خبرگزاری کار ایران

جهانگیری در اجلاس روسای آموزش و پرورش؛

بررسی لیست حقوقی ۲۵۰۰ مدیر/ کمتر از ۵۰ مدیر حقوق نامتعارف داشتند

معاون اول رییس جمهور گفت:‌ من لیست حقوق ۲۵۰۰ مدیر را بررسی کردم و کمتر از ۵۰ مدیر حقوق غیرطبیعی داشتند؛ ولی همین هم نباید می‌شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جهانگیری؛ معاون اول رییس جمهور در سی و دومین اجلاس روسای آموزش و پرورش کشور که از صبح امروز در سالن اجلاس سران آغاز شده است؛ خطاب به مدیران، اظهار داشت: مسئولیت شما بسیار بزرگ است و شکوفایی استعداد بزرگترین منابع توسعه کشور را بر عهده دارید.

وی به برخی ضرورت‌ها در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: آموزش و پرورش مهمترین و بزرگترین نهاد اجتماعی کشور است که بیشترین تحقق آرزوهای ملت بر دوش او گذاشته شده است. اهمیت آموزش و پرورش در نظام اسلامی ما از ابتدای انقلاب در سخنان امام راحل و رهنمودهای مقام معظم رهبری همواره مورد تاکید قرار گرفته است.

جهانگیری ادامه داد: در اسناد بالا دستی اعم از قانون اساسی و 5 برنامه توسعه کشور به اهمیت و جایگاه و کمک به توسعه آموزش و پرورش پرداخته شده است. مسئولان عالی رتبه اتفاق نظر دارند که رسیدن به اهداف مهم و بزرگ انقلاب فقط با سیستم آموزش و پرورش کارامد و تاثیرگذار ممکن است.

جهانگیری اضافه کرد: همه می‌دانیم که پایه و اساس پیشرفت کشور نیروی انسانی است و پرورش خلاقیت و تفکر انتقادی، تدین و تعهد بر عهده آموزش و پرورش و معلمان است. از کنار این موصوعات مهم به خصوص در نظام اسلامی نمی‌توان بی‌تفاوت عبور کرد.

معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: تماس دولت با آموزش و پرورش بسیار زیاد است و بیشترین کارمندان دولت که از شریف‌ترین و کم‌توقع ترین نیروها هستند، در این بخش حضور دارند.

وی با اشاره به اینکه توسعه همه‌جانبه و پایدار کشور براساس اصلاح مدرسه باید استوار باشد، گفت: در دنیای امروز که حکایت از پیچیدگی‌های بیشتر موضوعات دارد، در مواجه با پدیده تکنولوژی و فناوری نیازمند آموزش و پرورش پویا و روزآمد هستیم. آموزش و پرورش باید بتواند با هوشیارسازی در برابر تحولات، آینده نسل امروز را مجهز کند. کودک و جوان امروز نمی‌تواند از جهان امروز بگریزد و باید آن را بشناسد.

جهانگیری ادامه داد: هر کاری که برای آینده اقتصاد، سیاست و فرهنگ بخواهیم انجام دهیم؛ باید از آموزش و پرورس شروع کنیم و در این راستا نیارمند آموزش و پرورش پویا و سازگار با معیارهای اسلامی و ایرانی هستیم.

 جهانگیری افزود: امیدوارم در طرح تحول نظام تعلیم و تربیت،  آموزش و پرورش نیرویی تربیت کند که با مسایل پیچیده برخورد مناسب داشته باشد.تغییر نگرش نسبت به آموزش و پرورش، مدرسه و معلم باید در همه سطوح هم در ارکان حکومت، دولت و جامعه و نهادهای مدنی صورت گیرد.

وی افزود: مدرسه‌ای باید بسازیم که در طراز جمهوری اسلامی باشد. جمهوری اسلامی حکومتی است که میخواهد از نظر تاثیرگداری سرآمد باشد. این تاثیرگداری از مدارس شکل خواهد گرفت.

جهانگیری ادامه داد: دولت واقف است که آموزش و پرورش برای رسیدن به نقطه مطلوب هم باید فرهنگ حاکم  و هم در اقتصاد آموزش و پرورش تعییراتی صورت بگیرد. باید اقتصاد آموزش و پرورش به عنوان موضوع جدی در دستور کار قرار دهیم. باید در وضعیت معیشت معلمان و مربیان تعییراتی صورت گیرد، چرا که این افراد نیارمند زندگی شرافتمندانه هستند. 

معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: جای خوشحالی است با همه محدودیت‌هایی که معلمان با آن رو به رو هستند، اما در بین گروه‌های مرحع بالاترین رتبه را دارند. باید در مقابل این جایگاه به مسایل مادی‌شان توجه کنیم.

وی با تاکید بر اینکه مدارس نیازمند تعییرات و حل مشکلات هستند، گفت: فاصله مدارس کپری و هوشمند بسیار زیاد است و باید جهت‌گیری به این سمت باشد و هوشمندسازی را گسترش دهیم.

معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و جناب رییس جمهور با همه محدودیت‌هایی که پیش روی دولت بوده تلاش کرد بیشتر از بقیه بخش‌ها به مسایل مادی معلمان و آموزش و پرورش توجه کند. در سال 92  210 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده بود که با توافق به 150 هزار میلیارد تومان کاهش یافت، چرا که باید سقف بودجه کاهش پیدا می‌کرد. تحریم‌ها، درآمد دولت را کاهش داده بود و در سال 94 با پدیده  کاهش بهای نفت مواجه شدیم.

وی ادامه داد: وقتی دولت تصمیم گرفت؛ رتبه بندی را اجرا کند، سال 94 بدترین سال اقتصادی کشور بعد از انقلاب بود. اما دولت تصمیم گرفت رتبه بندی را اجرایی کند. در آخر سال به حدی در تنگنا بودیم که حقوق جاری کامندان دولت عقب می‌افتد. اجرای رتبه‌بندی در  دولت کار بزرگی بود، اما در برابر نیازهای آموزش و پرورش کار بزرگی نبود.

وی افزود: ما سالی داشتیم که درآمد نفت 118 میلیارد دلار بود، اما پارسال 20 میلیارد دلار بوده است. امسال برای پاداش پایان خدمت بازنشستگان پیش  ردیف اعتباری با بودجه 4 هزار و 500 میلیارد تومانی پیش بینی شده است.

جهانگیری افزود: برای مناطق محروم تصمیمات مهمی گرفته شده است. ردیف‌های متعددی در بودجه پیش بینی شده و امیدواریم با پرداخت‌هایی که انجام می‌گیرد؛ بتوانیم بخش زیادی از تنگناها را برطرف کنیم.

وی افزود: سال سوم دولت در حال پایان است. دولت در شروع کار اولویت‌های مهمی برای کشور پیش بینی کرد؛ یکی از چالش‌ها، مساله هسته‌ای و روابط بین‌الملل بود و اولین دستور دولت فضای تعامل با جهان خارج بود و تلاش‌ها را برای از بین بردن ایران هراسی به کار گرفتیم و تلاش کردیم حقوق هسته‌ای را به رسمیت بشناسانیم. خیلی‌ها فکر نمی‌کردند در کوتاه زمان با 6 قدرت دنیا به نتیجه مطلوب برسیم، امروز در موضوع هسته‌ای به یکی از دستاوردهای مهم دیپلماسی دست یافته ایم و دشمن مجبور شد، حقوق ایران را بپذیرد و ایران دوستی در دنیا در دستور کار است و برخی از کشورهای منتقد ایران که می‌دانند ایران کانون ثبات منطقه است، دست به اقدامات عجیب و غریبی می‌زنند.

معاون اول رییس‌جمهور ادامه داد: ممکن است؛ آمریکایی و غربی‌ها به  برخی تعهدات خود عمل نکند، اما خودشان ضرر می‌کنند، ما از امتیازات خود نمی‌گذریم و عدم صداقت آمریکا، دست ‌آنها را برای ملت رو می‌کند. ما ملتی نیستیم که از حقوق و امتیازی که داریم، عقب نشینی کنیم.

وی افزود: امروز فروش نفت 2 میلیون و 500 هزار بشکه است. در زمینه اقتصاد مهمترین چالش، رکود تورمی بود و ما مهمترین برنامه را کاهش تورم و همچنین راه افتادن چرخ تولید قرار دادیم.

جهانگیری تصریح کرد: کشورهای عربی خلیح فارس میلیاردها دلار برداشت کردند تا کشور را اداره کنند ما نه تنها پولی برداشت نکردیم؛ بلکه فقط با مدیریت تلاش کردیم، ثبات اقتصادی بهم نخورد. چیزی که تاثیرگذارتر است، اعتماد مردم به نظام بود.

وی ادامه داد: در بخش اقتصاد مقاوتی  به گفتمان‌سازی تاکید شده است. نقش آموزش و پرورش از همه مهمتر است. اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باعث می‌شود، اقتصاد ایران در مقابل تکانه‌های بیرونی مانند تحریم‌ها مقاوم باشد.

وی افزود: ما برای پیشرفت کشور نیازمند وحدت قوای سه گانه بدون توجه به گرایش‌های سیاسی هستیم. ما چتری به نام منافع ملی داریم و هر کسی که می‌خواهد؛ می‌تواند در این جهت حرکت کند. همه ما باید مقید باشیم که قانون فصل الخطاب است و دولت در سه سال نشان داده براساس قانون عمل کرده است.

جهانگیری اضافه کرد: فسادی که شکل گرفته نتیجه قانون گریزی است، ما در مبارزه با فساد جدی هستیم. حقوق نجومی دل ملت را به درد آورد؛ البته تعداد کمی از دستگاه‌ها و مدیران درگیر این مسئله بودند. من لیست حقوق 2500 مدیر را بررسی کردم و کمتر از 50 مدیر حقوق غیرطبیعی داشتند؛ ولی همین هم نباید می‌شد.

وی گفت: شورای حقوق و دستمزد سال 86 تصویب شده بود، اما تا همین ماه اخیر فعال نبود. از چند ماه آینده وارد فضای انتخابات می‌شویم؛ نگدازیم فضاهای کاذب به آموزش و پرورش آسیب برساند.

گفتنی است؛ در این مراسم اسحاق جهانگیری (معاون اول رئیس جمهور) از 140 عنوان کتاب جدیدالتالیف رونمایی کرد.

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر : ۳۹۸۵۲۴