خبرگزاری کار ایران

معاون اجتماعی قوه قضائیه مطرح کرد:

جلب مشارکت جامعه محلی در حل و فصل دعاوی

جلب مشارکت جامعه محلی در حل و فصل دعاوی
کد خبر : ۳۷۲۷۵۲

معاون اجتماعی پیشگیری از جرم قوه قضائیه در همایش بین المللی عدالت ترمیمی گفت: در جامعه ایرانی اسلامی ما ظرفیت های بومی بسیار مطلوبی برای رسیدن به اهداف الگوی عدالت ترمیمی وجود دارد.

به گزارش ایلنا، محمد باقر الفت، در مراسم افتتاحیه همایش بین المللی عدالت ترمیمی با تشریح اهداف عدالت ترمیمی از منظر پیشگیری از جرم، گفت: عدالت ترمیمی به دنبال پیشگیری از تکرار جرم و بزه دیدگی افراد، کشف و فهم ریشه‌های جرم و حل اختلاف طرفین و جلب مشارکت جامعه محلی در حل و فصل دعاوی با تاکید بر ارزش‌های فرهنگی است.

وی افزود: در این دیدگاه بزهکار به نقض قانون و مخالفت با نظم برپا شده توسط دولت به تحمل کیفر محکوم نمی شود بلکه با به کارگیری روش های گفتگو بین مجموعه ای از افراد که در وقوع جرم سهم و نقشی داشته اند با میانجیگری، مذاکره، صلح و سازش، اسباب رفع اختلافات طرفین درگیری فراهم می شود.

معاون قوه قضائیه ادامه داد: بدین ترتیب با ایجاد آشتی میان آنان، روابط آسیب دیده ترمیم و در پیوندهای اجتماعی شکسته شده مجدداً اتصال و ارتباط برقرار می شود.

وی اضافه کرد : بنابراین اجرای الگوی عدالت ترمیمی تاحدود زیادی مبتنی بر مشارکت بزهکار و بزه دیده و اعضای جامعه محلی است که بدون همکاری هر یک از اضلاع مثلث مذکور اهداف عدالت ترمیمی محقق نخواهد شد.

الفت، جرم را رفتاری بر خلاف هنجارهای پذیرفته شده در جامعه دانست که در اثر ارتکاب آن نظم عمومی یا حقوق خصوصی یا شخصی افراد مورد تعدی و تجاوز قرار می گیرد.

وی خاطر نشان کرد: عدالت کیفری بر خلاف عدالت ترمیمی، اصولا در پی شناسایی هویت ناقض قانون و اصول قانونی و نظم عمومی است و به طور جدی به دنبال تعیین مجازات قانونی و به سزا رساندن چنین فردی است.

این مقام مسئول مطرح کرد : شاید بتوان ادعا کرد امروزه عده قابل توجهی از مردم تمایل دارند اختلافات آنان به شیوه غیر مرسوم در دادگاه ها و مبتنی بر روش ها و سنت های گذشته با رعایت ضوابط فرهنگی سازش و مصالحه رسیدگی شود.

معاون قوه قضائیه ادامه داد: پسندیده تر از آن این است که اجرای عدالت به گونه ای صورت گیرد که پس از آن بزهکار احساس کند با او عادلانه برخورد شده و در مسیر باز اجتماعی شدن و بازسازگاری او اقدام شده است.

الفت بیان کرد: در جامعه ایرانی اسلامی ما ظرفیت های بومی بسیار مطلوبی در جای جای کشور ایران برای دست یافتن به اهداف الگوی عدالت ترمیمی وجود دارد.

وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی با اهتمام قضات دادگستری طی سالیان متمادی نتایج بسیار مطلوبی جهت رفع نواقص موجود در شیوه حل اختلاف فرهنگ و سنت عشیره ای به دست آمده است.

گفتنی است، همایش دو روزه بین المللی عدالت ترمیمی و پیشگیری از جرم ، با حضور اساتید و محققان داخل و خارج از کشور با مشارکت دفتر تحقیقات و مطالعات کاربردی پلیس پیشگیری ناجا برگزار شد.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز