برخی افراد از اقبال مردم به طبسنتی سوءاستفاده میکنند
مشاور رهبر معظم انقلاب معتقد است برخی افراد از اقبال مردم به طب سنتی سوء استفاده میکنند.
به گزارش ایلنا، علیاکبر ولایتی امروز در مراسم پایانی همایش ملی «تاریخ پزشکی در تمدن اسلام و ایران» در مشهد اظهار کرد: افرادی که دوره پزشکی عمومی را به صورت دانشگاهی گذرانده اند می توانند وارد این دانشکده شده و دوره تخصصی طب سنتی را بگذرانند.
وی ادامه داد: تاکنون بیش از 10 دانشکده طب سنتی افتتاح شده، به این طریق طب سنتی با علم پزشکی امروز تطبیق داده میشود و دانشکدههای طبسنتی و داروسازیهای سنتی با هدف به روز رساندن علم پزشکی گذشته توسعه مییابند.
رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برابر برخوردهای غربی که سعی در نفی طب و علم و تاریخ تمدن اسلامی ایران دارند، بهترین و عملیترین روش این است که ملت ایران در تبیین آنچه بزرگان و عالمان کشور در گذشته انجام داده و به ارث گذاشته اند بکوشند و آثار آنان را بازنشر دهند. بیش از 13 هزار عنوان کتاب در پزشکی اسلامی - ایرانی وجود دارد که هنوز بخش مهمی از آن به صورت خطی در گوشه کتابخانهها مغفول مانده و باید به چاپ برسد و حاشیهنویسی شود.
ولایتی اظهار کرد: کتاب «قانون ابوعلیسینا قله طبسنتی تمدن اسلامی و ایرانی بلکه قله تاریخ پزشکی است و بخش اعظم آنچه شیخالرئیس در این کتاب به عنوان معالجه نوشته، امروز هم قابل اجراست. این کتابها باید به زبان روز بازنویسی شود و تبیین طبسنتی مهمترین کاری است که باید در این زمینه صورت گیرد.
مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بینالملل با بیان اینکه طب سنتی به تدریج جایگاه خود را در جامعه پیدا میکند، گفت: برخی افراد از اقبال مردم به طبسنتی سوءاستفاده میکنند و مسائل کذب را به عنوان طب سنتی به مردم عرضه میکنند. باید بستری فراهم شود که جلوی اینگونه سودجوییها گرفته شود و گرنه به توجه مردم به طب سنتی ضربه وارد میشود.
وی با انتقاد از نحوه ارائه داروهای طبسنتی به شکل رایج کنونی اظهار کرد: تهیه داروهای طبسنتی از عطاری و بدون وجود استاندارد، درست نیست و داروها باید شناسنامهدار و دارای تاریخ تولید و مصرف باشد و محتوی داروها نیز باید مشخص گردد.
همچنین رئیس دانشگاه آزاد مشهد نیز در این مراسم گفت: رشته تاریخ پزشکی که در ایران دارای سابقه است و در دانشگاههای متعدد وجود دارد در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز دایر می شود.
عباس شیخالاسلامی افزود: گنجینه و معدن غنی در تاریخ پزشکی ایران وجود دارد که یکی از این گنجینهها در مرکز اسناد آستانقدس رضوی است که باید برای استفاده از آن ارتباط این دانشگاه با آستانقدس رضوی قویتر شود.
وی ادامه داد: پزشکان ایرانی باید مبانی و هویتپزشکی خود را از تاریخ پزشکی اخذ کنند که اگر ظرفیت پزشکی سنتی مورد استفاده قرار نگیرد و به دست فراموشی سپرده شود، کشور دچار خسران میشود.