خبرگزاری کار ایران

رییس هیات مدیره شبکه یاری کودکان کار و خیابان:

چرا مشارکت والدین در مدارس اجباری است؟/ابهام در رایگان‌ بودن شهریه کودکان افغان

رییس هیات مدیره شبکه یاری کودکان کار و خیابان از اجباری بودن مشارکت والدین در مدارس انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، فاطمه قاسم‌زاده در همایش عدالت آموزشی و کودکان مهاجر با بیان اینکه هنوز مساله رایگان بودن آموزش برای کودکان افغانی مشخص نشده، اظهار داشت: براساس گزارش‌هایی که داده شده، اطلاع‌رسانی برای دریافت اوراق هویتی و کارت آمایش مهاجران درست مطرح نشده و همچنین زمانی که برای دریافت این کارت‌ها در نظر گرفته شده بود بسیار کم بود و  برخی خانواده‌ها توان مراجعه به این مراکز را نداشتند .

رییس هیات مدیره شبکه یاری کودکان کار و خیابان ادامه داد: مرحله‌اول با این شرایط تعداد زیادی از بچه‌ها از حق آموزش محروم شدند اما مرحله‌دوم گروهی ثبت‌نام و گروهی نیز باز ماندند آن هم به این دلیل که در مدارس برای آنها جایی وجود نداشت.

وی به مشکل شهریه دانش‌آموزان افغان اشاره کرد و گفت: خانواده‌های این دانش‌آموزان وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند و پرداخت شهریه برای آنها ممکن نیست اما در مجموع از 15 تا 60 درصد دانش‌آموزان افغان در مناطق ثبت‌نام شده‌اند.

قاسم‌زاده اضافه کرد: مدرسه‌ای در منطقه 12 با همکاری شهرداری و آموزش و پرورش ساخته شده اما اگر این مدرسه فقط برای افغانی‌ها ساخته شده باشد یک نوع جداسازی و تبعیض است اما اگر برای گروهی از بچه‌ها از جمله دانش‌آموزان کار باشد ساخت این‌گونه مدارس رویه خوبی است بنابراین هدف اگر جداسازی کودکان افغانی و ایرانی نباشد نیاز است این مدارس به وجود آید چراکه مدارس ما جا ندارند.

رییس هیات‌مدیره شبکه‌یاری کودکان کار و خیابان بیان کرد: همه ما می‌دانیم دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها برای پرداخت شهریه به صورت‌های مختلف تحت‌فشار هستند. مدارس عنوان می‌کنند این پول برای مشارکت است اما این سوال وجود دارد که کجا مشارکت اجباری است؟ همه جا مشارکت داوطلبانه است. از سوی دیگر مدارس هم می‌گویند بابت هزینه‌ها بودجه‌ای به ما پرداخت نمی‌شود و ما مجبوریم آن را از والدین بگیریم.

کد خبر : ۳۷۱۹۱۸