 9 کشور متقاضی گروه جغرافیایی آسیا و اقیانوسیه به همراه کشورهای هند و مالزی موفق شد در این کمیتۀ حضور یابد.
دکتر نصیری افزود:کمیسیون ملی یونسکو، نقش رابط و هماهنگکنندۀ سازمان یونسکو را که مقر آن در فرانسه است، با نهادها و دستگاههای اجرایی جمهوری اسلامی ایران بر عهده دارد.
وی گفت: یونسکو برای دست پیدا کردن به اهداف هفدهگانه توسعه پایدار ، سند 2030 را در دستور کار خود قرار داده است و بر آموزش و مسئولیتهای اجتماعی، به عنوان زیرساختهای توسعه پایدار تأکید دارد، که نقش کمیسیون در ایجاد هماهنگی میان نهادهای ملّی از اهمیت خاصی برخوردار است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو اظهار داشت: برنامۀ آموزش2030، نقشه راه پانزده سال آینده جهان در حوزۀ آموزش است. از سال 2000 تا 2015 در سازمان یونسکو، برنامهای با عنوان "آموزش برای همه" تصویب شد و از سال 2015 تا 2030 نیز این برنامه کاملتر و جامعتر به عنوان آموزش 2030 ادامه خواهد داشت.
دکتر نصیری افزود: برنامۀ2030 علاوه بر آسیبشناسی های دانشگاهی، پیشنهادات اجرایی ویژهای نیز دارد و هدف از اجرای این برنامه تنها برای آموزش و پرورش نیست، بلکه آموزش در این برنامه تکالیف گستردهتری مثل آموزش در حوزه های سلامت، اجتماع، آموزش عالی و غیره را شامل میشود و این مسئله باید فراتر از وزارت آموزش و پرورش دیده شود.
وی افزود: این کمیسیون در حوزههای آموزش، علوم اجتماعی، علوم طبیعی، فرهنگ و ارتباطات فعالیت دارد. البته هدف اصلی یونسکو، کمک به گسترش صلح و دستیابی به توسعۀ پایدار است.