برابری "سوادآموزی در شهر و روستا" پس از ۲۰ سال/۳ هزار دختر و زن عشایری باسواد شدند
رییس سازمان نهضت سوادآموزی اعلام کرد: با اجرای برنامه های مشترک سازمان سوادآموزی و معاونت امور زنان، ۳ هزار زن و دختر عشایری باسواد شدند.
علی باقرزاده (رییس سازمان نهضت سوادآموزی) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اعلام اینکه سال گذشته ۵۱۲ هزار نفر را تحت پوشش برنامههای سوادآموزی بردیم، اظهار داشت: حدود ۳۰۰ هزار نفر از این تعداد بیسواد مطلق بودند و مابقی یا دوره تحکیم سواد و یا دوره دوم سواد "دوره توسعه سواد" را طی می کردند.
وی با اشاره به این مطلب که از این ۵۱۲ هزار، ۷۵ درصد از بین زنان روستایی و حدود ۵۰ درصد از مناطق شهری بودند، گفت: این اتفاق بسیار مهمی است که اقبال به آموزش و سوادآموزی در نقاط شهری زیاد شدهاست؛ در طول ۲۰ سال گذشته این نسبت را نداشتیم که تحت پوششهای سوادآموزی شهر و روستا با هم برابر باشند.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه در سال گذشته در مجموع حدود ۲۴ هزار و ۶۰۰ اتباع خارجی را آموزش دادیم، افزود: از این تعداد، ۸۱ درصدشان در گروه سنی زیر ۴۰ سال بودند و همچنین حدود ۲۳ هزار کودک و نوجوان زیر ۱۹ سال تحت پوشش را قرار دادیم و این هم اتفاق مهمی در کنار سیاستهای آموزش و پرورش به منظور انسداد مبادی بیسوادی است.
باقرزاده ادامه داد: در بعضی استانها به دلیل آمار بالای بیسوادی مانند خوزستان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کرمان و خراسان رضوی تمرکز ویژه پیدا کردیم.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته یک کار مشترک با معاونت امور زنان در حوزه آموزش و توانمندسازی زنان و دختران عشایری در ۴ استان اردبیل، آذربایجان شرقی، کهگیلیویه و بویر احمد و فارس انجام دادیم و نتیجه این اقدام این شد که ۴۰۰ نفر از آموزش دهندههای عشایر یک دوره ۶ ساعته را پشت سر گذاشتند و در این آموزش روشهای تدریس، مهارت های زندگی و نحوه انتقال به مخاطبان و کلیاتی درباره آموزش بزرگسال را آموختند.
وی اضافه کرد: علاوه بر این ۴۰۰ نفر، ۳ هزار نفر هم تحت پوشش برنامههای سوادآموزی قرار گرفتند که اتفاق خوبی بود و همین تجربه مشترک بین سوادآموزی و معاونت امور زنان ریاست جمهوری به عنوان یکی از جوایز کشور چین که در واقع جایزه بینالمللی آموزش و نوآوریهای زنان و دختران را میدهد، معرفی شده و به عنوان یکی از طرحهای قابل توجه محل بررسی است و در این راستا نیز نماینده جمهوری اسلامی ایران برای حضور در چین دعوت شده است.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی بیان کرد: امسال نیز در این طرح مشترک حدود ۵۰۳ هزار نفر هدفگذاری شده و در استانهای مختلف اجرایی خواهد شد که معمولا سه چهارمِ جامعه هدف را زنان تشکیل خواهند داد.