وزیر سابق بهداشت:
پرداختی از جیب مردم در طرح تحول سلامت سه برابر شده است
وزیر سابق بهداشت گفت: در طرح تحول سلامت در هیچ کجا پرداخت از جیب مردم کم نشده است، بلکه مردم از آن جیب سه برابر پول پرداخت میکنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، طریقت منفرد؛ وزیر سابق بهداشت در نشست نقد و بررسی واقعی طرح تحول سلامت به تشریح روند نحوه خدمات بستری بعد از انقلاب در بخش عمومی پرداخت و گفت: خدمات بستری تا سال ۶۸ رایگان بود و از سال ۶۹ درمان تامین اجتماعی آغاز شد. همچنین خدمات برای بیمه شدگان تامین اجتماعی در درمان مستقیم و با ۱۰ درصد فرانشیز در درمان غیرمستقیم رایگان بود. از سال ۷۵ نیز سازمان خدمات درمانی و بیمه روستائیان آغاز به کار کرد و بیمه سلامت رایگان از سال ۸۶ همزمان با ایجاد بیمه در زمان بستری آغاز شد.
وزیر سابق بهداشت تصریح کرد: در طرح تحول سلامت پرداختی از جیب مردم ۲۰ الی ۳۰ هزار تومان کمتر شده و از سوی دیگر ۹۰۰ هزار تومان اضافه شده است که این پول از جیب مردم میرود.
وی به صحبتهای ابوترابیفرد؛ نایب رئیس مجلس پس از اظهارات پزشکیان در نقد طرح تحول سلامت گفت: آقای ابوترابیفرد پس از سخنان وزیر بهداشت و رئیس کمیسیون بهداشت مجلس و همچنین یکی از نمایندگان منتقد عملکرد وزیر بهداشت گفت؛ «وزارت بهداشت باید در چارچوب قانون عمل کند.» این جمله معنایش این میتواند باشد که قانون رعایت نشده است.
طریفت منفرد با اشاره به اینکه در حال حاضر در خدمات بستری ۸۰ درصد توسط بخش خصوصی و ۲۰ درصد توسط دولت و در خدمات سرپایی ۸۰ درصد توسط بخش خصوصی و ۲۰ درصد توسط بخش دولتی پرداخت میشود، گفت: چرا که مردم پس از فراغت از کار به بیمارستانها مراجعه میکنند و آن زمان بیمارستانهای دولتی تعطیل هستند و مجبور میشوند از بیمارستانهای خصوصی خدمات بگیرند.
وی ضمن تاکید بر اینکه در طرح تحول سلامت در هیچ کجا پرداخت از جیب مردم کم نشده است بلکه مردم از آن جیب سه برابر پول پرداخت میکنند، اظهار داشت: عنوان میکنند که خدمات درمان مجانی شده در صورتی که اینطور نیست. الحمدالله هر روز وزیر بهداشت روی آنتن صدا و سیما است و عنوان میکند که پرداخت مردم کاهش پیدا کرده است.
وزیر سابق بهداشت اضافه کرد: در تایید این ادعا مثالی را مطرح میکنم و آن اینکه در بحث دارو که استراتژیکترین کالای کشور است گردش مالی دارو در سال ۹۱ کمتر از ۵ هزار میلیارد تومان بوده و سهم پرداخت مردم ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان و سهم بیمه ۲هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است. در سال ۹۳ نیز گردش مالی دارو از ۵ هزار میلیارد تومان به ۱۲ هزار میلیارد تومان رسیده که ۵ هزار میلیارد تومان سهم بیمهها و ۷ هزار میلیارد تومان پرداختی مردم بوده است و این نشان میدهد نه تنها پرداختی مردم کم نشده بلکه ارائه خدمات هم کم شده است.
وی با اشاره به اینکه از نظام پرستاری میخواهم که در خصوص وضعیت دارو ورود کند، گفت: این آمارها تماماً آمار رسمی وزارتخانه است و جای سوال دارد که چه اتفاقی افتاده که در حیاتیترین نیاز مردم سهم پرداختی مردم افزایش یافته است. آمارها نشان میدهد که گردش مالی ۵. ۲برابر افزایش یافته و در مقابل نیز گردش خدمات کاهش یافته است.
طریفت منفرد بیان کرد: خدماتی که قرار بود با کمتر از ۴۰ هزار میلیارد تومان مجانی ارائه شود؛ بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه شده است.