خبرگزاری کار ایران

سلطانی‌فر مطرح کرد:

جلوگیری از وقوع فسادی بزرگ در سازمان میراث‌فرهنگی

رئیس سابق سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به تبرئه این سازمان در پرونده شرکت توسعه گردشگری در محاکم قضایی گفت: به این ترتیب از وقوع بزرگترین فساد در این سازمان جلوگیری شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا مسعود سلطانی‌فر در مراسم تودیع و معارفه ریاست سازمان میراث فرهنگی گفت:‌ در زمانی که من تصدی سازمان میراث فرهنگی را بر عهده گرفتم در بیش از 400 شهرستانی که در کشور وجود دارد تنها 10 درصد از آنها اداره مستقل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری داشتند به طوری که ما در 46 شهر نمایندگی داشتیم و در بیش از 200 شهر حتی یک نفر را نیز از سازمان نداشتیم در حالی که امروز 196 اداره مستقل و دفتر نمایندگی در شهرهای مختلف وجود دارد.

رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی در توصیه به رئیس جدید این سازمان اظهار کرد: پیشنهاد می‌کنم که پیگیر تهیه طرح جامع گردشگری کشور باشیم همچنین قوانین ما در حوزه میراث فرهنگی متعلق به سال‌های 1309 و 1352 است که مشکلات بسیاری را برای مردم به وجود آورده و ما تلاش کردیم که بعد از 40 سال در این قانون بازنگری شود به طوری که یک گروه مشاور حقوقی به کار گرفته شده است و مرحله اول کار خود را انجام دادند تا لایحه‌ای را در این زمینه تقدیم مجلس کنند.

وی پیگیری طرح اشتغال ضربتی 140 هزار نفری را نیز از دیگر ضرورت‌ها خواند و اظهار کرد: کارنامه دولت کنونی بیش از 10 الی 15 برابر کل عملکرد دولت گذشته بوده است.

سلطانی‌فر همچنین در رابطه با چالش‌های حوزه صنایع دستی اظهار کرد: بازرگانی و فروش مهمترین چالش این بخش است که اگر حل شود مشکل صنایع دستی نیز مرتفع می‌شود. همچنین باید اشاره کنم که سازمان میراث فرهنگی مرکز آموزش عالی دارد که اجازه ندادیم منحل شود اما باید همکاری‌های لازم در مورد آن صورت بگیرد.

وی با اشاره به مبارزه با فساد در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مجموعه شرکت‌های وابسته به آن گفت:با تلاش همکاران و همکاری قوه قضاییه، سازمان میراث فرهنگی در یکی از این پرونده در حالی که حکم محکومیتش به ناحق در دو دادگاه صادر شده بود، تبرئه شد. همچنین شرکت توسعه گردشگری که به صورت صوری در دولت گذشته تشکیل شده بود، قرارداد خاصی داشت که براساس آن برای ساخت سه هتل کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان هزینه کرد. اما در دادگاه شکایتی را علیه سازمان مطرح و اعلام ضرر ۱۰۸ میلیارد تومانی کرد. ما در ادامه تقاضای اعمال ماده ۱۸ قانون را کردیم که با صلاحدید قوه قضاییه این پرونده به دیوان عدالت رفت و پس از ۲.۵ سال پیگیری، حکم تبرئه آن دو هفته پیش صادر شد و به این ترتیب از وقوع بزرگترین فساد در این سازمان جلوگیری شد.

وی با بیان اینکه پرونده عمارت مسعودیه نیز یکی دیگر از مشکلات حقوقی سازمان بود، ادامه داد: مساله واگذاری شرکت توسعه گردشگری یا همان گروه‌های هتل لاله نیز باید هر چه سریعتر پیگیری شود پرونده واگذاری قبلی آن لغو شد زیرا فساد بزرگی در زیر آن بود که آن را مختومه و حل کردیم و این مجموعه باید به سازمان خصوصی سازی واگذار شود.

وی با اشاره به ضرورت پیگیری وضعیت دانشگاه هنرهای سنتی استاد فرشچیان و ادامه نهضت ساخت هتل گفت: هتل‌سازی نیاز اصلی بخش گردشگری است 820 هتل در حال ساخت است که بیشس ا ز700 تا از آنها هتل‌های 4، 5 ستاره هستند.

وزیر کنونی ورزش و جوانان افزود: الواح هخامنشی یکی از مجموعه‌های ارزشمند کشور هستند که با تصویب دولت در دوره پهلوی اول به آمریکا منتقل شدند و بخش‌هایی از آنها در سال‌های مختلف به کشور بازگردانده شد اما بخشی هنوز در خارج از کشور است که توانستیم در 2 دادگاه حکم به نفع ایران بگیریم مرکز حقوقی ریاست جمهوری نیز پیگیر آن است و با اندکی تلاش می‌توان این مشکل را حل کرد.

سلطانی‌فر اظهار کرد: تعامل با نهادهای بین المللی ، تسهیل صدور ویزا و ویزای الکترونیک که مرحله آزمایشی آن طی می‌شود و قول داده‌ایم تا پایان سال عملی شود از دیگر مواردی است که ضرورت دارد مورد پیگیری قرار بگیرد.

رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: این سازمان وضعیت نابسامان و ناامیدکننده‌ای پس از دولت قبل داشت، بسیاری  فکر می‌کردند بعد از نابسامانی‌ها وصدمات گسترده‌ ناشی از جابجایی و انتقال به شیراز و اصفهان ،من  شش ماه بیشتر در این مسئولیت دوام نیاورم اما این گونه نشد، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری  حدود ۱۰ سال گرفتار سیاسی‌کاری بود اما سعی کردیم سازمان از این هیاهو و جنجال‌سازی‌ها دور نگه داشته شود و صرفا کار تخصصی انجام دهد و گمان می‌کنم در این بخش موفقیت زیادی داشتیم .

کد خبر : ۴۲۸۳۶۵