در مراسم حمایت از محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی عنوان شد:
حقانی: کارد به استخوان تهران رسیده است/ مسجدجامعی: دولت در برنامه ششم به مسئولیت اجتماعی محیط زیست بپردازد
عصر روز یک شنبه تالار مولوی دانشگاه شهید بهشتی میزبان مراسم مهمی از جنس محیط زیست بود که محمد حقانی، احمد مسجد جامعی و جمعی از هنرمندان از جمله رضا کیانیان و رویا نونهالی میهمان آن بودند.
به گزارش ایلنا، دراین جلسه محمد حقانی با بیان اینکه مردم بدانند سخن گفتن از حفظ باغات در شورای شهر برای من هزینه ایجاد می کند، گفت: باغهای تهران امروز علی رغم هشدارهای مکرر رهبری دستخوش اتفاقات خوبی نیست. دیگر نمی دانم به چه زبانی به متولیان امر بگویم این رفتاری که ما امروز با باغها میکنیم در طول تاریخ کسی با باغها نکرده است.و هرچه بلندتر می گویم به جای اصلاح رویه،صدای مخالفتهایشان را بلند میکنند.
وی با تاکید براینکه محیط زیست نه برای چپ است نه برای راست بلکه مسئله امروز و آینده کشور است، افزود: اگر امروز به داد محیط زیست نرسیم فردا هیچ ارادهای نمیتواند جبران مافات کند. دیگر کارد به استخوان تهران رسیده و توان کسب درآمدهای این چنینی را از منابع زیستی آن ندارد.
تهران فضایی برای بارگذاری ندارد
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران افزود: ای کاش یکبار هم که شده خارج از هیاهوهایی از جنس پاسخهای رسانهای به اصل موضوع برسیم که تهران دیگر فضایی برای این همه بارگذاری ندارد.
در ادامه احمد مسجد جامعی دیگر عضو شورای شهر نیزبا تاکید بر لزوم قانونگذاری برای برعهده گرفتن مسئولیت زیست محیطی، ادامه داد: وضعیت امروز شهرهای ما بسیار وضعیت پیچیدهای است، که خاص تهران هم نیست. تهران شهری با 650 کیلومتر مساحت از سه میلیون کیلومتر مربع مساحت ایران است که 10 میلیون نفر جمعیت از جمعیت 80 میلیونی ایران را در خود جای داده است که این موضوع به خودی خود مخرب محیط زیست و بیانگر عدم توسعه پایدار است.
حق حیات در تهران در حال نابودی است
وی خاطرنشان کرد: امروز برای تامین آب تهران، سدلار ، سد کرج، سد طالقان و بسیاری از سدها و چاههای دیگر را داریم که برای آبادی تهران به کار میگیریم و باز هم با این عوارض وسیع روبرو هستیم. آلودگی هوا بیشتر میشود، آلودگی زمین بیشتر میشود، مواد سمی و مضر موجود در سبزیجات و میوهجات بیشتر میشود که این یک مساله جدی است. حق حیات که اولین حق همه مخلوقات است در این شهر درحال از بین رفتن است.
مسجد جامعی با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی مسئولیت مشترکی است که یک فرد، یا گروه یا سازمان در قبال استفاده از یک شهر و یک محیط باید بر عهده بگیرد، اضافه کرد: اگر در شهری یک شرکت ماشین سازی، خودرو میسازد و خودروهای آن شرکت برای شهر آلودگی ایجاد میکند، وظیفه دارد این آلودگی را جبران کند و ما در شورای شهر در همان سال اول این موضوع را مطرح کردیم که این شرکت ها درصدی از سود خودشان را به مبارزه با عوارض زیست محیطی اختصاص دهند. اگر این را در نظر بگیریم پس همه صنایع در این باب مسئولند. همه NGO ها مسئولند که البته ما مجموعههای خوبی در مبارزه با آلودگی های زیست محیطی داریم.
این عضو شورای شهر در خصوص مسئولیت فردی با تشکر از تلاشهای جامعه هنری و جامعه دانشجویی اظهار کرد: ما برای حل مشکلات شهرها نیاز به یک فهم مشترک از مسائل زیست محیطی وجود داریم
مسجد جامعی توصیه کرد که دولت در برنامه ششم به این مسئولیت اجتماعی بپردازد تا هر شخصی و سازمانی که خواسته یا ناخواسته به محیط زیست ضربه میزند، مسئولیت آن را بپذیرد و اگر مقصر بود، مجرم شناخته شود.
شهر فقط پل طبیعت نیست
در ادامه محمد میرزایی از فعالان محیط زیست با بیان اینکه سالها قبل شهر را سکونتگاه میگفتند و آبادی و محله با خدماتی که میداد و مختصاتی که داشت تعریف میشد، خاطرنشان کرد: اما امروز با بیانضباطیهای معموله، شهر در حال رشد سرطانی است و شهروند در حال تماشای تاراج حقوق پیشین خود است. به ناچار متحمل به دوش کشیدن بار تراکم جمعیتی و تحمل ناراستیهای حاصل از آن است.
وی با بیان اینکه می دانیم چرا مطابق قانون حفظ و گسترش فضای سبز این میراث جبران ناپذیر حفظ نمیشود، تصریح کرد: بنده قوانین شهرسازی بسیاری کشورهای توسعه یافته را رصد کردم قبول بفرمایید در هیچ رفرنسی ، ساخت و ساز در فضای مشجر را نیافتم.
این فعال محیط زیست با تاکید براینکه اتوبان مدرس و پل طبیعت خوب است ،خاطرنشان کرد: سخن ما این است شهر فقط پل طبیعت نیست. شهر فضایی است که شهروندان باید در تمام عرصه ی آن فضای عمومی را ببینند اینکه مردم در حافظه ی تاریخی خود باغی را می شناسند که الان در آن برج بالا رفته برای هیچ کدام ما خوب نیست.