تمرکز بر پیشگیری تنها راه برون رفت از اعتیاد
قائم مقام دبیرکل ستادمبارزه با مواد مخدر گفت: پیشگیری از اعتیاد یک موضوع راهبردی است و انسانی هم که میخواهد در این حوزه به دیگران تعلیم دهد باید دارای عمق فکری و اطلاعاتی باشد، تا موثر واقع شود.
به گزارش ایلنا، از ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ علی مویدی در نشست سالیانه توجیهی- تخصصی ویژه کارشناسان فرهنگی و پیشگیری شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان های سراسر کشور که در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، گفت: آموزش در عصر اطلاعات و مباحث دیجیتالی ضروری و حتی در عرصه مبارزه با مواد مخدر حیاتی است.
وی با بیان اینکه مخاطبان حوزه پیشگیری از اعتیاد، انسانها هستند ، افزود: برای اینکه بتوانیم در اجتماع تاثیرگذار باشیم، راهی جز ارایه آموزش، اطلاعات، دانش و فنون جدید به افراد جامعه نداریم.
قائم مقام دبیرکل ستاد افزود: امروزه اهمیت آموزش در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد بر همگان روشن است، بنابراین کارشناسان فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد، می بایست آموزش دیده، حرفهای، سخنور، سخنگو و تاثیر گذار بر ذهن و فکر مردم باشند.
مویدی افزود: پیشگیری از اعتیاد یک موضوع راهبردی است و انسانی هم که می خواهد در این حوزه به دیگران تعلیم دهد باید دارای عمق فکری و اطلاعاتی باشد تا موثر واقع شود.
وی با اشاره به جلسه اخیر دست اندکاران حوزه مبارزه با مواد مخدر در محضر رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) بیان کرد: آن جلسه نشان داد که تحقق رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر برای معظم له ، مسئولین کشور و سازمان های ذی ربط امری ضروری است و دغدغه ایجاد شده در بین اقشار جامعه نیز نشان می دهد که یک تحول و وحشت نسبت به اعتیاد ایجاد شده که نتیجه آن بیانگر کاهش کم اعتیاد در کشور است.
این مقام مسئول در ستاد ادامه داد: آرزوی ما بود که مسئولین نسبت به اعتیاد و پیشگیری از آن، دغدغه داشته باشند که باید نسبت به این امر، به عنوان فرصتی طلایی نگریست.
مویدی افزود: تمرکز بر پیشگیری تنها راه برون رفت از اعتیاد است، حوزه پیشگیری نیز دارای حلقه ها و زنجیرهای بهم پیوسته همچون درمان، مقابله، صیانت و ... است که می بایست به همه حلقههای آن توجه داشت.
وی در پایان بر لزوم انجام کارهای پیشگیری با تمرکز بر کار علمی و پژوهشی، تلاش روزانه و مستمر در حوزه پیشگیری از اعتیاد، تغییر باورهای غلط در جامعه در مورد مصرف مواد مخدر و اعتیاد، فراگیری مهارتهای زندگی و فرزندپروری، ایجاد تنفر و وحشت نسبت به اعتیاد در کانونهای هدف با گفتمان سازی و تحقق رویکرد اجتماعی شدن امر مبارزه و مطالبه گری از دستگاه های عضو تاکید کرد و گفت: شیوع اعتیاد شرایط خوبی را در کشور منعکس نمی کند ، بنابراین باید هوشمندانه و با دانش و برنامه ریزی وضعیت موجود رصد شود و همچنین با دستگاه های مربوطه و فرابخشی در ارتباط بود.