به رغم هشدارها سه برابر سال گذشته زائر ایرانی در سامرا وجود دارد
رییس ستاد مرکزی اربعین گفت: به رغم اینکه از زائران درخواست کردیم که به سامرا نروند، اما بیش از سه برابر سال گذشته اکنون زائر ایرانی در سامرا وجود دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین ذوالفقاری؛ معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور و رییس ستاد مرکزی اربعین امروز (دوشنبه) در نشستی خبری اظهار کرد: ۷۶ هزار و ۲۸۴ نفر از اتباع خارجی نیز برای خروج از ایران به سمت عراق ثبت نام کردند که ۴۴ هزار و ۳۱۰ فقره ویزا برای آنها صادر شده است.
وی ادامه داد: از این افراد سه هزار و ۶۶۷ نفر پاکستانی، ۲ هزار و ۲۵۶ نفر افغانستانی، ۵ هزار و ۹۹۸ نفر و هزار و ۳۲۹ نفر از سایر کشورها بودهاند که رشد ۲۸ درصد زائران پاکستانی، ۱۷ درصد زائران افغانستانی، ۴۵ درصد زائران عراقی و ۱۰ درصد زائران سایر کشورها نسبت به مدت مشابه (اول صفر تا ۱۴ صفر) در سال گذشته را نشان میدهد.
وی افزود: امروز ثبتنام اولیه در دفاتر کفالت برای صدور ویزای اتباع خارجی پایان مییابد، زیرا که ثبت نام آنها دو مرحله دارد؛ در ابتدا باید دفترچه اقامت برای آنها صادر شود و سپس مستند به آن ویزا صادر شود.
ذوالفقاری با تاکید براینکه باید به هر قیمتی شده از حضور افراد فاقد ویزا جلوگیری کنیم، افزود: زیرا حضور این افراد باعث کندی حرکت زائران دارای ویزا در مرز مهران شدهاند و طرف عراقی نیز با شدت با افراد بدون مجوز برخورد میکند.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور ادامه داد: افرادی که مهر خروج از مهران دارند؛ میتوانند اکنون از مرزهای چزابه و شلمچه عبور کنند تا مشکل زائران بدون ویزا و خروج آنها از منطقه حل شود. همچنین کسانی که از کرمانشاه به مهران میآیند؛ درخواست میکنیم در حرکت عجله نکنند تا مرز آماده شود.
وی در خصوص بازداشت برخی زائران در عراق گفت: در روزهای اخیر نیز افراد دیگری که فاقد مجوز نیستند؛ بازداشت شدند. عراق به ما گفته است؛ امسال دستگیریها و پس از آن حبس متخلفان در عراق انجام میشود و ما هم نمیتوانیم، خیلی درخواست مساعدت داشته باشیم. هر کس که خلاف مقررات عمل کرده خود پاسخگو خواهد بود.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه پیشبینی میکنیم؛ بیش از ۲ میلیون و دویست هزار نفر ویزا بگیرند، اظهار کرد: درخواست کردیم که زائران به سامرا نروند، اما بیش از سه برابر سال گذشته اکنون زائر ایرانی در سامرا وجود دارد.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور توضیح داد: تاکنون وزارت کشور ۶ میلیارد تومان برای پارکینگ و تاسیسات جانبی در مرزها هزینه کرده است؛ کمکهای مردمی و نذورات بیشتر صرف تهیه غذا میشود و همچنین شهرداریها و دستگاههای دیگر همچون ستاد اجرایی فرمان امام، سازمان اوقاف، سپاه، ارتش و ... نیز در کمیتههای ۱۲ گانه ما در حوزههای مختلف کمک میکنند و فعال هستند.
ذوالفقاری اظهار کرد: پیشبینی ما برای ارائه خدمات ۱۰ روز پیش از اربعین و ۱۰ روز پس از اربعین بود، اما مردم سه روز جلوتر از آن چیزی که فکر میکردیم؛ حرکت به کربلا برای مراسم اربعین را آغاز کردهاند، بنابراین ما نیز از دو روز جلوتر از پیش بینیها خدمات اسکان و تغذیه را آغاز کردیم.
وی در ارتباط با بزرگترین مشکلات ستاد اربعین اظهار کرد: از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه کنترل سختگیرانهای در مرز مهران از طرف عراق وجود داشت که مذاکره کردیم و آن را به حالت عادی برگرداندیم و مشکل دوم هم افراد فاقد ویزا هستند که پیگیر انتقال و بازگرداندن آنها از نزدیکی مرز هستیم.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه مسئولیت تامین امنیت در خاک عراق بر عهده همین کشور است، اظهار کرد: کمک مستشاری، راهنمایی و هماهنگی را برای افزایش ضریب امنیت زائران ایرانی انجام دادیم. همچنین کنترل موکبها نیز با صدور کارت شناسایی و کنترل اطراف موکبها انجام میشود.
وی تاکید کرد: اگر گروه تروریستی قصد اقدام به کاری داشته باشد؛ اقدامات فنی امنیتی، کنترل انتظامی و ... انجام خواهد شد.