پذیرایی از زائران اربعین تا ۲۵ صفر
رئیس کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین با اشاره به موج بازگشت زائران از سفر عتبات عالیات گفت: اولویت ما مرزهای ورودی است، ضمن اینکه مواکب ما تا ۲۵ صفر فعال هستند تا بتوانیم همچنان از زائران در بازگشت پذیرایی داشته باشیم.
به گزارش ایلنا، حسن پلارک گفت: در ستاد مرکزی اربعین بخش محوری اسکان و تغذیه زوار است که در ستاد اربعین به دلیل ارتباطات خوبی که با مجموعه عتبات دارد مسئولیت این امر به ما سپرده شده است.
وی افزود: با تدابیری که اندیشیدیم، تقسیم بندی استانی را در دستور کار گذاشتیم که رقابتی مقدس برای پذیرایی از زوار اربعین صورت گرفت تا جایی که استانها توانستند از جمعیت ۳ میلیونی زوار پذیرایی کنند، در عراق زائران توزیع شدند.
رئیس کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین اظهار داشت: خود زوار سفرشان را خوب مدیریت کردند که به همین دلیل یک میلیون و ۱۰۰ هزار زائران حسینی به ایران بازگشته اند به این ترتیب زائران توانستهاند سفر خود را به خوبی مدیریت کنند، ما مواکب را تا ۲۵ صفر فعال نگه میداریم تا بتوانند همچنان از زائران در هنگام بازگشت پذیرایی داشته باشیم.
پلارک افزود: امسال تعداد مواکب خود را افزایش دادیم در مسیر کربلا تا نجف موکبی نداریم اما در نجف مواکب ما فعال هستند؛ به طوری که بیش از ۹۰۰ موکب را در عراق داریم.
وی گفت: در حال حاضر با موج بازگشت زوار روبرو هستیم، اولویت ما مرزهای ورودی است در صورتی که زائر بخواهد بماند تا ۲ روز میتوانیم از او پذیرایی داشته باشیم، ما امشب نزدیک به ۲ میلیون تن را به مواکب انتقال دادیم زیرا آشپزهای ما دیگر از رمق افتادهاند و این پشتیبانی حقیقتا لازم بود.
رئیس کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین درباره وضعیت هوا نیز گفت: سال گذشته بارندگیها موجب شد که مشکلاتی داشته باشیم اما امسال ظرفیتهای موکبها را افزایش دادهایم و پارکینگها به اندازه کافی و محکم است. فضای مسقف نیز تعبیه شده است که اگر هوا بارانی شد و مشکلاتی داشتیم زائران را اسکان دهیم. در حال حاضر ترافیک روان است.
وی افزود: مرز مهران به دلیل بار ترافیکی بیشتر مشکل ساز بود که امسال به دلیل یکطرفه شدن مسیر هنوز به مشکل ترافیکی برنخوردهایم. در مرز شلمچه و چزابه نیز تمهیدات لازم اندیشیده شده است. در مرز مهران ۲۰۰ هزار نفر امکان اسکان داریم که این عدد در مرز شلمچه ۶۰ هزار و در مرز چزابه ۴۰ هزار نفر است.
پلارک درباره موکبها گفت: اصل ظرفیت ظرفیت مردمی بود. یک سری از دستگاهها و وزارتخانهها وظایفی دارند که اجتناب ناپذیر است. ستاد نیروهای مسلح، نیروهای انتظامی، وزارت اطلاعات، وزارت بهداشت، هلال احمر، وزارت خارجه و سازمان صدا و سیما وظایفی داشتند، بیشتر ستادها هماهنگ بودند.
رئیس کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین در همین راستا اظهار داشت: شهرداری، سپاه استانداران، بنیاد مستضعفان، سازمان اوقاف و امور خیریه، حرمهای رضوی و حضرت معصومه و سایر ستادها و ارگانهای سراسر کشور بسیار موثر بودند، اینها حرکتهایشان مردمی بود.
وی تصریح کرد: امکان اسکان را برای ۸۰۰ هزار نفر پیش بینی کرده بودیم که به بیش از یک میلیون نفر رسید. موکبهای مردمی نیز اضافه شد و در نهایت موجب شد که فضای خدمت رسانی بسیار دل انگیز باشد. تا ۲۵ صفر نیز خدمت رسانی ادامه دارد. پشتیبانی و شارژ موکبها انجام شده است و مشکلی نداریم.